Hyr en lägenhet från Balder-guiden

Här hittar du det mesta du behöver veta för hur du går tillväga för att hyra en nyproducerad lägenhet hos Balder.

Hyr en lägenhet från Balder-guiden

Här hittar du det mesta du behöver veta för hur du går tillväga för att hyra en nyproducerad lägenhet hos Balder.

1. Anmäl intresse

När du hittat ett område och projekt som du är intresserad av kan du lämna en intresseanmälan på nyproduktion.balder.se. Det innebär att du säkerställer att få viktig information om uthyrningsstart, planlösningar, visualiseringar, hyror, inflyttningsdatum och mycket mer. En intresseanmälan för ett projekt på balder.se är inte bindande och du kan när som helst avanmäla dig = tacka nej till mer information om projektet.

2. HomeQ och köpoäng

En intresseanmälan hos Balder innebär däremot inte att du börjar samla köpoäng, det är viktigt att komma ihåg. Det gör du istället via marknadsportalen HomeQ, där du får en köpoäng för varje dag du är medlem. För att börja samla köpoäng behöver du registrera en profil på Homeq.se, vilket du enkelt gör med hjälp av Mobilt BankID.

3. Löpande utskick

Från och med att vi börjar bygga kommer vi löpande skicka mail till dig med information. Där presenterar vi exempelvis utvecklingen av husen, interiöra och exteriöra visualiseringar av det färdiga resultatet och tidpunkt för uthyrningsstart.

4. Ansökan

6 – 9 månader innan inflyttning publicerar vi projektets lägenheter på Balder.se och HomeQ.se. En tid innan uthyrningsstart kommer vi skicka ett mail till dig med information om detta och det är från den tidpunkten du kan ansöka om lägenhet och använda dina köpoäng. Inför din ansökan kan du på HomeQ.se uppdatera dina uppgifter om bl.a. inkomst, anställningsavtal och kontaktuppgifter. När du är inne på det projekt du är intresserad av på HomeQ.se finns det möjlighet att sortera efter våning, hyra, lägenhetsstorlek och inflyttningsdatum. Därefter markerar du och lägger de lägenheter du är intresserad av i en prioriteringsordning.

5. Erbjudande och kontraktsskrivning

Ett erbjudande skickas till samtliga godkända per lägenhet som får tacka ja eller nej inom en satt svarstid. Godkänd blir man genom att uppfylla Balders Uthyrningspolicy. Därefter blir den sökande som har högst antal köpoäng av de som tackat ja erbjuden kontrakt. Tackar den nej går frågan vidare i turordning. Tackar personen ja blir den kontaktad av oss på Balder och vi går vidare med reservering av lägenheten och kontraktsskrivning.

6. Nyckelutlämning

När inflyttningen närmar sig skickas information om vilket datum du får tillträde och vilken inflyttningstid du tilldelas för att vi ska kunna minska trängsel i samband med inflyttningen. Oftast möts vi på plats och går igenom lägenheten tillsammans. Då presenterar vi också den digitala bopärmen som du hittar på balder.se/Mitt-Balder. Där hittar du bland annat samtliga avier och du kan enkelt lämna en felanmälan /serviceärende till Balders fastighetsskötare.

7. Inflyttning

När nyckelutlämningen är genomförd är det dags att bära in dina möbler, lådor och beställa den obligatoriska flyttpizzan. Välkommen hem!


Har du frågor angående din ansökan eller ansökningsprocessen är du välkommen att kontakta oss på mail.