VÄLKOMMEN TILL VÄSTRA KUNGSHOLMEN

Nyproducerade bostadsrätter i centrala Stockholm

ETT AV STOCKHOLMS BÄSTA LÄGEN

Att bo nära vattnet med intilliggande lugna promenadstråk, samtidigt som det är nära till ett rikt utbud av nöjen och restauranger låter som en dröm för många. För de som bor på Kungsholmen är det en förnöjsam och självklar vardag. Allt detta och mycket mer finns inom gångavstånd från Fabrique 46 som är Balders första bostadsrättsprojekt på Västra Kungsholmen.

SE VÅRT BOSTADSRÄTTSPROJEKT FABRIQUE 46

HÄR BYGGER VI 138 BOSTADSRÄTTER

Letar man sig utanför sitt nya kvarter finns de centrala delarna av Kungsholmen tillgängliga endast ett stenkast bort. Sätter man sig på cykeln kan man till exempel inom 5 minuter befinna sig i köpcentrumet Västermalmsgallerian för att stilla sin shoppinglust. Vill man istället upptäcka andra stadsdelar i vår huvudstad ligger tunnelbanan precis utanför dörren.

KUNGSHOLMENS STADSUTVECKLING

Fabrique 46 är en viktig del i de framtidsplaner som finns för området och kommer agera som en naturlig länk mellan Hornsbergs strand och de mer centrala delarna av Kungsholmen.

Detaljplanen för hela området kommer ge närmare 1800 nya bostäder, ny grund- och förskola samt ett levande stads- och parkliv. Idrott kommer fortsatt vara i fokus på Västra Kungsholmen då det planeras att byggas en ny tennishall och två fotbollsplaner.

FABRIQUE 46 – HELT NYA BOSTADSRÄTTER PÅ HISTORISK MARK

Varje plats har sin historia. Bra arkitektur använder historien, plockar med det bästa och adderar nya element som hör samtiden till. Arkitektbyrån Semrén & Månsson har ritat Fabrique 46 på Västra Kungsholmen. Där världsledande industrier tidigare huserade utvecklas nu en stadsdel som människor kommer älska att komma hem till.

Arkitekt Lina Wågström, Regionschef Stockholm - Semrén & Månsson Porträtt

TANKAR FRÅN ARKITEKTERNA

Fabrique 46 blir med sina 138 helt nya bostadsrätter en unik möjlighet att bo vid vatten och natur men också mitt i stan. För Semrén & Månsson har det varit viktigt att utveckla arkitektur som håller över tid, både ur ett miljömässigt och estetiskt perspektiv.

– Vi har gjort materialval som åldras vackert och är miljömässigt bra. Det är tegel och betong i varierat utförande. Vi har arbetat mycket med detaljerna. Reliefer som skapar skuggspel och förstärker den vertikala känslan, fortsätter Lina.

”Det finns en omsorg i detaljerna med bearbetningen av teglet och betongen. Det blir till en länk mellan det historiska och det nya som skapar en mänsklig skala”

 

– Anna-Karin Nilsson – Ansvarig arkitekt på Semrén & Månsson

VÄLPLANERAT OCH LÅNGSIKTIGT

När du flyttar till Fabrique 46 är det resultatet av flera års samarbete Balder och Semrén & Månsson emellan. Detaljer har stöpts och blöts och skisser har förfinats och modifierats. Historien är redan skriven men framtiden är det du som bestämmer över. Lina Wågström hoppas att den framtiden ska bli lång.

– Jag hoppas att det här blir ett boende som man vill stanna i. Man kanske flyttar inom huset till och med. Om man får en förändrad livssituation till exempel. Det finns så mycket boendekvalitet här, avslutar hon.

Se Fabrique 46 lägenheter