Smörslottsparken i Björkekärr

Balder bygger bostäder i östra Göteborg

Nära till allt Björkekärr har att erbjuda

Läget är viktigt när man letar nytt boende – nästan allt annat går att förändra. Smörslottsparken har ett utmärkt läge, en knapp kilometer till Delsjöns naturreservat och endast 15 minuter till centrala Göteborg med kollektivtrafik.

Vägen till framtidens Smörslottsparken går genom flera etapper som sammanlagt blir 600 nya bostäder i Björkekärr. Balder har påbörjat byggnationen av Björkbacken→ och Björkkronan→. Nästa etapp, Smörblomsdalen→, säljstartades i våras!

Smörslottsparken i Björkekärr

Innan Balder började utveckla Smörslottsparken hade området en känsla av att vara lite bortglömt. I och med upprustningen av befintliga hyresrätter, färdigställda och planerade bostadsrättsetapper samt den nyetablerade förskolan får äntligen området den uppmärksamhet det förtjänar.

I samband med uppförandet av bostäder skapar Balder en levande utemiljö. Förutom att väva in naturlig grönska i bostadsområdet planerar vi för olika typer av aktiviteter och sociala samlingspunkter. Vi kommer bland annat bygga en five-a-side-plan, grillplatser och utegym. Vår vision är att skapa ett kvarter som känns naturligt, levande och trivsamt.

Göteborgs största naturreservat

Göteborg erbjuder vackra och omväxlande naturupplevelser, men få platser kan konkurrera med Delsjöområdet.

Intill Smörslottsparken finns 2 000 hektar skog – bara 900 meter från din dörr. Naturområdet sträcker sig över hela fyra kommuner och rymmer parkliknande bokskogar, badplatser, motionsspår och orörd vildmark. I närliggande Skatås motionscentrum hittar man gym (ute och inne), frisbeegolf, fotbollsplaner, volleyboll och nyöppnade padelbanor.

Här ligger Smörslottsparken