Välkommen till Frölunda Park!

Ett nytt område växer fram

Ett levande grannskap

Vi har bilden fullkomligt klar för oss. Frölunda Park ska bli något utöver det vanliga. För oss handlar det inte om att bygga 600 nya bostäder.

För oss handlar det om att skapa ett nytt och inkluderande bostadsområde där mångfalden och livet regerar.

Ett delande grannskap

Gemensamt för Frölunda Park är den socialt tilltalande utemiljön, alla delningstjänster, närheten till shopping, avkoppling och friluftsliv – samt inte minst de nya moderna bostäderna. Här kan du välja mellan 1–4 rum och kök med smarta planlösningar och tillhörande balkong eller uteplats i härliga sollägen.

På den här sidan kan du se hur Frölunda Park växer fram, ha koll på kommande etapper och anmäla intresse för den eller de bostäder du är intresserad av.

Ett socialt grannskap

Parallellt med nyproduktionen har vi börjat se över de 14 karaktäristiska Stjärnhusen i området. Badrum, kök och väggar tas omhand med omsorg för att höja livsstandarden.

Samtidigt interageras de boende i det nya levande grannskapet. Vi genomför ett omfattande markarbete av en uppenbar anledning: vi vill skapa fler sociala ytor bland grannarna och öka tillgängligheten. Lekplatser, gång- och cykelvägar, träd och buskar, gemensamma grillplatser och odlingslotter. Dessa blir ett angenämt inslag i Frölunda Park.

Projekt i Frölunda Park

Hur går det med utvecklingen av Frölunda Park?

Livet i Frölunda Park

Mycket gemensamt

Där vi bygger nytt bygger vi också hållbart. Det visar sig på olika sätt som underlättar livet i våra bostadsområden. Bland annat har vi installerat en bil- och cykelpool som kan nyttjas när behovet dyker upp. I Frölunda Park har vi också byggt upp en grannlaga miljö som bland annat består av utegym, moderna lekplatser, sittgrupper, grillplatser, odlingsplatser och underjordiskt bilgarage.

Nära shopping och avkoppling

När du tröttnat på Frölunda Torgs 200 butiker, Köpcentrum 421 och Sisjö Shopping är det nog dags att börja koppla av. Ta poolcykeln till havet, joggingskorna till Ruddalen, barnen till Positivparken, golfklubban till World of Golf eller flipflopsen till Frölunda Kulturhus.

Riktigt bra kommunikationer

17 kollektiva buss- och spårvagnslinjer, Västerleden och Dag Hammarskjöldsleden i all ära – för du bor verkligen mitt i ett nav av vägar och färdmedel. Men den största fördelen av alla kanske ändå är hur rak och snabb cykelleden till havet och centrum är. Dessutom lär den inte bli mindre intressant i framtiden.

En tysk jätte flyttar in

Matvarukedjan Lidl öppnade under hösten 2019 portarna till sin stora handelslokal utmed Västerleden. I huset finns också ett stort, nyinvigt parkeringsgarage.

En ny skola ser dagens ljus

Vid sidan av Frölunda Park Lokalförvaltningen ansvarat för att bygga Slottbergsskolan som stod klar sommaren 2020. Skolan kommer utbilda barn från förskoleklass till årskurs 6.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Vi svarar på dina frågor – Korallen
uthyrning.nyproduktion@balder.se