Välkommen till Smörslottsparken!

Nyproducerade bostadsrätter i Björkekärr

Hur är läget?

Läget är viktigt när man letar nytt boende. Nästan allt annat går ju att ändra på sen. Smörslottsparken har ett utmärkt läge, med en knapp kilometer till Delsjöns naturreservat och bara 15 minuter till stan med kollektivtrafik. Det är därför vi har skapat ett nytt kvarter här, med folkliv i en grön parkmiljö som välkomnar alla.

Vägen till den här framtiden går genom flera etapper som ska ge 600 nya bostäder. Vi har satt igång med etapp nummer 2, Björkbacken, bestående av 297 moderna bostadsrätter med säljstart den 26 april.

Vi är en bra bit på väg

Innan vi började hade Smörslottet en känsla av att vara lite bortglömt. Men med upprustningen av de befintliga hyresrätterna, gjorda och uppkommande bostadsrättsetapper samt skapandet av helt ny utemiljö ger vi området en framtid som den här platsen förtjänar.

Förutom natur och grönska tittar vi på aktiviteter och samlingspunkter som erbjuder något för alla. Vi ska bygga en five-a-side-plan och planerar grillplatser och utegym för att nämna några exempel. I bottenplan på flera av husen bygger vi lokaler för bageri, restaurang och butiker. Det här kommer bli en egen stadsdel som känns naturlig, levande och trivsam.

Björkbacken är nu i full gång och vi kommer snart uppdatera dess hemsida med säljbroschyr och lägenheter till säljstarten i mars. Glöm inte att redan nu göra en intresseanmälan för att vara först med all information från projektet.

Ett naturreservat i stan

Göteborg har mycket natur, men inget kan konkurrera med Delsjöområdet. Här får du tillgång till drygt 2000 hektar skog – bara 950 meter från din dörr. Området sträcker sig över fyra kommuner och rymmer parkliknande bokskogar, badplatser, motionsspår och orörd vildmark. Här strövar älg, rådjur och tjäder bland platser som fornborgen på Börjes fjäll och Kung Rings grav.

Utemiljön kommer bli något utöver det vanliga

Projekt i Smörslottsparken

Björkbacken

Göteborg

Björkbacken

bostadsrätter - Flerbostadshus
  • Preliminär inflyttning
    Hösten 2023
  • Pris:
    1 745 000 – 4 895 000 kr
  • Antal rum:
    1 – 4 rok
Björkbacken

Fördelar i området

Klicka på knappnålarna för att få veta mer

Vallhamra Torgca 6 min med cykelSjukhus och apotekÖstra sjukhuset ligger på andra sidan gatan. Där finns både akutmottagning såväl som ett apotek med generösa öppettider.Skolor och förskolorRedan i det första projektet Smörslottet bygger vi en förskola i två våningar. I närområdet ligger dessutom flera skolor så som Kålltorpsskolan, Torpaskolan och Rosendalsskolan.Gröna gårdarVi tänker mycket på ytorna mellan husen, för det är där människor träffas, umgås och gör saker tillsammans. Bland annat tittar vi på att skapa lekplatser, grillplatser och ytor för spontant häng.Det lilla extraHär kommer många människor bo och leva. Det gör området intressant för många verksamhetersom bidrar till trivsel och bekvämlighet. Vi ser framför oss restaurang, bageri och café. Har du fler idéer får du gärna dela med dig!Buss och spårvagnIntill Smörslottsparken går flera busslinjer. Här kan du ta buss 17, 514, 515 och Svart Express. Vill du istället åka spårvagn, så kan du ta 1:an eller 5:an från hållplats Östra Sjukhuset.Naturen i DelsjönHärlanda tjärn ligger en knapp kilometer från Smörslottsparken. Det är porten till Delsjöområdets 1370 hektar skog och sjöar. Här finns flera motions-spår, caféer, badplatser och möjligheter.SmörslottsparkenVälkommen hit! Här kommer det byggas ca 600 nya lägenheter med trevliga, parkliknande innergårdar.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!