BALDER UTVECKLAR BOHUSGATAN

Nyproducerade bostadsrätter i Göteborg City

STADSPULSEN PÅ BOHUSGATAN

Tänk att vara en del av den. Att bo där innerstadens alla ljud smälter samman till ett dämpat sorl långt nedanför fönstret. Att hitta hem i något helt nytt. Det är nu den möjligheten finns. För första gången på tjugo år.

 


 

ADRESS: HÄNDELSERNAS CENTRUM

Du som väljer att flytta till Bohusgatan vill ha det som vanligtvis inte går att få. Nyproduktion och läge i centrala Göteborg är två ytterligheter som aldrig går att kombinera. Tills nu. På en gata så central att händelsernas centrum skulle kunna användas som adress utvecklar vi premiumbostäder där du kan bli först att hitta hem. Med stadspuls utanför ditt fönster introducerar vi eleganta bostadsrätter inspirerade från 20-talets années folles att bli en del av Göteborgs framtida skyline.

PREMIUMBOSTÄDER MED GÖTEBORG UTANFÖR FÖNSTRET

19 våningar högt. 326 bostäder stort. Och minuter bort från allt du håller kärt. Här erbjuds du möjligheten att välja precis den bostaden som passar dig. 1 – 5 rum och kök. Från trendig studiolägenhet till pampig paradvåning.

 


 

VÅRA PROJEKT PÅ BOHUSGATAN

VÄLKOMMEN HEM TILL BOHUSGATAN

Det centrala livet är det lätta livet. Tänk att lyssna till Ullevis spelningar från din egen balkong. Att aldrig behöva passa en spårvagn för att allt du vill åt finns på gångavstånd. Att aldrig ha tråkigt, eftersom arenor, biografer, gallerior, klubbar, restauranger och nöjesfält ligger inom gångavstånd. Tänk dig vilken version av dig själv du blir på innerstadens gator. Hur rikt ditt liv blir på upplevelser, vänner och det goda i livet. Nu kan du sluta tänka och börja uppleva.

Utsikten från det nya projektet Bohusgatan i Göteborg där man bland annat ser ut över Heden.

DET MODERNA STADSLIVET

”Bohusgatan ska bli något som läker ett sår. Det som idag är en stor parkeringsplats ska bli en riktig stadsgata med restauranger, butiker och bostäder som knyter ihop Heden och Ullevi.”

 

– Johanna Pålstedt – Ansvarig arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter

NYTT LANDMÄRKE MITT I STADSSILHUETTEN

Det är inte bara uppåt som huset sticker ut – längs Bohusgatan dras fasaden in för att skapa ett levande och rymligt gaturum. I entréplan görs dessutom plats för lokaler för allt ifrån restauranger och butiker till café eller gym. På så vis blir kvarteret mycket mer än en bostadsadress – det blir en levande och naturlig del av stadskärnan.

OMRÅDET KRING HEDEN har en lång historia och platsen där kvarteret Bohusgatan växer fram lika så. Här stod förr en gammal brandstation och sedan den byggnaden revs år 1999 har ytan varit en parkeringsplats som väntat på att fyllas med liv. Tills nu.
– Bohusgatan ska bli något som läker ett sår. Det som idag är en stor parkeringsplats ska bli en riktig stadsgata med restauranger, butiker och bostäder som knyter ihop Heden och Ullevi, säger Johanna Pålstedt, ansvarig arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter.

ARKETONISK UTFORMNING

Johanna och hennes kollegor har jobbat med byggnadsutformning, färger och material som ska smälta in i omgivningen på Bohusgatan.

 


 

LEVANDE TAKLANDSKAP

För att matcha höjden på det nya kvarteret har arkitekterna arbetat fram ett imponerande taklandskap med många olika vinklar.
– Vi har jobbat med uttrycket och valt branta tak i 45° lutning som vrider sig åt olika håll, säger Johanna.

Man har även jobbat med volymerna och låtit olika delar sticka ut och ta plats. Ett exempel på detta är burspråken som sticker ut “lite som fågelholkar”, som Johanna beskriver det. Ambitionen är att den som går runt huset ska kunna se olika egenskaper från alla håll.

HUSETS GESTALTNING

I närområdet finns många tegelbyggnader i röda och gula toner. Även Göteborgs stenstadsarkitektur har varit en inspirationskälla för arkitekterna. Så vad blir då resultatet?
– Det blir ett kvarter i grått skiffer med inslag av rött, brunt och rostbrunt. Det kommer att smälta in fint i stadsdelen, men ändå kännas nytt, säger Johanna.

Skiffern kommer att klä fasaden utåt, medan det mot gården blir en varm vit putsfasad som lyser upp innergården. Här återfinns även inslag av trä och fasadens bottenvåning kläs i en rejäl och robust natursten.