BJÖRKBACKEN - MELLAN STAD OCH NATUR

Nyproducerade bostadsrätter i östra Göteborg

Träkilsgatan Göteborg – Björkekärr

Björkbacken är nu slutsålt. Det finns fortfarande möjlighet att flytta till det perfekta läget mellan stad och natur –  besök Björkbackens systerprojekt och upptäck ditt framtida hem redan idag. Klicka här för att besöka Björkkronan.

 

Slutsålt

Björkbacken är slutsålt. Besök gärna Björkkronan i huset bredvid och hitta din drömlägenhet.

BO I DET GRÖNA

I Björkbacken finns kvadratsmarta ettor, välplanerade tvåor, generösa treor och attraktiva fyror med plats för hela familjen. Alla lägenheter har härliga uteplatser eller balkonger där flera är i vinkel och erbjuder två sollägen och grönskande utblickar åt två håll. Vi bygger även en gemensam innergård med fina planteringar och olika typer av aktiviteter. 

Vår vision är att skapa ett kvarter som känns naturligt, levande och trivsamt året om. 

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

När du bor i Björkekärr kan du börja dagen med att vandra i Delsjöområdet en knapp kilometer från din dörr. Duscha, byt om och ta bussen en kvart in till centrala Göteborg för en mysig lunch på stan.

Hemåt igen för yoga nere vid badplatsen i Härlanda tjärn eller variera löpträning med styrketräning på utegymmen vid Skatås och därefter tillbaka in till Göteborg på kvällen för konsert eller restaurangbesök. Fram och tillbaka. Ena stunden med träningskläder bland tallar och berg. Andra stunden i innerstan bland fest och vänner.

VISNINGSLÄGENHETER

Kom på visning i våra fina möblerade visningslägenheter och upplev den storlek du är intresserad av på plats. Det finns två möblerade lägenheter, en trea med gavelläge och en etta med industriglasvägg. Gå runt i lägenheten, titta närmare på inredningen samt hör mer om projektet och lägenheterna som är till försäljning.
Läs mer

GRÖNA RESVANOR

Som boende i Brf Björkbacken har du tillgång till el-bilpool och garage med laddplatser och när du flyttar in får du värdecheckar från Västtrafik motsvarande ett 90-dagars kort i zon A, för att nyttja kollektivtrafiken i Göteborg. Tidtabeller och annan information kring kollektivtrafiken visas på föreningens digitala anslagstavla i entrén. Från Björkekärr finns det en väl fungerande kollektivtrafik som tar dig både till Göteborgs Centralstation samt köpcenter Allum i Partille på endast 10 minuter. Du har också Östra Sjukhusets nav av bussar och spårvagnar endast en kort promenad bort. E20 når du med bil på några få minuter.
Läs mer

HÅLLBART BOENDE

I Björkbacken flyttar du till ett hållbart hem med en ambitiös miljöcertifiering. Miljöbyggnadscertifiering ger ett kvitto på kvaliteter vad gäller 16 olika värden som sedan granskas av en oberoende tredje part. Dessa värden handlar bland annat om energiåtgång, innemiljö och luftkvalitet. Certifieringen Miljöbyggnad finns i tre nivåer – brons, silver och guld. Bostäderna i Björkbacken kommer att byggas för Miljöbyggnad Silver som en tydlig markering på att Balder är engagerade i miljöfrågor och tänker på dig som ska vistas i byggnaden.
Läs mer

VÄGEN TILL DIN NYA BOSTAD

Planering

Förberedelser inför byggstart

Byggstart

Spaden har satts i marken och bygget är i full gång

Säljstart

Lägenheterna släpps till försäljning enligt förtursprincip

Pågående försäljning

Löpande visningar och vägledning för dig som kund

Färdigställande

Nu bygger vi klart bostäderna

Inflyttning

Äntligen, nu kan du flytta in!

BALKONGER OCH UTEPLATSER

Alla lägenheter i Björkbacken, oavsett storlek och placering i huset, får generösa balkonger eller uteplatser i olika väderstreck. På hörnen är balkongerna i vinkel vilket ger utsikt åt flera håll och två sollägen. Stora fönster och siktlinjer förstärker det naturnära läget, även de dagarna man helst är inomhus. Längre upp i husen får man en överblick över hela skogslandskapet i en 270 graders vy, Men även längre ner får man närhet till den gröna gården och intilliggande skogspartier.
Läs mer

INNERGÅRD UTÖVER DET VANLIGA

Din framtida innergård är något långt utöver det vanliga. Gårdsmiljön är upphöjd från gatumiljön tack vare att det finns ett underjordiskt garage i tre våningsplan undertill. Mellan de fem punkthusen skapas därmed en lugnare utemiljö. Kom ner i varv under de gröna träden där flera sittplatser bjuder in till umgänge eller vila. Slänten upp mot Träkilsgatan får en blomsterprakt där växtlighet planteras i terrasser utmed trappan. För barnen finns lekplats och gräsmattor för spring i benen. Redan idag finns bland annat härliga grill- och sittplatser, en populär boulebana, yta för odling och inhägnade multisportplaner i området.
Läs mer

PARKERING

Som boende i Björkbacken har du tillgång till parkeringsgaraget som är beläget under innergården. Du som köpt en trea eller en fyra kommer med garanti att erbjudas en garageplats, därefter erbjuds platser till lägenheter i fallande storleksordning. Du som köpt eller är intresserad av en mindre lägenhet kan anmäla intresse för parkering hos mäklarna. I mån av plats finns även möjlighet att hyra från Balders förvaltning.
Läs mer

LÄR DIG MER OM ATT KÖPA BOSTADSRÄTT

HÄR BYGGER VI BJÖRKBACKEN

En knapp kilometer från Smörslottsparken hittas Delsjöns naturreservat med vackra skogsmiljöer med olika sjöar och tjärn. Allra närmast ligger självklart Härlanda tjärn som är “go to” platser för alla dina sol-, grill och badbehov.

Från Björkekärr finns det en väl fungerande kollektivtrafik. Svart Express avgår i närheten, som tar dig centrala Göteborg på endast 10 minuter. Du har också Östra Sjukhusets nav av bussar och spårvagnar endast en kort promenad bort. E20 når du med bil på några få minuter.

MER AV BALDER

referer: