ETT LIV I RÖRELSE I MARIASTADEN

Nybyggda hyreslägenheter nära stad och natur

Kronovallsgatan/Ekerödsgatan Helsingborg – Mariastaden
Uthyrt
Upplåtelseform Hyresrätter
Storlek 35 – 71 m² | 1 – 3 rok
Inflyttning Sommaren 2023
Antal 41
Anmäl intresse

VELOCITY

Välkommen till Vélocity. Mariastadens nya kvarter på bästa läge. Här bor du på en höjd över Helsingborg i ett bostadshus berikat med 41 rymliga och kvadratsmarta hyreslägenheter med många bekvämligheter. 1 – 3 rum och kök. Alla med en fantastisk balkong eller uteplats som vetter mot områdets innergård med grillplats. För dig med bil finns p-platser att tillgå i Vélocitys garage. Och in till Helsingborg city tar du dig enkelt med tåg från Maria station. Inflyttning  startar sommaren 2023.

Bostäder med statligt investeringsstöd

I Vélocity bygger vi bostäder med statligt investeringsstöd. Vid uthyrning av bostäder med statligt investeringsstöd har vi en särskild uthyrningspolicy.

Läs mer här→

Närheten till Mariastadens mittpunkt

Med Vélocitys ankomst blir det redan livfulla och givande området, Mariastaden, ännu lite bättre. Här hittar du något intressant att upptäcka bakom varje hörn. Så gäller även nödvändigheter då området har en god närhet till Mariastadens centrum där du hittar mataffär, vårdcentral och annan närservice. Här etableras nu även inbjudande restauranger, kaféer och pittoreska butiker.

Läs mer

Vélocity är fullt uthyrt

Intresset för Balders nyproducerade hyresrätter i Vélocity har varit stort och alla lägenheter är uthyrda.

Letar du fortfarande boende i Helsingborg? Kika in våra andra lägenheter i området och lämna en ansökan här.

Kommunikationer till och från Vélocity

Träd Mariastaden Helsingborg

MARIASTADEN

Växla upp eller växla ned. i Vélocity är det du som bestämmer hastigheten. På en plats där stad och natur möts vaknar du varje morgon omgiven av möjligheter. Mariastadens natursköna ängar och stråk lockar till lugnande promenader. Öresunds vatten söker din uppmärksamhet med sina salthavsvågor. Och från Maria station tar du enkelt tåget in till Helsingborgs city, som välkomnar dig till pulserande aktiviteter dag som natt.

Något annat som höjer pulsen är områdets historia. Namnet, Mariastaden, kommer från S:ta Maria Sjukhus som fungerade som mentalsjukhus i området under 60 års tid. Idag fylls sjukhusets gamla lokaler av sprudlande Noblaskolan-elever från årskurs F-9. En mycket populär (och pulserande vacker) grundskola i Helsingborg.

Men Mariastaden har inspirerats av mer än bara sjukhusets namn. De gamla tegelbyggnaderna har blivit en grundsten för hur stadsdelen utformats under de senaste 20 åren. Det ser vi bland annat i Vélocitys rustika tegelväggar som flörtar med områdets historia.

Miljöbyggnad Silver

Vélocity har en tydlig miljöprofil som kommer att bli certifierad “Miljöbyggnad Silver”, vilket är en svensk miljöcertifiering som säger att projektet har en hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalité (som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel m.m.). Dessutom har vi låtit installera solpaneler på taket.
Läs mer

Promenad- och cykelvänligt

Här bor du i ett cykelvänligt kvarter med allt du kan tänkas behöva inom gång- eller cykelavstånd. På 3 minuter tar barnen på cykeln till Maria Parkskola (f-9), 2 minuter till närmaste mataffär och service. Och för dig som vill rulla lite längre finns det oändligt med guldkorn runtomkring. Väl hemma igen växlar du enkelt ned i din nya lägenhet.
Läs mer

Naturnära

Skånes vackra natur omringar ditt hem i Vélocity. Precis utanför dörren möts du av natursköna ängar, en promenad eller cykeltur bort finner du Pålsjö skog och mot Helsingborg city välkomnas du av vågorna från Öresunds vatten. Ditt nya hem är en hybrid av lugnande grönområden och pulserande stad.
Läs mer

ATT GÖRA RUNT VÉLOCITY

Ta cykeln eller hyr en av husets två poolbilar och styr mot Pålsjö skog. Väl framme hoppar du i löpskorna och höjer pulsen på några av motionsslingorna, slår några bollar på tennisbanan eller träna fotarbetet på fotbollsplanen. Här finns något för alla. Och för dig som hellre låter pulsen få vila, finner du Pålsjöpaviljongen i mitten av Pålsjö skogs naturreservat. En uppfriskande promenad, sedan väntar nygräddade våfflor på att få avnjutas i den härliga naturen.

Men områdets härliga utbud slutar inte här. En kort promenad, cykel- eller biltur bort finner du kallbadhuset Pålsjöbaden där du kan bada året om. För den frusna väntar varma drycker från caféet och bastu med utsikt över sundet.

DIN LÖRDAG I MARIASTADEN

08.15 – Löprunda i Pålsjö skog

Du hoppar upp ur sängen idag. Sträcker armarna över huvudet och känner hur du är fylld av energi. Idag blir det Pålsjö skogs längsta motionsslinga…

Äpple och bröd i morgonljus

09.30 – Frukost från Brödkultur 2.0

Surdegsbröd, bagels och frallor. Det är ett lika svårt val varje gång. Och här finns såklart mer än bara nybakat matbröd. Här finns även kakor…

12.45 – Shopping i Helsingborg

Mariastaden är ett av Helsingborgs mest pendlingsvänliga områden. 9 minuter med Pågatåget. Sedan landar du bland allt du behöver…

16.00 – Balkongen i din lägenhet

Klockan har hunnit slå fyra, men nu är alla ärenden avklarade. Innan du hoppar på tåget hem springer du förbi Matkooperativet och…

18.00 – Knytkalas på Vélocitys innergård

Den mysiga lilla förening som du tillhör hänger gärna och ofta för den som vill. Något du verkligen älskar. Att ha nära grannar som bjuder…

20.25 – Några låtar under Helsingborgs himmel

“Vi går till The Tivoli”, säger grannen bredvid dig vid bordet. Idag spelar ett av dina favoritband. Du kollar klockan. 35 minuter kvar till…

SOCIALT KÖK OCH VARDAGSRUM

I Vélocitys lägenheter smälter kök och vardagsrum samman och skapar ett naturligt socialt rum med stora möjligheter att möblera som det passar dig och dina behov. Är stora middagsbjudningar din specialitet? Inred med ett rymlig matbord som växer in i vardagsrummet. Allt porslin från middagen slänger du in i din diskmaskin och lutar dig tillbaka. Eller föredrar du gemensamma myskvällar och skönt häng framför tv:n? Investera i en rymlig soffgrupp med plats för alla dina nära och kära. Här är det du som väljer hur ytorna ska nyttjas. Den öppna planlösningen låter dig dessutom umgås med kocken i köket samtidigt som du kryper ned under en filt i soffan.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

LUGNT OCH HARMONISKT SOVRUM

Välkommen in i sovrummet. Här går pulsen ned direkt du kliver över tröskeln. Det stora fönstret låter din blick mötas av den grönskande innergården, samt skymten av det varma rödteglet på Vélocitys fasader.

Låt sovrummets ljusa väggar smyckas med dina personliga konstverk. Krydda ekparkettgolvet med en fluffig matta där fötterna kan landa mjukt varje morgon. Och inred den breda fönsterbänken i natursten med lugnande växter och en mysig ljuskälla. Sedan har du en sovrum som kommer vara svårt att lämna.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

BADRUM MED DET LILLA EXTRA

Här kliver du in i ett välplanerat badrum där tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin får en egen del av rummet. Här finns även mycket bra förvaringsmöjligheter och en rymlig bänkskiva med plats för att både vika tvätt och förvara fina smycken och andra attiraljer på. Detta tillsammans med bra belysning. stora vita kakelplattor, granitkeramik på golv, klarglas och genomgående kromade detaljer ger Vélocity dig ett badrum med det där lilla extra.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

UPPTÄCK MER I HELSINGBORG

referer: