FRAMTIDENS BACKAPLAN

Göteborgs nya centrum norr om älven

Backavägen Göteborg – Backaplan

När allt förändras i grunden finns förutsättningar att skapa något unikt och kvalitativt. Framtidens Backaplan utvecklas idag med respekt för dess historia men med ett visionärt framtidsperspektiv. Det är härifrån du ska referera till Hisingens nav som naturligt binder ihop den enorma stadsutvecklingen som sker på båda sidorna av älven.

PLANERING PÅGÅR

Vi planerar för fullt för att framöver kunna erbjuda en stadsdel med nya perspektiv.

VISIONEN FÖR FRAMTIDENS BACKAPLAN

Målbilden är en helt ny stadsdel med 7 000 bostäder och 140 000 kvm kontor som bland annat innehåller ett brett handelsutbud, kontor och servicefunktioner som skolor, vård och kultur mellan Hjalmar Brantingsplatsen, Brunnsbo och Hildedal. Vi arbetar för en preliminär inflyttning under 2027 och framåt.

Framtidens Backaplan
I Framtidens Backaplan byggs både bostäder och hotell.

STADSUTVECKLING MED HISNANDE POTENTIAL

Göteborgs stad har gett Backaplan unika förutsättningar för att bli bryggan mellan fastlandet och Hisingen. Marieholmstunneln och Hisingsbron är invigda och E45 byggs ner under mark. Det är stora infrastruktursatsningar som skapar möjligheter för fler att bo och arbeta centralt.

Tillsammans har staden och Backaplans fastighetsägare skapat en precis vision för den framtida staden. Med en kärna av bostäder, kontor och handel skapas förutsättningar för ett nytänkande Göteborg. Lekplatser, parker, kulturinslag, cykelbanor, parkeringsgarage, skolor, idrottshall, utvecklad kollektivtrafik, caféer och restauranger ska alla möta framtidens krav på funktionalitet, hållbarhet och livskvalitet. En nytänkande stadsdel som tar hand om sina invånare och utmanar gränserna för vad den moderna stadsutvecklingen innebär.

NYPRODUCERADE FRAMTIDSKONTOR I DELTAHUSET

Sex minuter från centralstationen planerar Balder att uppföra Deltahuset. Ett toppmodernt nyproducerat kontorshus som ska sätta standarden för framtidens kontor. Deltahuset rymmer plats för storslagna visioner för ert företag med 19 000 kvm uthyrningsbar yta fördelat på 11 och 19 våningar. Här har ni chansen att utgå från händelsernas centrum i oslagbart läge i Framtidens Backaplan.

Är du intresserad av att hyra lokal i Deltahuset? Läs mer på projektsidan för Deltahuset eller kontakta David Fridén på telefon 031-83 94 26.

TIDSLINJE

Planering

Förberedelser inför byggstart

Byggstart

Spaden har satts i marken och bygget är i full gång

Säljstart

Lägenheterna släpps till försäljning enligt förtursprincip

Pågående försäljning

Löpande visningar och vägledning för dig som kund

Färdigställande

Bostäderna börjar bli klara och du erbjuds en förhandstitt

Inflyttning

Nu är bostäderna klara och du kan flytta in!

HÄR BYGGER VI FRAMTIDENS BACKAPLAN

MER AV BALDER

referer: