Balder utvecklar Bohusgatan

Nyproducerade bostadsrätter i Göteborg City

Stadspulsen på Bohusgatan

Tänk att vara en del av den. Att bo där innerstadens alla ljud smälter samman till ett dämpat sorl långt nedanför fönstret. Att hitta hem i något helt nytt. Det är nu den möjligheten finns. För första gången på tjugo år.

ADRESS: HÄNDELSERNAS CENTRUM

Du som väljer att flytta till Bohusgatan vill ha det som vanligtvis inte går att få. Nyproduktion och läge i centrala Göteborg är två ytterligheter som aldrig går att kombinera. Tills nu. På en gata så central att händelsernas centrum skulle kunna användas som adress utvecklar vi premiumbostäder där du kan bli först att hitta hem. Med stadspuls utanför ditt fönster introducerar vi eleganta bostadsrätter inspirerade från 20-talets années folles att bli en del av Göteborgs framtida skyline.

Upptäck 24 pulserande timmar på Bohusgatan→
Läs om arkitekternas tankar bakom Bohusgatan→

PREMIUMBOSTÄDER MED GÖTEBORG UTANFÖR FÖNSTRET

19 våningar högt. 326 bostäder stort. Och minuter bort från allt du håller kärt. Här erbjuds du möjligheten att välja precis den bostaden som passar dig. 1 – 5 rum och kök. Från trendig studiolägenhet till pampig paradvåning.

Projekt i Bohusgatan

VÄLKOMMEN HEM TILL BOHUSGATAN

Det centrala livet är det lätta livet. Tänk att lyssna till Ullevis spelningar från din egen balkong. Att aldrig behöva passa en spårvagn för att allt du vill åt finns på gångavstånd. Att aldrig ha tråkigt, eftersom arenor, biografer, gallerior, klubbar, restauranger och nöjesfält ligger inom gångavstånd. Tänk dig vilken version av dig själv du blir på innerstadens gator. Hur rikt ditt liv blir på upplevelser, vänner och det goda i livet. Nu kan du sluta tänka och börja uppleva.

24 TIMMAR RUNT BOHUSGATAN

 • FREDAG 18:00 - AFTERWORK

  Fredagskänslan. Det är inte mycket som slår den! Särskilt inte om du är bosatt på Bohusgatan och kan kalla hela innerstan för dina kvarter. Kanske inleda helgen med en drink på Barrique eller Bar Bruno tillsammans med kollegorna? Eller ta ett par öl på Sjuans Ölhall? En vindejt på Unity Jazz är inget dumt alternativ det heller. Ditt största bekymmer en fredag kl 18:00 blir sannolikt vad du ska välja.

 • FREDAG 20:15 - MIDDAG

  På senare år har Göteborgs utbud av matupplevelser växlat upp rejält. Trendiga foodtrucks, spännande fusion-koncept, hajpade barer, hål-i-väggen-hak, nischade hotellrestauranger och prisbelönta Michelinkrogar i en inspirerande mix.

  Flyttar du till Bohusgatan är en sak säker – du kommer att ha koll på dem alla.

 • FREDAG 22:05 - FORTSÄTTNING FÖLJER

  Kvällen blir aldrig för sen när avståndet hem kan mätas i promenadminuter. En runda på Boulebaren? Möta upp några fler på Zamenhof? Eller kanske en sväng längs Avenyn? Skrattet från barerna, sorlet från restaurangerna och musiken från klubbarna får gärna fortsätta att locka i flera timmar till.

 • LÖRDAG 09:30 - LÖPRUNDA

  Lördag morgon vaknar du ihop med staden. Tidningsbudet, först ut. Sedan gnisslet från spårvagnsspåren, det dämpade bruset från gatorna, sporadiska hundskall. Alla bakgrundsljud som känns som hemma. Löparskorna på, sedan ut på ett eget Göteborgsvarv längs kanalen, över Götaälvbron, runt Ringön och tillbaka hem via Marieholmsbron.

 • LÖRDAG 11:30 - BRUNCH

  Den ultimata kombinationen av två måltider, perfekt infören runda på stan. Italienskt på Bellora, lyx på Norda eller Londoninfluerat på Brunchoteket? Oavsett vad du väljer är chansen stor att du och ditt sällskap blir sittandes i flera timmar. Helt i sin ordning, med andra ord.

 • LÖRDAG 14:00 GALLERI & SHOPPING

  Det är inte helt opraktiskt att ha både Galleri Scandinavia, lilla galleriet och Galleri Thomassen runt hörnet när du nu råkar bo i en sprillans ny lägenhet och vill fylla väggarna med något fint. En runda som med fördel förlängs till Avenyn med tvärgator. Snordyrt, secondhand, skyndat, fyndat, planerat eller spontanshoppat – allt finns på hemmaplan.

 • LÖRDAG 17:30 - BALKONGDRINK

  Nog för att både Toso, Juan Font och Mr P är bra alternativ, men bor man på Göteborgs mest centrala adress är det inget som slår den egna balkongen för en fördrink med vännerna. Spelar dessutom någon favoritartist på Ullevi just den kvällen kan det hända att ni dröjer er kvar betydligt längre. För alla andra kvällar, ligger staden öppen.

 • LÖRDAG 19:00 - KULTUR & TEATER

  Få saker är lyxigare än att bo med kulturutbudet ett spontanbeslut bort. Konstmuseet, Konserthuset, Stora Teatern, Stadsteatern, Rhösska, Världskulturmuseet, Lorensbergsteatern eller Stadsmuseet? Valen är oändliga, men det är också möjligheterna. Det du inte hinner nu, tar du nästa helg. Eller varför inte någon vardagskväll i veckan?

Det moderna stadslivet på Bohusgatan

Bohusgatan ska bli något som läker ett sår. Det som idag är en stor parkeringsplats ska bli en riktig stadsgata med restauranger, butiker och bostäder som knyter ihop Heden och Ullevi.

— Johanna Pålstedt - Ansvarig arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter

Husen byggs i olika volymer med 19 våningar som högsta punkt, och blir därmed ett nytt landmärke kring Heden

Nytt landmärke mitt i stadssilhuetten

Det är inte bara uppåt som huset sticker ut – längs Bohusgatan dras fasaden in för att skapa ett levande och rymligt gaturum. I entréplan görs dessutom plats för lokaler för allt ifrån restauranger och butiker till café eller gym. På så vis blir kvarteret mycket mer än en bostadsadress – det blir en levande och naturlig del av stadskärnan.

OMRÅDET KRING HEDEN har en lång historia och platsen där kvarteret Bohusgatan växer fram lika så. Här stod förr en gammal brandstation och sedan den byggnaden revs år 1999 har ytan varit en parkeringsplats som väntat på att fyllas med liv. Tills nu.
– Bohusgatan ska bli något som läker ett sår. Det som idag är en stor parkeringsplats ska bli en riktig stadsgata med restauranger, butiker och bostäder som knyter ihop Heden och Ullevi, säger Johanna Pålstedt, ansvarig arkitekt på Lindberg Stenberg Arkitekter.

LEVANDE TAKLANDSKAP
För att matcha höjden på det nya kvarteret har arkitekterna arbetat fram ett imponerande taklandskap med många olika vinklar.
– Vi har jobbat med uttrycket och valt branta tak i 45° lutning som vrider sig åt olika håll, säger Johanna.

Man har även jobbat med volymerna och låtit olika delar sticka ut och ta plats. Ett exempel på detta är burspråken som sticker ut “lite som fågelholkar”, som Johanna beskriver det. Ambitionen är att den som går runt huset ska kunna se olika egenskaper från alla håll.

Fakta om Bohusgatan

 • Antal bostadsrättsföreningar
  3
 • Antal bostäder
  326

ARKITEKTONISK UTFORMNING

 • HUSETS GESTALTNING

  Johanna och hennes kollegor har jobbat med färger och material som ska smälta in i omgivningen på Bohusgatan. I närområdet finns många tegelbyggnader i röda och gula toner. Även Göteborgs stenstadsarkitektur har varit en inspirationskälla för arkitekterna. Så vad blir då resultatet?
  – Det blir ett kvarter i grått skiffer med inslag av rött, brunt och rostbrunt. Det kommer att smälta in fint i stadsdelen, men ändå kännas nytt, säger Johanna.

  Skiffern kommer att klä fasaden utåt, medan det mot gården blir en varm vit putsfasad som lyser upp innergården. Här återfinns även inslag av trä och fasadens bottenvåning kläs i en rejäl och robust natursten.

 • BOHUSGATANS NYA STADSRUM

  Sedan brandstationens sista dagar har Bohusgatan haft ett hål i fasadlivet. Det nya bostadskvarteret kommer göra så att gatan blir ett helt stadsrum, som inordnar sig i stadens struktur på ett tidstypiskt sätt med stadsmässiga kvaliteter – högt glasade bottenvåningar med lokaler och bostadsentréer. Bottenvåningen är indragen ca 2,5 meter från fasadlivet för att ge plats för en generös trottoar.

Kontakta oss

Har du frågor om Balders pågående och kommande projekt på Bohusgatan, ta kontakt med vår kundservice.

Balders kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se