Nyproducerade lägenheter i Göteborg

Det finns många fördelar med att köpa nyproduktion i Göteborg, ett nyckelfärdigt hem där livet får ta plats. På den här sidan har vi samlat alla våra nybyggnationsprojekt i Göteborg. Och lite till dessutom. Välkommen till ditt helt nya och framtida hem i Göteborg!

Aktuell nyproduktion i Göteborg

Markera nedan vad du är intresserad av.

Götaland

Norrland

Svealand

Visa endast

Upptäck vår nästa säljstart i västra Frölunda

Hösten 2023 säljstartar vi Korallen - 65 moderna hem med inflyttning i början av 2024

Besök Korallen

Vilket läge passar dig bäst?

Göteborg förändras i grunden av en hel del nyproduktioner som blir nya hem och stora stadsutvecklingsprojekt som är i rullning. Västlänken, nya tunnlar och broar gör att Göteborg kommer kunna växa än mer och ge möjlighet för fler människor att flytta till Göteborg med omnejd.

I Göteborg, och i städer i anslutning till staden, producerar och säljer vi just nu nyproducerade bostadsrätter i Björkekärr – Björkbacken och Björkkronan, Kungälv – Västra Gatan och Göteborgs centralaste nyproduktion – Bohusgatan. Under 2023 börjar vi dessutom försäljningen av nyproducerade bostadsrätter i Korallen i Frölunda Park, Granit på Långströmsallén, Smörblomsdalen i Björkekärr och Axis i GoCo Mölndal.

Välkommen till Bohusgatan

Projektnamn: Bohusgatan Safiren
Område: Heden
Antal Bostäder: 93
Antal rum: 2 – 5
Inflyttning: Våren 2026
Status: Försäljning pågår

Bohusgatans läge intill Heden är för bra för att vänta. Nyproduktion och läge i centrala Göteborg är två ytterligheter som sällan går att kombinera – tills nu. Mitt i hjärtat av Göteborg, på en gata så central att händelsernas centrum skulle kunna användas som adress, utvecklar vi bostäder som är lika unika som de är eftertraktade.

Läs mer och lämna en intresseanmälan!

Vy över Delsjön

Projektnamn: Björkkronan
Område: Björkekärr
Antal Bostäder: 65
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: Hösten 2024
Status: Försäljning pågår

Just nu växer 65 nyproducerade bostadsrätter fram på Smörslottsparkens topp. Lägenheterna får ett härligt ljusinsläpp som förstärks av naturen precis utanför fönstret. Trivsamma balkonger eller uteplatser som ger en utblick över Delsjöområdet eller en mysig inramning av områdets naturliga charm.

Läs mer och lämna en intresseanmälan!

Bo i sagans nästa kapitel

Projektnamn: Västra Gatan
Område: Västra Gatan, Kungälv
Antal Bostäder: 128 – endast fåtal kvar!
Antal rum: 1 – 3
Inflyttning: Sommaren 2023
Status: Försäljning pågår

Kvarteret börjar utmed Västra gatans genuina handels- och restaurangstråk, fortsätter längs med Glasbruksgränd och ut mot Strandgatans modernare kvarter, fyllda med liv och rörelse. Här får du möjlighet att leva ett enklare liv med närhet till Kungälvs unika placering i Bohuslän.

Läs mer och lämna en intresseanmälan!

Din resa startar i Korallen

Projektnamn: Korallen
Område: Frölunda
Antal Bostäder: 65
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: Våren 2024
Status: Säljstart hösten 2023

En kvarts cykeltur från att må gott vid havet. Eller kanske jogga i Ruddalens skog, där det även finns banor för discgolf och skridskor. Traskar du istället ner för gatan så hittar du de bussar och vagnar du behöver för att ta dig dit du vill. Vill du hellre hänga hemmavid? Då har du bara två promenadminuter till Frölunda Torgs enorma utbud – grym shopping, flera gym och riktigt bra service.

I Korallen kan du uppleva din nya lägenhet för första gången redan i början av 2024. Bygget är i full gång och lagom till säljstarten senare i höst kommer du kunna kliva in och uppleva en visningslägenhet som visar alla fördelar med att bo i ett helt nyproducerat hem.

Läs mer och lämna en intresseanmälan!

Hisingens charmigaste allé

Projektnamn: Granit
Område: Långströmsallén
Antal Bostäder: 99
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: 2025/2026
Status: Säljstart hösten 2023

Långströmsallén är skapad för ett lugnare tempo. Där trottoarerna är breda, växtligheten tar en självklar plats och där bussarna ser till att biltrafikanterna får invänta sin tur. På en balkong serveras det frukost i morgonsolen, på en annan planteras pelargonier, en tredje står en hund och kikar nyfiket ut på gatulivet. I den här miljön vill vi presentera Granit, vårt nästa hus med nyproducerade bostadsrätter på Hisingen.

Läs mer och lämna en intresseanmälan!

Hitta hem i GoCo

Projektnamn: Axis
Område: GoCo, Mölndal
Antal Bostäder: 124
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: Preliminär inflyttning 2026
Status: Planering pågår

I hjärtat av GoCo utvecklar vi Axis, härligt nyproducerade bostadsrätter med omsorgsfullt inspirerande arkitektur. Axis karaktäriseras av vacker tegelfasad i olika färgskalor, grönskande sedumtak och solceller som ska täcka delar av kvarterets energiförbrukning. Välkommen att hitta hem i Mölndals modernaste och urbanaste stadsdel.

Läs mer och lämna en intresseanmälan!

En av Sveriges största bostadsutvecklare

I Göteborg producerar och säljer vi just nu nyproducerade bostadsrätter i flertalet områden och närliggande städer, men även runtom i hela västra Götaland. Vi har bara påbörjat vår resa och planerar därför för än fler projekt framöver.

Du hittar alltid samtliga aktuella projekt på balder.se/nyproduktion.

Aktuell nyproduktion - Hyresrätter

För att skapa en balans i vår nyproduktion i Göteborg mellan boendeformerna bygger vi också nyproducerade hyresrätter, ofta där vi själva redan finns som förvaltare i området. I Gårdstens Örtagården flyttar hyresgästerna in under 2024 och det gör de även i GoCo:s Spina i södra Mölndal.

De senaste åren har vi flera färdigställda hyresrätter i Bergsjö Höjd, Bergsjö Brygga, Kryddgården i Gårdsten, Stenhuggaren och Bergskristallen på Hisingen. Dessa kompletteras av Tega Ängar i Ytterby och Blomsterängen i Borås – en blandning mellan hyresrätter och studentlägenheter.

Naturnära nyproduktion i Göteborg

Vi vet att läget spelar stor roll när man köper en nyproduktion i Göteborg. I läget ingår givetvis kommunikationer, skola och förskola, handel och andra delar inkluderade.

En viktig del för oss är även närheten till naturen – till skogen, till parker, till djurliv, till hav och sjöar. Att leva nära naturen och kunna ta del av den är nog så viktigt som att kunna ha nära till spårvagnen. I samtliga av våra nybyggnationer i Göteborg är naturen närvarande, vilket också speglas i några av namnen vi ger våra områden: Frölunda Park och Smörslottsparken exempelvis. I Frölunda hittar du Näset och Västra Göteborgs marina liv, i Smörslottsparken är vildmarkslivet i Delsjön ständigt närvarande.

Även där vi inte döper området med naturen i anspråk finns den ändå närvarande: Fixfabriken och Slottsskogen, Långströmsallén och Långströmsparken, Bergsjö Småstad och skogarna runt Bergsjöbadet, Hovås Höjd med Hovåsbadet och Sandsjöbackas naturreservat i sikte. Även i våra centrala bostadsprojekt, som Bohusgatan vid Heden, finns det chans för vila i naturen. Här kan du strosa runt i Trädgårdsföreningen och vila med dina vänner över en picknick.

Kontakta oss

Har du frågor om Balders nyproduktion i Göteborg? Kontakta vår kundservice.

Balders kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se

Bo i en nyproducerad lägenhet i Göteborg

Att bo i en nyproducerad lägenhet i Göteborg är bekvämt. Du slipper underhåll som äldre hus behöver genomgå och stambytet är många år bort. Skulle något vara fel finns det garanti och försäkringar som täcker det. Framförallt är det enkelt för att allt är nytt, till för dig. Det känns också exklusivt att få flytta in i en nyproducerad bostad som ingen annan tidigare har bott i. Nu kan du starta på ruta ett och måla om, tapetsera eller ta dig tid att uppleva solljuset in i lägenheten.

Balder har tagit fram olika inredningskoncept och erbjuder flera tillval som gör det enkelt att anpassa lägenheten efter din smak och behov. Inredningskoncept och tillval skiljer sig från projekt till projekt.

Balder älskar nyproduktion i Göteborg sedan 2019

I denna 400-åriga stadspärla som Göteborg är, startade Balders resa år 2005. Från ett förvaltande bolag i centrala Göteborg med enstaka fastigheter och hyresgäster, är vi idag ett av de största fastighetsbolagen i Sverige. Men vi har inte glömt var vi kommer ifrån för det. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg där vi producerar årligen 300–600 inflyttningsklara bostäder i vår nyproduktion i och runt Göteborg.

2019 stod det första projektet, Sjöstjärnan i Frölunda Park, färdigt för inflyttning. En milstolpe för Balder och vår nyproduktion när 130 bostäder fick nya ägare i västra Göteborg. Men det var bara början. Mellan 2020 och fram till idag har bostadsägare och hyresgäster flyttat in i 18 nyproduktioner med Balder som ansvarig. Och det uppdraget fortsätter vi att förvalta för Göteborgs bästa.

Stadsutveckling i Göteborg

Ale Torg

Nödinge

Ale Torg

Preliminär inflyttning från 2025

Ale Torg
Backaplan

Göteborg

Backaplan

Preliminär inflyttning från 2024

Backaplan
Bergsjö Småstad

Göteborg

Bergsjö Småstad

Nästkommande inflyttning: hösten 2022

Bergsjö Småstad
Fixfabriken

Göteborg

Fixfabriken

Preliminär inflyttning vintern 2022/2023

Fixfabriken
Frölunda Park

Göteborg

Frölunda Park

Inflyttning från början av 2024

Frölunda Park
GoCo

Mölndal

GoCo

Preliminär inflyttning våren 2024

GoCo
Långströmsallén

Göteborg

Långströmsallén

Nästa hyresrättsuthyrning - våren 2023

Långströmsallén
Smörslottsparken

Göteborg

Smörslottsparken

Preliminär inflyttning från hösten 2023

Smörslottsparken
Västra Eklanda

Mölndal

Västra Eklanda

Preliminär inflyttning från 2024

Västra Eklanda

Söker du lägenhet i Göteborg?

Förutom nyproducerade bostadsrätter i Göteborg erbjuder vi lediga hyresrätter i varierande läge och kvadratmeter.