SJÖLILJAN - HYRKÖP DITT NYA HEM

Nybyggda och inflyttningsklara lägenheter i Frölunda

Lergöksgatan 5A - 5G Göteborg – Frölunda Park
Uthyrning pågår
Hyra 6 866 – 16 110 kr
Storlek 23 – 94 m² | 1 – 4 rok
Inflyttning Inflyttningsklart
Antal 140
Ansök här

Ta del av en unik bostadsaffär. Hyrköp en inflyttningsklar och nybyggd lägenhet i Frölunda. Mellan två till fyra år efter uthyrningsstarten kommer du erbjudas att köpa lägenheten. Spara till kontantinsats under tiden och köp sen loss lägenheten du redan bor i. Upptäck alla bekvämligheter som kommer med ett nytt hem och gör en smart bostadsaffär.

Uthyrning pågår

Samtliga bostäder finns publicerade på HomeQ. Du börjar samla köpoäng när du skapar din profil på HomeQ. Gör också en intresseanmälan för att få all löpande information.

 

Nedladdningsbara dokument

HYR NU OCH KÖP LÄNGRE FRAM

I Frölunda Park erbjuds du nybyggda hyresrätter med snabb inflyttning och möjlighet till framtida köp. Det här är Hyrköp kort förklarat:

  • Du hyr lägenheten enligt korttidskontrakt via HomeQ. Det gör att dina köpoäng inte förbrukas och istället fortsätter växa under tiden du hyr bostaden.
  • Någon gång under perioden mars 2026 till och med mars 2028 kommer du att bli erbjuden att köpa din bostad som en bostadsrätt.
  • Priset för lägenheten kommer kommuniceras närmare erbjudande om köp.
  • Vill du inte köpa lägenheten erbjuds andra intressenter att köpa bostaden.

Vill du veta mer? Kontakta oss. 

VARFÖR SKA DU HYRKÖPA DIN NYA LÄGENHET?

Att äga sitt eget boende är en trygghet och historiskt sett en bra investering. Av olika anledningar kan det ändå tillfälligt vara en hyresrätt som passar bäst för dig. Med Hyrköpsmodellen får du möjlighet att bo i en nybyggd bostad med alla moderna kvaliteter det innebär. Samtidigt har du möjligheten att lägga upp en ekonomisk plan för dig själv så att du i framtiden kan köpa loss bostaden.

Du kommer att erbjudas köpa bostaden mellan mars 2026 och mars 2028 vilket ger dig förutsättningar att förbereda ditt köp. Om du köper din lägenhet slipper du arbetet med att byta bostad.

Skulle ditt bostadsbehov förändras så finns möjligheten för dig att köpa en annan bostad i huset om den befintliga hyresgästen inte vill köpa lägenheten vid köptillfället. Vill du veta mer? Kontakta oss så besvarar vi dina frågor.

HYRESAVGIFTER

Nedan har vi sammanställt hyresintervallet. Samtliga bostäder finns publicerade på HomeQ. Där kan du ta del av varje bostad och dess hyra.

1 ROK 23-36kvm – Hyra 6 866 – 8 256 kr/mån*
2 ROK 46-67kvm – Hyra 9 849 – 12 166 kr/mån*
3 ROK 67-83kvm – Hyra 12 708 – 14 465 kr/mån*
4 ROK 92-94kvm – Hyra 15 862 – 16 110 kr/mån*

*Hyrorna avser 2024 års hyresnivå.

Ansök via HomeQ

BLI FÖRST ATT KOMMA HEM I SJÖLILJAN

Första gången du kommer hem slås du direkt av en värmande känsla. Det är något speciellt med en helt nyproducerad lägenhet. De vitmålade väggarna, stilfulla vitvarorna och det fabriksnya parkettgolvet. Badrummet ligger i direkt kontakt med hallen och är redan utrustat med tvätt- och torktumlare eller kombimaskin så tvättningen kommer lösa sig själv.

Några steg in i lägenheten hittar du ditt stilrena kök som är som gjort för härliga middagar med familj och vänner. Under tiden du hyr lägenheten gör du den till din. Upp med tavlor och in med din inredningsstil. När tiden väl är kommen och det är dags att köpa bostaden är det ditt hem du köper.

TIDSLINJE

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggnation

Husen är färdigbyggda och inflyttningsklara.

Uthyrning

Nu pågår uthyrningen av lägenheterna.

Inflyttning

Välkommen hem!

Färdigställt

Projektet är nu uthyrt och inflyttat.

3D-VISNING

Upplev Sjöliljans i en virtuell rundvandring. Dra i bilden och använd pilarna för att byta rum.

UPPTÄCK DITT NYA OMRÅDE

Upplev alla områdets aktiviteter åt vilket håll du än vänder dig om.

YTOR FÖR HELA FAMILJEN

Yta, yta och yta. I Sjöliljans större lägenheter finns sociala ytor upp till hela 94 kvadratmeter. Koka ihop en bättre pasta med mycket parmesan och låt familj och vänner umgås i den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök. De socialt planerade hemmen ger en känsla av rymd och bjuder in ett magiskt ljusinsläpp. Som gjort för dig med många nära och kära.

NÄR VARJE KVADRATMETER RÄKNAS

30 kvadratmeter med plats för hela livet? Tror du oss inte? Titta då här. Denna bostad är ett perfekt exempel på hur man får in hela livet i en 1 rum och kök. En härlig sovalkov med plats för kontor? Check. Vardagsrumsdel där både vänner och familj får plats? Check. Mindre matbord för dig och din käraste? Check. Upptäck Sjöliljans mindre bostäder för dig som tycker att varje kvadratmeter räknas.

I vår nybyggnation i Frölunda kommer det finnas kommersiella lokaler - café, take away - något som kommer gynna hela bostadsområdet.

LOKALER OCH GEMENSKAP I FRÖLUNDA PARK

Längs med Lergöksgatan fylls lokaler med härliga verksamheter. Kanske en blomsterbutik? En frisör? Eller varför inte ett charmigt fik? Möjligheterna är oändliga och du kan räkna med att det kommer bli något som alla i Frölunda Park kommer få användning för.

Redan idag är Frölunda Park ett fullt utvecklat område. Utanför din dörr finns en härligt upplyst stråk som tar dig direkt till allt vad området har att erbjuda. Här har du bland annat utegym, gemytliga grillplatser och multisportplan. På kort avstånd avgår bussarna vid köpcentrumet Frölunda Torg som tar dig lika lätt till Göteborg som till friska havsbad vid Fiskebäcksbadet.

ETT HÅLLBART BOENDE

Fastigheten har en tydlig miljöprofil och har idag redan en preliminär certifiering enligt “Miljöbyggnad Silver”, vilket är en svensk miljöcertifiering som säger att projektet har en hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalité (som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel m.m.).

HANDEL & SERVICE

I Sjöliljan har du nära tillgång till allt du kan behöva för det moderna livet. Handla mat? Tvärs över gatan öppnade ett helt nytt Lidl under 2020. Shoppningsugen? Frölunda Torg – ett av nordens största köpcentrum – ligger endast ett par hundra meter bort. Perfekt för en heldag med vänner inkluderat trendiga lunchrestauranger och caféer.
Läs mer

KOMMUNIKATION

En kvart till havet. Fem minuter till ett grönskande friluftsområde. En minut till ett av regionens största köpcentrum. Närområdet erbjuder oändliga möjligheter för rekreation och grannverksamhet. Ska du längre bort? Ett närliggande resecentrum med buss- och spårvagnsmöjligheter erbjuder dig otroliga kommunikationsmöjligheter vart du än önskar åka.
Läs mer

MOBILITETSLÖSNINGAR

Vi tror på koncept som förbättrar och förenklar din vardag lite extra. Där det gemensamma finns i fokus. Därför har vi installerat en bilpool med elbil, ett cykelservicerum och dessutom erbjuder vi 30 dagars västtrafikkort till dig som flyttar in. Kliar det i de gröna fingrarna så finns möjligheten att skapa egna och gemensamma odlingslotter i närheten av huset.
Läs mer
HÄR ÄR SJÖLILJAN

FLER PROJEKT I OMRÅDET

referer: