AKTUELL NYPRODUKTION I GÖTEBORG

Det finns många fördelar med att köpa nyproduktion i Göteborg. Att flytta in i en helt nybyggd lägenhet och vara den första att göra den till ett hem är en fantastisk möjlighet. På den här sidan har vi samlat alla våra nybyggnationsprojekt i staden. Och lite till dessutom. Välkommen att upptäcka ett nytt Göteborg i din nya bostad.

AKTUELL NYPRODUKTION I GÖTEBORG

NÄSTKOMMANDE NYPRODUKTION I VÄSTRA FRÖLUNDA

Upptäck vår nästa säljstart i Västra Frölunda. Hösten 2023 säljstartar vi Korallen – 65 moderna hem med inflyttning i början av 2024.

Anmäl intresse
Korallen, nyproduktion Göteborg kommun.

VILKET LÄGE PASSAR DIG?

Göteborg står inför en spännande framtid med intressanta nyproduktioner av nya hem och stadsutvecklingsprojekt som skapar nya platser i staden. Västlänken, nya tunnlar och broar gör att Göteborg kommer kunna växa och erbjuda en ännu bättre stad till dess invånare och alla de som drömmer om att flytta till Göteborg.

VÄLKOMMEN TILL BOHUSGATAN

Projektnamn: Bohusgatan Safiren
Område: Heden
Antal Bostäder: 93
Antal rum: 2 – 5
Inflyttning: Våren 2026
Status: Försäljning pågår

Bohusgatans läge intill Heden är för bra för att vänta. Nyproduktion och läge i centrala Göteborg är två ytterligheter som sällan går att kombinera – tills nu. Mitt i hjärtat av Göteborg, på en gata så central att händelsernas centrum skulle kunna användas som adress, utvecklar vi bostäder som är lika unika som de är eftertraktade.

Läs mer
Nyproduktion Göteborg på attraktiva Bohusgatan. Försäljning pågår.
Vi bygger en attraktiv nyproduktion i västra götaland, Björkekärr, placerat i östra Göteborg

VY ÖVER DELSJÖ OMRÅDET

Projektnamn: Björkkronan
Område: Björkekärr
Antal Bostäder: 65
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: Hösten 2024
Status: Försäljning pågår

Just nu växer 65 nyproducerade bostadsrätter fram på Smörslottsparkens topp. Lägenheterna får ett härligt ljusinsläpp som förstärks av naturen precis utanför fönstret. Trivsamma balkonger eller uteplatser med utblickar över Delsjöområdet som skapar en mysig inramning av områdets naturliga charm. Med endast 10 minuter till centrala Göteborg med buss får du här det bästa av två världar.

Läs mer

BO PÅ KUNGÄLVS MEST ÄLSKADE GATA

Projektnamn: Västra Gatan
Område: Västra Gatan, Kungälv
Antal Bostäder: 128 – endast fåtal kvar!
Antal rum: 1 – 3
Inflyttning: Sommaren 2023
Status: Försäljning pågår

Kvarteret börjar utmed Västra gatans genuina handels- och restaurangstråk, fortsätter längs med Glasbruksgränd och ut mot Strandgatans modernare kvarter, fyllda med liv och rörelse. Här får du möjlighet att leva ett bekvämt liv i Kungälvs unika placering i Bohuslän. Göteborgs puls åt ena hållet. Havet och Marstrand åt andra hållet.

Läs mer
Nyproduktion på Västra Gatan i Kungälv. Inflyttning sommaren 2023. Försäljning pågår.
Nyproduktion i Göteborg. Attraktiva bostadsrätter i Korallen, Frölunda Park. Säljstart hösten 2023.

DIN RESA STARTAR I FRÖLUNDA

Projektnamn: Korallen
Område: Frölunda
Antal Bostäder: 65
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: Våren 2024
Status: Säljstart hösten 2023

En kvarts cykeltur från att må gott vid havet. Några snabba löpsteg från joggingspår i Ruddalens skog, där det även finns banor för discgolf och skridskor. Bussar och spårvagnvagnar utanför porten som tar dig dit du vill. Vill du hellre hänga hemmavid? Då har du bara två promenadminuter till Frölunda Torgs enorma utbud – grym shopping, flera gym och riktigt bra service.

I Korallen kan du uppleva din nya lägenhet för första gången redan i början av 2024. Bygget är i full gång och lagom till säljstarten i höst kommer du kunna kliva in och uppleva en visningslägenhet som visar alla fördelar med att bo i ett helt nyproducerat hem.

Läs mer

HISINGENS CHARMIGASTE ALLÉ

Projektnamn: Granit
Område: Långströmsallén
Antal Bostäder: 99
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: 2025/2026
Status: Säljstart hösten 2023

Långströmsallén är skapad för ett lugnare tempo. Här är trottoarerna breddade, växtligheten får en självklar plats och bussarna tar dig smidigt dit du vill. På en balkong serveras det frukost i morgonsolen, på en annan planteras pelargonier, på en tredje står en hund och kikar nyfiket ut på gatulivet. I den här miljön presenterar vi Granit, vårt nästa hus med nyproducerade bostadsrätter på Hisingens charmigaste allé.

Läs mer
Nyproduktion i Hisingen Göteborg. På vårt kära Långströmsallén bygger vi Granit. Säljstart under vintern 2023/2024.
Axis i GoCo Living blir en trivsam nyproduktion i södra Mölndal.

HITTA HEM I GOCO

Projektnamn: Axis
Område: GoCo, Mölndal
Antal Bostäder: 124
Antal rum: 1 – 4
Inflyttning: Preliminär inflyttning 2026
Status: Planering pågår

I hjärtat av GoCo – Mölndals mest spännande stadsdel – utvecklar vi Axis. Nyproducerade bostadsrätter med visionär arkitektur, moderna boendekvaliteter och spännande framtidsutsikter. Axis karaktäriseras av sin vackra tegelfasad i olika färgskalor, grönskande sedumtak och smarta solceller som ska täcka delar av kvarterets energiförbrukning. Välkommen att hitta hem i en av Sveriges just nu mest nytänkande stadsdelar.

Läs mer

EN AV SVERIGES STÖRSTA BOSTADSUTVECKLARE

I Göteborg producerar och säljer vi nyproducerade bostadsrätter i en dynamisk blandning av områden. Vår nyproduktion sträcker sig också vidare runtom i Västra Götaland och hela Sverige. Vi har bara påbörjat vår resa och planerar därför för fler projekt framöver. Välkommen ombord på vår resa.

Du hittar alltid samtliga aktuella projekt på balder.se/nyproduktion.

AKTUELL NYPRODUKTION - HYRESRÄTTER

För att skapa en balans i vår nyproduktion i Göteborg mellan boendeformerna bygger vi också nyproducerade hyresrätter, ofta där vi själva redan finns som förvaltare i området. I Gårdstens Örtagården flyttar hyresgästerna in under 2024 och det gör de även i GoCo:s Spina i södra Mölndal.

De senaste åren har vi flera färdigställda hyresrätter i Bergsjö Höjd, Bergsjö Brygga, Kryddgården i Gårdsten, Stenhuggaren och Bergskristallen på Hisingen. Dessa kompletteras av Tega Ängar i Ytterby och Blomsterängen i Borås – en blandning mellan hyresrätter och studentlägenheter.

I Göteborg bygger vi nyproduktion med båda bostadsrätter och hyresrätter.
Nyproduktion på Bohusgatan i Göteborg City. Några steg från din trappuppgång ligger Heden. Mer centralt än så blir det knappast. Försäljning pågår.

BO I EN NYPRODUCERAD LÄGENHET I GÖTEBORG

Att bo i en nyproducerad lägenhet i Göteborg är bekvämt. Du slipper underhåll som äldre hus behöver genomgå och stambytet är många år bort. Skulle något vara fel finns det garanti och försäkringar som täcker det. Framförallt är det enkelt för att allt är nytt, till för dig. Det är en exklusiv känsla att få flytta in i en nyproducerad bostad som ingen annan tidigare har bott i. Här kan du bara luta dig tillbaka, låta de splitternya vitvarorna göra livet lätt för dig och de stilfulla materialvalen harmoniera perfekt med din personliga inredning.

FRÅN FÖRVALTNING TILL NYPRODUKTION

I det 400 år gamla Göteborg startades Balders resa 2005. Från ett förvaltande bolag i centrala Göteborg med enstaka fastigheter och hyresgäster, är vi idag ett av de största fastighetsbolagen i Sverige med verksamhet i flertalet länder. Men vi har inte glömt var vi kommer ifrån. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg och här producerar vi årligen 300 – 600 inflyttningsklara bostäder i vår nyproduktion i och runt staden.

2019 stod det första projektet, Sjöstjärnan i Frölunda Park, färdigt för inflyttning. En milstolpe för Balder och vår nyproduktion när 130 bostäder fick nya ägare i västra Göteborg. Men det var bara början. Mellan 2020 och fram till idag har bostadsägare och hyresgäster flyttat in i 18 nyproduktioner med Balder som ansvarig. Och det uppdraget fortsätter vi att förvalta för Göteborgs bästa.

Karlatornet i Göteborg. Tornet syns från nästan alla stadsdelar i Göteborg.