Välkommen till Långströmsallén!

Nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter på Hisingen

Projekt i Långströmsallén

Vi bygger inte hus. Vi bygger broar mellan människor, boendeformer och stadsdelar.

Inom synhåll växer staden fram som en urban oas med 10 000-tals nya bostäder, lokaler, butiker, restauranger, hotell och kulturcentrum. Karlastaden och Karlatornet reser sig mot himlen till en destination utöver det vanliga och Lindholmen är sedan tidigare en plats och hub för såväl innovativa företag och idéer som innovatörer från världens alla hörn. Det är tydligt att Göteborg centrum har tagit klivet över älven och gjort såväl avstånden kortare som tillgängligheten större för Hisingens invånare.

Det är vi med och förverkligar! Med Långströmsallén tar vi ett helhetsgrepp och utvecklar hela området så att fler kan bo och arbeta på Hisingen.

Projekt på Långströmsallén

Balder har i dagsläget fyra inflyttade projekt på Långströmsallén. Bostadsrättsprojekten Triliten och Bergsfallet samt hyresrättsprojekten Stenhuggaren och Bergskristallen.

Under hösten 2023 börjar försäljningen av vårt nästa nyproduktionsprojekt Granit. Är du intresserad av att veta mer rekommenderar vi att du gör en intresseanmälan för Granit↘. Stenhuggaren och Bergskristallen är fullt uthyrda. Klicka här för att se ifall en lägenhet har blivit tillgänglig.

Här växer Långströmsallén fram

En plats i staden för barnen att växa

Långströmsallén har blivit en plats där barnen får ta plats. Där man får chansen att utforska sin närmiljö med sina vänner. Lekplatser, fotbollsplaner och kreativa utrymmen finns det gott om här.

Långströmsparken, en plats för lek

Om man promenerar över på andra sidan Långströmsgatan kommer man till Långströmsparken som är ett populärt grönområde med stora gräsmattor runtomkring. Här finns flera fina lekplatser för både små och stora barn som utöver sandlåda, gungor och rutschkana erbjuder studsmatta, klätterställning och karusell. Mellan husen finns också den nya förskolan för områdets alla barn.

Dessutom finns här Bygglekplatsen, en supercharmig bemannad parklek för barn och unga med fokus på att skapa i olika material. Här finns möjlighet att använda riktiga verktyg, bygga och skapa sig sin egen lekmiljö. Parkleken ligger i Långströmsparken och är utrustad med en verkstad för snickeri, keramik och annan kreativ verksamhet. Bygglekplatsen är öppen året runt och det är gratis och öppet för alla åldrar.

"Ikväll vill jag vara Messi"

Konkurrensen om vem som får vara Argentinas nummer 10 är benhård bland barnen. Men Messi behöver inte begränsa sig till en fotbollsplan ikväll. I Långströmsparken finns det stora, härliga gräsytor så bollen kan rulla från en plan till en annan. För de större barnen finns bland annat streetbasket, stor inhägnad bollbinge med konstgräs och bordpingis.

Bo nära stora arbetsgivare

Vare sig du arbetar eller studerar i Lundby, på Lindholmen, i Torslanda, på Backaplan eller på andra sidan älven har du nära till såväl nuvarande eller framtida jobb som högskolor och studier. Här är det lätt att resa hållbart och kollektivt.

Eller vad sägs om väletablerade cykelleder, busshållplats precis utanför porten, spårvagnsavgångar från Eketrägatan och färjorna vid Lindholmen på ett rimligt avstånd. De är inte bara smidiga färdmedel, de är hållbara också.

För dig med bil bygger vi ett garage under vår nyproduktion Granit som nås smidigt med hissen där det kommer finnas flertalet laddplatser.

Kom nära allt du håller kärt

Du som flyttar till Långströmsallén tar klivet närmare allt du håller kärt. Där livet känns lätt och dina värdefulla relationer finns i närheten. Med Långströmsparkens stoj och glada rop på ena sidan finns husens lugna innegårdar på andra. Här skapas en miljö för dig att träffa dina grannar, vänner och familj och njuta av det bästa Långströmsallén har.

Tillaga korv med bröd på grillen, slå dig ner vid utemöblerna och spela Fia med knuff med barnbarnen, prata med grannen på första balkongen. Vi vill helt enkelt att Långströmsallén ska bli din plats i livet där du stannar till, där du hittar hem.

Ett kök fyllt med möjligheter

Samtidigt som samtalet fortsätter på gården råder lugnet hemma i din nya lägenhet. Här tillagas maten där väldoftande kryddor fyller alla ytor i ditt moderna kök. Samtidigt som maten puttrar på spisen blir disken skinande ren i din nya diskmaskin. Maten dukas fram på köksbordet, eller om vädret tillåter balkongen eller uteplatsen. Nu kan kvällen börja.

Här jobbar vi varje dag

Vi på Balder har förvaltat vårt bostadsområde på Långströmsgatan i många år med värme och omtanke. Så planerar vi att göra framöver också. Här har vi ett områdeskontor som tar hand om våra hyresgäster och hyreslägenheter och miljön runtomkring husen. Även om du som boende i en av bostadsrättsföreningarna inte kommer ha oss som förvaltare kommer du kunna ta del av vår utemiljö som vi tar hand om dagligen.

Långströmsgatan blev en allé

Under de senaste åren har det hänt mycket längs Långströmsgatan. Inte mindre än fyra nyproduktioner med totalt 350 lägenheter har fått se både hyresgäster och bostadsägare flytta in. Samtidigt har hela området fått sig ett lyft där hyreshusen blivit stilfullt renoverade in- som utvändigt och gatan flyttats för att ge plats till nya bostäder.

Kontakta oss

Hör av dig om du har några frågor och funderingar om Långströmsallén.

Balders kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se