Victoria – ny stadsdel i Kungens Kurva

Nyproducerade lägenheter i Kungens kurva

Victoria blir en ny vibrerande stadsdel

I Kungens kurva planeras en ny vibrerande stadsdel med cirka 3 500 bostäder, restauranger, kaféer, kulturhus, grönskande stadsdelspark och mysiga pocketparks i kvarteren. Även idrottshall, grundskola och flera förskolor byggs. Här kommer du kunna sätta guldkant på tillvaron med ett händelserikt stadsliv, shopping i världsklass och äventyr i Gömmarens naturreservat.

Gemenskap för livet

Victoria ska bli en förstad till huvudstaden. En plats för livets alla kontraster. Här skapas trivsamma hem i energifulla och kreativa kvarter. Victoria kommer att bestå av nyproducerade hyresrätter och bostadsrätter i olika storlekar. I stadsparken samlas vänner och familj för att förlänga vardagen. I vår framtida stadsdel finns allt du behöver för att leva livet fullt ut. Crown up!

 

VICTORIA – The Story

Victoria – ett namn som på latin betyder segrare. Ett namn som andas både styrka och finess. Precis som den stadsdel som ska ta form. Victoria var också namnet på Kung Gustaf den femtes fru. Kungen vars chaufför körde av vägen i en kurva på Gamla Södertäljevägen. Händelsen ledde till att folket började kalla platsen för Kungens kurva.

Läs mer på Victoria Kungens Kurvas egna hemsida.

Skapad för vardagslyx

Den nya levande stadsdelen Victoria är mer än bara bostäder. Här blandas grönskande parker, utegym och sprudlande torgliv med nytänkande restauranger och unika butiker. Den nymalda kaffedoften från kvarterskaféet hälsar godmorgon och på kvällen fylls uteserveringarna med liv. I Victoria är det lätt att vara både barn och förälder när grundskola, förskolor och lekparker finns på promenadavstånd. Det är också lätt att leva ut när gemensamma ytor omfamnar hela stadsdelen.

Ett kungligt Manhattan

Victoria är en ambitiös satsning med modern arkitektur och gröna inbjudande stadsrum där färger och materialval ska bidra till kvarter som andas livfullhet och som inspirerar. Det kommer att bli en tät kvartersstad med en stor park i mitten: en 18 000 kvadratmeter urban park med träd, kullar och en damm, som med de höga bostadshusen omkring för tankarna till Central Park i New York.

Du kan läsa mer om den nya stadsdelsparken på Victorias egen hemsida.

Naturnära omgivning

En av alla fördelar med Victoria och dess omgivning är vackra Gömmarens naturreservat. Det ligger bara ett stenkast från ditt framtida hem och är full av spännande natur och i dess hjärta ligger en vacker klarvattensjö. Här finns det möjlighet till friluftsliv under alla årstider, från sommarbad och äventyrliga cykelturer till vinterns efterlängtade skid- och skridskoåkning. Du kan också testa fiskelyckan. Under ytan simmar både abborre, gädda och inplanterad regnbåge.

Följ Victoria på Instagram

Följ Victorias konto på Instragram för de senaste uppdateringarna om projektet. Här kan du ta del av Victorias härliga omgivning och massa mer.

Vibrerande informationsfilm om Victoria

Hör David Johansson, VD för Kungens Kurva berätta om tankarna för den framtida stadsdelen – Victoria. Upptäck vad du kan förvänta dig av stadsdelen och ta del av även andra viktiga aktörers tankar om utvecklingen som pågår.

Här planerar vi Victoria

Victoria kommer att bli hem för cirka 3 500 nya lägenheter.

Kontakta oss

Har du frågor om den nya stadsdelen Victoria? Kontakta oss!

Säljansvarig
Sandra Branthammer
08-508 838 89
sandra.branthammer@balder.se