Balder Botanik Visualisering Hyresrätter i Växjö

VÄXJÖS NATURSKÖNASTE LÄGENHETER

Nyproducerade hyresrätter i Vikaholm

Vikaholmsallén 54 A - D Växjö – Vikaholm
Uthyrning pågår
Typ Flerbostadshus
Upplåtelseform Hyresrätter
Hyra 4459 – 9213 kr/mån
Storlek 29 – 74 m² | 1 – 3 rok
Inflyttning Efter överenskommelse
Antal 104
Anmäl intresse

BOTANIK

Välkommen till natursköna Botanik i Växjö. En livfull nyproduktion med närhet till naturen runt Vikaholm. Här skapar vi 104 hyresrätter med bland annat treor om 73-74 kvm. Lägenheterna kommer med en härlig balkong eller uteplats som vetter ut mot innergården eller skogsbrynet. Inflyttning i Botanik sker enligt överenskommelse.

Botaniks innergård och utbud
I Botanik äter du mer än gärna din middag utomhus. Ofta på balkongen eller uteplatsen, men ibland dukar du upp i Botaniks kronjuvel: växthuset. Innergården rymmer även Botaniks egen “raingarden”, en harmonisk oas med vatten, sten och växter. Och bakom knuten finner du utegymmet som ligger i anslutning till Vikaholms skog och en kort promenad från Södra Bergundasjön där du kan fiska, åka skridskor och utforska spännande djurliv.

Bostäder med statligt investeringsstöd
I Botanik bygger vi bostäder med statligt investeringsstöd. Vid uthyrning av bostäder med statligt investeringsstöd har vi en särskild uthyrningspolicy.

Läs mer

Ansökningar

Botaniks lägenheter finns på vår hemsida, gå in och lämna din ansökan.

Ansök om lägenhet →

Investeringsstöd

Botanik projektet medfinansieras av Europeiska Unionen – NextGenerationEU. Läs mer här

Läs mer om vår uthyrningspolicy för bostäder med statligt investeringsstöd här

MEDFINANSIERAS AV EUROPEISKA UNIONEN

Botanik projektet medfinansieras av Europeiska Unionen – NextGenerationEU.

VIKAHOLM I VÄXJÖ

Det finns otaliga anledningar att vilja bo och leva i Vikaholm. Tänk dig möjligheten att kunna packa en lätt picknickkorg och vandra längs Södra Bergundasjön. Där hittar du flertalet soldattorp som idag används av bland annat konstnärer och frilufts- och föreningsliv.

Vikaholm är dessutom inom nära avstånd till Linnéuniversitetet, tidigare Växjö universitet. I Botanik bor du med det bästa från det mysiga småstads- och studentlivet och samtidigt närhet till härliga sjöar och natur så långt ögat kan nå.

VAR ÄR VI NU?

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggnation

Första spadtaget är gjort och nu börjar vi bygga.

Uthyrning

Nu pågår uthyrningen av lägenheterna.

Färdigställt

Projektet är nu färdigställt och hyresgästerna kan flytta in.

Inflyttning

Välkommen hem! Inflyttning av de första hyresgästerna i Botanik startar sommaren 2023 och därefter enligt överenskommelse.

KLIV IN I DITT NYA HEM

Genomgående trestavsparkett i ek som är underbar att gå med bara fötter på. Stora fönster som får ditt hem att lysa upp och ge energi under årets alla dagar. Och din härliga balkong dit solens strålar alltid hittar och värmer dig.

Kanske är det så att ingen i hela Växjö kommer bo i en mer naturskön hyresrätt. Botanik väntar på dig. Välkommen hem!

Dra i bilden för navigation

NYBYGGDA TREOR MED SOCIALA YTOR

I Botanik smälter kök och vardagsrum samman och ger dig stora möjligheter att möblera efter dina behov. Lägenheterna kommer med diskmaskin, vilket gör dagarna i köket lite extra roliga. Gillar du stora middagar med nära och kära? Eller föredrar du soffhäng med alla du känner?  Här väljer du hur ytorna ska utnyttjas. Inred med ett rymligt matbord som växer in i vardagsrummet eller en riktigt stor modulsoffa med plats för alla du känner. Den öppna planlösningen bidrar dessutom till en mer harmonisk helhet mellan rummen i din lägenhet.

Och det allra bästa? Alla treor erbjuder en härlig balkong eller uteplats.

LJUST OCH FRÄSCHT SOVRUM

Välkommen till din privata oas i Botanik. Här möts du av ljusa väggar och vacker ekparkett. En perfekt grund för att sätta din personliga prägel i din hyresrätt.

Håll det ljust och fräscht, eller smycka med färgrika textilier och växter. Det breda fönstret med fönsterbänk i grå natursten är som perfekt för både luftiga gardiner och grönskande växter i storlek större.

Sedan får vi inte glömma de rymliga garderoberna som låter ditt sovrum hållas fint och fräscht även de stressigaste morgnarna.

Balder Växjö Botanik Visualisering Hyresrätt Sovrum

OPTIMALT BADRUM

Tvättmaskin, torktumlare och bra förvaringsmöjligheter är A och O för att ditt badrum ska kännas lyxigt. Detta tillsammans med bra belysning. stora vita kakelplattor, granitkeramik på golv, klarglas och genomgående kromade detaljer ger Botanik dig ett badrum med det där lilla extra.

Ansök via HomeQ →

EN HÅLLBAR HEMMAMILJÖ

I samklang med Hållbara Växjö 2030 ser vi till att skapa ett område som andas hållbarhet för både miljön och människan. Kvarteret har en tydlig miljöprofil som kommer att bli certifierad “Miljöbyggnad Silver”, vilket är en svensk miljöcertifiering som säger att projektet har en hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalité (som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel m.m.).

Läs mer nedan om Botaniks dynamiska innergård och annat som främjar en god miljö.

Kommunikationer

Sjuans buss tar dig smidigt och enkelt in till stortorget i Växjö på en kvart från Vikaholmsallén. Här har du hela stadens utbud till ditt förfogande. Till universitetet tar du dig enklast på cykel. Hit trampar du iväg på bara tio minuter i skön fart. Dina yngsta barn går du hand i hand med till förskolan i Vikaholm och dina äldre cyklar på tre minuter till Torpaskolans åk F-6. Veckans handling görs enkelt och smidigt på Lidl fem minuter bort med bil.
Läs mer

Innergården

Vår idé med din innergård är att den ska ge dig förutsättningar för ett hälsosamt och aktivt liv. Här bygger vi ett generöst utegym där du kan träna kroppens alla delar. För den händiga finns Botaniks egna tingotek där du kan låna verktyg och i verkstaden bredvid kan du laga cykeln. Mellan husens natursköna träfasader ger ett växthus gården liv och färg. Här finns möjligheter för dig att duka upp för picknick eller middag även när det regnar.
Läs mer

Elcykel- och elbilspool

Ett varierat liv är ett rikt liv. I Botanik delar du tillsammans med dina grannar möjligheten att använda kvarterets eldrivna cykel eller poolbil. Boka cykeln eller bilen den dagen eller timmarna du behöver och slipp onödiga kostnader när du inte använder den. Ännu bättre är givetvis att ta cykeln. I Botanik finns det gott om cykelförråd för din privata cykel och avstånden till dina ärenden är ofta korta.
Läs mer

TRE RUM OCH KÖK MED BALKONG ELLER UTEPLATS

Vid Vikaholms skogsparti växer nya hyresrätter till liv. Husens träsmyckade fasader och balkonger flätas samman med naturens ståtliga trädstammar. Och lika frisk och sund som naturen är, lika fräsch och sprillans ny är din lägenhet i Botanik i Växjö.

Kanske är det så att ingen i hela Växjö kommer bo i en mer naturskön hyresrätt. Botanik väntar på dig.

Ansök via HomeQ →
Växjö Botanik visualisering hyresrätter balkong

VÄGEN TILL DIN NYA BOSTAD

1. Anmäl intresse

Anmäl intresse för att få löpande information och börja samla köpoäng.

2. HomeQ och köpoäng

Du börjar samla köpoäng direkt du skapat ett konto på HomeQ.

3. Löpande utskick

Få löpande info om uthyrningsstart, visualiseringar och planlösningar.

4. Ansökan

6–9 månader innan inflyttning publiceras projektets lägenheter på HomeQ.

5. Erbjudande och kontraktsskrivning

Lägenhet erbjuds i turordning till den som uppfyller uthyrningspolicyn och har högst köpoäng.

6. Nyckelutlämning

Närmare inflyttning tilldelas du datum och tid för inflyttning samt inloggning till Mitt Balder.

7. Inflyttning

Nyckelutlämningen är klar och det är dags att flytta in under din tilldelade tid. Välkommen hem.

Läs hela hyresguiden
referer: