Björkkronan - Välkommen till toppen av Smörslottsparken

På en plats mitt emellan det bästa av två världar växer Björkkronan just nu fram. Du som väljer att flytta hit kommer inte behöva göra ett val mellan storstadspulsen och naturens avkopplande lugn. Här bor du mitt i mötet mellan två kontraster i en härlig harmoni.

Spikad säljstart: 8 november

Nu har vi spikat säljstart nummer 3 i Smörslottsparken. Den 8 november kommer vi att släppa Björkkonans 65 lägenheter för försäljning.

Vi håller i detta nu på att färdigställda alla priser. Information kommer att uppdateras löpande på hemsidan. För att vara först med att få veta all information – gör en intresseanmälan längst ner på sidan!

Björkkronan
Björkkronan blir med sina 65 lägenheter om ett till fyra rum och kök ett attraktivt område för dig som vill ha ut mycket av ditt boende, men där även de omkringliggande omgivningarna spelar roll. Smarta planlösningar med ett härligt ljusinsläpp och trivsamma balkonger eller uteplatser för dig att njuta på med dem du håller kär.

Närområdet
Starta dagen med att vandra i Delsjöområdet en knapp kilometer från din dörr. Duscha, byt om och ta bussen en kvart in till Göteborg för en mysig lunch på stan. Hemåt igen för yoga nere vid sjön i Härlanda tjärn och därefter tillbaka in till Göteborg på kvällen för konsert eller restaurangbesök. Fram och tillbaka. Ena stunden med träningskläder bland tallar och berg. Andra stunden i innerstan bland fest och vänner.

Kollektivtrafik och resande
Från Björkekärr finns det en väl fungerande kollektivtrafik. Svart Express avgår precis utanför dörren, som tar dig både till till Göteborgs Centralstation samt köpcenter Allum i Partille på endast 10 minuter. Du har också Östra Sjukhusets nav av bussar och spårvagnar endast en kort promenad bort. E20 når du med bil på några få minuter.

Månadsavgift
I månadsavgiften kommer det ingå värme, kallvatten samt telefoni, bredband och TV. Varmvatten och hushållsel tillkommer efter egen förbrukning.

Säljstart och inflyttning
Vi ser just nu fram emot säljstarten den 8 november samt en preliminär inflyttning under hösten 2024!

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Pris:
  1.975 – 5.345 mkr
 • Avgift:
  2700 – 5000 kr/mån
 • Boarea:
  34 – 93 m²
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  Hösten 2024

Ta en rundtur i en av Björkkronans ettor och upplev Tonitons tre olika konceptfärger!

Grön, Cremé eller Blå? Vilken färg tycker du skulle passa bäst i din etta?

Badrum för våra ettor - Toniton

I badrummen på Björkkronans ettor är det detaljerna som räknas. I ditt badrum samspelar det terazzomönstrade klinkergolvet med blandare och handtag i din valda färg.

Galleri

Naturens arkitektur

För hela Smörslottsparken finns det ett signum att den omgivande naturen ska inspirera nyproduktionen och gestaltas på varierande sätt. För Björkbacken kommer det visas framförallt i fasaderna som kommer kläs i skiffer – rostiga varma toner ner mot Smörslätten och gröna blanka toner upp mot Träkilsgatan. Dessa kombineras med en träpanel vid balkongernas väggar som skapar ett intryck av ett område som åldras med dignitet, ett bostadsområde med mycket patina.

Nytt för våra ettor: Toniton

Låt oss presentera: Toniton. I din etta frångår vi för första gången våra traditionella inredningskoncept och erbjuder något nytt och vågat. Vi fyller din etta med färger som ger energi och som inspirerar. I ditt kök, där du lagar dina mustiga grytor i timmar på helgerna. I ditt badrum, din lugna oas där du finner avkoppling och harmoni. I din sovalkov, där kulörerna på väggen betryggande omsluter dig.

Du kommer att få välja bland tre färgsprakande paletter i nyanser av Cremé, Grön och Blå där det blåa konceptet kombineras med en grå kökslucka som bas.

Det är detaljerna som räknas

Inredningskonceptet Toniton erbjuder vi till alla Björkkronans ettor. Här bor du i en nyansrik miljö med färger som inspirerar utan att dominera. I ditt badrum samspelar det terazzomönstrade klinkergolvet med blandare och handtag i din valda färg. Ovan ser du färgen Creme, men valbart är även Grön och Blå. Alla valbara färger finns i badrumsfönstret över galleriet.

Traditionella inredningskoncept för lägenhetsstorlekar 2-4

Hur du vill bo och uppleva ditt hem skiljer sig från alla andra. Kulörer och textiler ska därför passa just din palett samt dina preferenser.

Som en hjälpande hand har vi på Balder ett utformat koncept för våra traditionella inredningsval, anpassat efter moderna trender och funktionella lösningar. Vi kallar våra koncept för Klassisk, Trend och Elegans. Klassisk ingår i bostadsköpet medan Trend och Elegans är tillval där en kostnad tillkommer. Ibland kan man vilja blanda. Därför finns möjligheten att mixa stilarna mellan de olika koncepten. Våra traditionella inredningsval är valbara för lägenhetsstorlekar 2-4 rok.

Inredningskoncept: Klassisk

Du kliver in i ditt nya hem. Det klassiska konceptets bas är krispigt vitt. Som gjort för dig som vill hitta lugnet, harmonin och inspirationen i det traditionella och tidlösa. Köket är inrett i en vit kökslucka och med den varma greigefärgade bänkskivan blir det en fin kombo som håller över tid. Allt smälter fint ihop precis som med det ljusa och varma mattlackade trägolvet i 3-stavig ek. Fönsterbänken är i polerad natursten. Ett badrum som glänser i vitt, med tvätt och tork, här har ingen annan huserat innan dig. I detta hem bjuder du mer än gärna dina vänner på middag. Något klassiskt.

Valbart för lägenhetsstorlekar 2-4.

Inredningskoncept: Elegans

Det är en tidlös känsla du är ute efter i ditt hem. En sober färgskala med material som är enkla att kombinera med många personliga stilar. Den varma och ombonade kulören på köksluckorna som möter noggrant utvalda material och detaljer. Bänkskiva och stänkskydd i en varm greige-färgad kvartskomposit skapar en harmonisk och enhetlig känsla. Alla detaljer exponeras inte, exempelvis integrerade vitvaror i samma som köksluckorna och massiva innerdörrar. Här är det elegant utan undantag. Badrummet vill du inte lämna – du älskar granitkeramiken både på väggar och golv, allt för en helhet som andas stil och elegans.

Valbart för lägenhetsstorlekar 2-4.

Inredningskoncept: Trend

Välkommen. Här dominerar den djärva industriella känslan. Den ljusa väggfärgen smälter fint ihop med köksluckan, innerdörrar, foder och socklar. Ombonat och stilrent. För att förtydliga det industriella uttrycket har köket rostfria vitvaror och en diskret infälld grepplist på köksluckorna. Diskmaskinen smälter väl in, integrerad bakom köksluckan. Bänkskiva och stänkskydd går i gråa toner för att smälta in i det trendiga. I badrummet möter den terrazzomönstrade klinkern den svarta takduschen och detaljer i svart som ger dig det du är ute efter. Djärvt och coolt. Du tänker bara på ett ord – Trend.

Valbart för lägenhetsstorlekar 2-4.

Badrum - Traditionella inredningskoncept

På bilden ovan ser du badrummet i koncept Klassisk. Inredningskoncept Elegans och Trend är tillval och kan väljas för kök, badrum samt övriga bostaden eller blandas som man själv vill. I alla koncept ingår spotlights i taket. Klicka på länken nedan för att bläddra mellan badrumsbilder från alla koncepten.

Klassisk, Trend och Elegans är tillgängliga för lägenhetsstorlekar 2-4.

Utsikten från en av Björkkronans fyror. Vad mer behöver man säga?

Blicka ut över hela delsjöområdet

Här ser du en översikt på hur Smörslottsparken kommer att se ut om några år när alla etapper är färdigställda. Översiktsbilden ger dig även en närmare insikt på hur nära det är till delsjöområdet och Skatås från din dörr i Björkkronan.

Ännu mer tillval: Inglasning

Wow, vilken utsikt! För att kunna njuta året om av Björkkronans vyer och få extra utrymme för ditt hem kommer möjligheten finnas att delvis glasa in din balkong.

Gemenskap

I Smörslottsparken och Björkkronan utvecklas utemiljön för spring och lek likväl som goa samtal mellan grannarna – grillplatser, utegym och five-a-side fotbollsplan blir några exempel.

Vad finns i närområdet?

Det finns mer än härligt bad och motion att utforska i Björkbackens närområde!

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!