Hyr en lägenhet från Balder-guiden

Här hittar du det mesta du behöver veta för hur du går tillväga för att hyra en nyproducerad lägenhet hos Balder.

For the English version, click here.

Hyr en lägenhet från Balder-guiden

Här hittar du det mesta du behöver veta för hur du går tillväga för att hyra en nyproducerad lägenhet hos Balder.

For the English version, click here.

1. Anmäl intresse

När du hittat ett område eller projekt som du är intresserad av lämnar du en intresseanmälan på områdes- eller projektsidan för att få löpande information och börja samla köpoäng. Intresseanmälan är inte bindande och du kan när som helst avanmäla dig mailutskick från projektet. Du behöver BankID för att kunna lämna intresseanmälan på våra hyresrättsprojekt.

2. HomeQ och köpoäng

När du gör en intresseanmälan på våra hyresrättsprojekt skapas även ett konto på marknadsportalen HomeQ där du börjar samla köpoäng – det är kostnadsfritt och du får 1 köpoäng för varje dag du är medlem. Om du redan har ett HomeQ-konto kopplat till ditt personnummer kommer du bara få löpande information om projektet, en intresseanmälan påverkar inte dina redan insamlade köpoäng.

3. Löpande utskick

Från och med att vi börjar bygga så kommer vi löpande skicka mail till dig med viktig information. Där presenterar vi exempelvis uthyrningsstart, interiöra och exteriöra visualiseringar, planlösningar, hyror och allt som rör projektets utveckling.

4. Ansökan

6–9 månader innan inflyttning publicerar vi projektets lägenheter på Balder.se och HomeQ. Du kommer få ett mail med all praktisk information inför uthyrningsstarten. Säkerställ att din profil på HomeQ är komplett innan uthyrningsstart om du vill öka chansen att få lägenhet.

5. Erbjudande och kontraktsskrivning

Lägenheten erbjuds i turordning till den/de sökande som uppfyller vår uthyrningspolicy och har högst köpoäng. Har du fått ett erbjudande på en lägenhet har du 48 timmar på dig att tacka ja eller nej, observera att erbjudandet går ut till flera sökande. Lägenheten blir reserverad den sökande med högst köpoäng. Den personen blir kontaktad av oss på Balder för att skriva kontrakt. Lägenheten är reserverad fram till att kontraktet är signerat av alla parter. Om den personen väljer att inte skriva kontrakt går turen vidare till nästa sökande.

6. Nyckelutlämning

När det närmar sig inflyttning får du information om vilket datum du får tillträde samt tilldelas en tid för inflyttning, detta för att underlätta för dig och dina grannar. Oftast finns vi på Balder på plats för att gå igenom lägenheten tillsammans med dig för att svara på eventuella frågor och funderingar. Du kommer också få en digital bopärm samt inloggning till vår hyresgästportal, Mitt Balder.

7. Inflyttning

När nyckelutlämningen är genomförd är det dags att bära in dina möbler och flyttlådor under din tilldelade tid. Sedan är det dags att beställa den obligatoriska flyttpizzan. Välkommen hem!


Har du frågor angående din ansökan eller ansökningsprocessen är du välkommen att kontakta oss.