VÄLKOMMEN TILL LÅNGSTRÖMSALLÉN

Nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter på Hisingen

PROJEKT I LÅNGSTRÖMSALLÉN

VI BYGGER BROAR MELLAN MÄNNISKOR, BOENDEFORMER OCH STADSDELAR

Inom synhåll växer staden fram som en urban oas med 10 000-tals nya bostäder, lokaler, butiker, restauranger, hotell och kulturcentrum. Karlastaden och Karlatornet reser sig mot himlen till en destination utöver det vanliga och Lindholmen är sedan tidigare en plats och hub för såväl innovativa företag och idéer som innovatörer från världens alla hörn. Det är tydligt att Göteborg centrum har tagit klivet över älven och gjort såväl avstånden kortare som tillgängligheten större för Hisingens invånare.

Det är vi med och förverkligar! Med Långströmsallén tar vi ett helhetsgrepp och utvecklar hela området så att fler kan bo och arbeta på Hisingen.

Blommor i rabatt utanför Triliten på Långströmsallén.
Långströmsallén innebär att huvudgatan flyttas närmare husen och möjliggör för en ny stadsgata och framtida byggnationer.

PROJEKT OCH BOENDEFORMER PÅ LÅNGSTRÖMSALLÉN

Balder har i dagsläget fyra inflyttade projekt på Långströmsallén. Bostadsrättsprojekten Triliten och Bergsfallet samt hyresrättsprojekten Stenhuggaren och Bergskristallen.

Under hösten 2023 börjar försäljningen av vårt nästa nyproduktionsprojekt Granit. Är du intresserad av att veta mer rekommenderar vi att du gör en intresseanmälan för Granit. Stenhuggaren och Bergskristallen är fullt uthyrda. Klicka här för att se ifall en lägenhet har blivit tillgänglig.

HÄR VÄXER LÅNGSTRÖMSALLÉN FRAM

Göteborgs nya centrum. När Hisingens områden tar plats blir Långströmsallén en självklar plats att bo på. Nära stadens kultur och matinfluenser, nära attraktiva arbetsgivare. Samtidigt nära nature och nära din granne. Nära till framtidens Göteborg.

När Långströmsallén står färdig kommer det se helt annorlunda ut från idag. Till en början förändrar Trafikverket gaturummet och ersätter dagens Långströmsgata. Istället skapas en stadsallé med sänkt hastighet, bredare trottoarer och bättre cykelvägar. En bättre stadsmiljö helt enkelt.

START...

Ända sedan vi på Balder tog över förvaltningen av hyresrätterna på Långströmsgatan år 2012 har vi planerat för hur vi på bästa sätt ska utveckla bostadsområdet. Så här såg det ut innan vi började förfina hyresrätterna och gatan, innan vi hade skisserna klara för bostadsrätterna.

Långströmsgatan innan dess fantastiska utveckling till Långströmsallén
Visions/översiktsbild på nya Långströmsallén

... OCH MÅL

Så här kommer det att se ut när hyresrätterna, bostadsrätterna och markarbetet i området är klart. Ett grönt, levande och inkluderande kvarter med närbutiker och lättillgänglig infrastruktur. Ny och härlig utemiljö med plats för myller, grillplatser och lekplatser för alla som bor här.

VI BYGGER OCKSÅ