Välkommen till Greta i Centrala Sundbyberg

Nyproducerade bostadsrätter i Stockholm

Centrala Sundbybergs charmigaste kvarter

Sundbyberg växlar upp, om det råder det inga tvivel. På Landsvägen 67 där den ikoniska nattklubben Grand Garbo och dess bakficka Gretas en gång låg bygger vi nu 65 härliga bostadsrätter att längta hem till. Vi hälsar dig välkommen till Greta, en ny stolthet i centrala Sundbyberg.

Bli en del av både historia och framtid

Följ med på projektets resa genom att göra en intresseanmälan.
Då blir du först ut med att få alla uppdateringar kring projektet, som nya visualiseringar, bostadsväljare och säljstartsinformation!

Kvarteret Greta

I flera decennier har människor samlats på dess plats för fest, glädje och gemenskap. I vår tappning blir Greta en omedelbar klassiker. Arkitekturen andas variation och framtidstro med pastelltonade fasader och rymliga balkonger. Du flyttar in i en omsorgsfullt utformad lägenhet – kanske en studio med egen ingång? Eller en femma med plats för hela familjen? I Greta finns det rum för alla. Interiören är designad in i minsta detalj. Allt du kommer att behöva göra är att bo in dig.

Välkommen!

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Antal lägenheter:
  65 st
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Pris:
  Ej fastställt
 • Avgift:
  Ej fastställt
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Inflyttning:
  2025/2026

Distanser från och till Greta

 • 11 min till Stockholm City

 • 10 min till Mall of Scandinavia

 • 24 min till Odenplan

 • 8 min till Marabouparken

Takterrassen över hustopparna

Greta blir ett kvarter att längta hem till. Bostadsrätternas rymliga balkong eller uteplats med utsikt mot gården, den gemensamma takterrassen och en bred variation av lägenhetsstorlekar ger dig alla förutsättningar för att hitta rätt hem för dig att flytta in i – och vara stolt över.

Från den gemensamma takterrassen bjuds du på vacker utsikt över Sundbybergs hustoppar, max antal soltimmar och stor plats för att umgås med familj, vänner och trevliga grannar. En underbar plats, som gjord för att aldrig lämna.

Arkitektur med personlighet

Greta intar sin plats i Sundbyberg med självklar elegans. Mariana Rantanen och Monika Viñas från arkitektbyrån DinellJohansson har ritat ett kvarter som är generöst från insidan och ut.

– Greta kommer inte bara innebära nya bostäder utan kommer att aktivera gatulivet också. Vi bygger vidare på det småskaliga, putsfärgade området som finns här idag, säger Mariana Rantanen.

De totalt fyra husen som utgör Greta får samtliga varma toner av pastell, men kommer var och en ha ett unikt uttryck. Ljusa nyanser av grön, vit, röd och beige smyckar byggnadens fasader.

Hörnhuset, där Grand Garbo tidigare låg, har en klassisk beige och vit färg som ger en känsla av glamour. Det röda huset blir mjukare i form av rundade partier som inspirerats från 1930-talet. Tredje huset blir mer modernt med raka linjer och färger som går ton i ton. Och Gretas sista hus blir det mest lekfulla med putsade fasader i grönt och gula fönsterpartier. En härlig mix av toner i pastell.

I närheten av Greta

I närheten av Gretas kvarter på Landsvägen 67 finner du två guldkorn värda att besöka om och om igen. Marabouparken är ett sådant. Stämningen är lummig, familjevänlig och kulturell. Vandra bland parkens skulpturer eller sväng in på konsthallen för att få din dos av konstnärliga intryck. Går du istället till Tornparken så hittar du bland annat, som namnet antyder, ett ståtligt vattentorn och i detta ligger i sin tur Delibruket Flatbread som serverar en egen variant av napolitansk pizza. Inte dumt det heller.

Speciell byggnad på speciell plats

“Faktumet att vi bygger på en så historisk plats som Grand Garbo känns mycket utmanande men samtidigt coolt att arbeta i en sådan miljö” säger arkitekt Mariana Rantanen från Dinell Johansson arkitektbyrå. Se vår nyproducerade video nedan för att höra mer av arkitekternas tankar om Greta.

Här är ditt nya hem - Greta, Sundbyberg

65 nya bostadsrätter på Landsvägen 67 i centrala Sundbyberg.

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar om Greta, ta kontakt med ansvarig mäklare.

Ansvarig mäklare
Janne Viinikka
076-85 85 696
janne.viinikka@svensknyproduktion.se