DET VAR EN GÅNG EN STENLAGD GATA...

… i en liten trästad mellan en älv, skog och två fästningar. Västra gatan var dess namn och den löpte genom staden Kungälv. Ett stenkast ifrån låg Kungälvs kyrka som huserat dop och vigslar sedan 1600-talet. Trähusen utmed gatan var utförda med omsorgsfullt snickrade detaljer.

Det var en gång en stenlagd gata. Och det är en stenlagd gata än idag.

VÄSTRA GATAN I KUNGÄLV CENTRUM

DÄR STENLAGDA GATOR FORMAT HISTORIEN

Västra gatans gamla skjul och bodar som förr var gjorda för häst och vagn har idag ersatts med mysiga kaféer och pittoreska butiker. Nästa steg i utvecklingen kommer se moderna hus i klassisk tappning fläta samman den historiska trästaden med framtidens stadsliv.

Kungälv är en unik tillgång i Göteborgsregionen med en tät och levande stadskärna. Kärnans identitet präglas av historia och tradition där trivsel, trygghet och tillgänglighet kring mötesplatser och stråk skapat en god livsmiljö.

Nybyggda lägenheter i Kungälv. Söker du hyresrätt i Kungälv?
Nyproduktion på Västra Gatan i Kungälv. Inflyttning sommaren 2023. Försäljning pågår.

PÅ HISTORISK PLATS

En kort promenad från stadskärnan ligger Fontinberget som är Kungälvsbornas populära rekreationsområde med promenadstråk och vackra utsiktsplatser, bland annat från den välkända Kärleksstigen. I området finns motionscentral, elljusspår, motionsspår med varierande längder.

Från kyrkan på Västra gatan kan du fortfarande höra de 400 år gamla bröllopsklockorna slå. Försäljning pågår så anmäl ditt intresse för att få chansen att bli en del av sagan.

Till Västra Gatan

BALDER ERBJUDER ÄVEN