Välkommen till Vélocity

Nyproducerade hyresrätter i Helsingborg

ETT LIV I RÖRELSE I MARIASTADEN, HELSINGBORG

UTHYRNINGEN FÖR VELOCITY HAR STARTAT

Nu finns alla Velocitys lägenheter publicerade på HomeQ. Klicka här för att ansöka om lägenhet via HomeQ eller gör en intresseanmälan här nedan för att inte missa viktig information om projektet.

Gör en intresseanmälan →

Välkommen till Vélocity. Mariastadens nya kvarter på bästa läge. Här bor du på en höjd över Helsingborg i ett bostadshus berikat med 41 rymliga och kvadratsmarta hyreslägenheter med många bekvämligheter. Välj mellan lägenheter med 1 – 3 rum och kök. Alla med en fantastisk balkong eller uteplats som vetter mot områdets innergård med grillplats. För dig med bil finns p-platser att tillgå i Vélocitys garage. Och in till Helsingborg city tar du dig enkelt med tåg från Maria station. Preliminär inflyttning i Vélocity startar sommaren 2023.

BOSTÄDER MED STATLIGT INVESTERINGSSTÖD

I Vélocity bygger vi bostäder med statligt investeringsstöd. Vid uthyrning av bostäder med statligt investeringsstöd har vi en särskild uthyrningspolicy.

Läs mer här→

Närheten till Mariastadens mittpunkt

Med Vélocitys ankomst blir det redan livfulla och givande området, Mariastaden, ännu lite bättre. Här hittar du något intressant att upptäcka bakom varje hörn. Så gäller även nödvändigheter då området har en god närhet till Mariastadens centrum där du hittar mataffär, vårdcentral och annan närservice. Här etableras nu även inbjudande restauranger, kaféer och pittoreska butiker.

Växla upp eller ned i Vélocity

Ta cykeln eller hyr en av husets två poolbilar och styr mot Pålsjö skog. Hoppa i löpskorna och höj pulsen på några av motionsslingorna, slå några bollar på tennisbanan eller träna fotarbetet på fotbollsplanen. Här finns något för alla. För dig som hellre låter pulsen få vila finner du Pålsjöpaviljongen i mitten av Pålsjö skogs naturreservat. En uppfriskande promenad, sedan väntar nygräddade våfflor på att få avnjutas i den härliga naturen.

Men områdets härliga utbud slutar inte här. En kort promenad, cykel- eller biltur bort finner du kallbadhuset Pålsjöbaden där du kan bada året om. För den frusna väntar varma drycker från caféet och bastu med utsikt över sundet.

Ansök om lägenhet i Vélocity

Inflyttning för hyresrätterna planeras till sommaren 2023 med en preliminär uthyrningsstart under vintern 2022/2023.
Gör en intresseanmälan för att få löpande information om Vélocity och dess uthyrningsstart.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Antal lägenheter:
  41 st
 • Upplåtelseform:
  Hyresrätter
 • Hyra:
  5468 – 9171 kr/mån
 • Boarea:
  35 – 71 m²
 • Antal rum:
  1 – 3 rok
 • Status:
  Uthyrning pågår
 • Inflyttning:
  Sommaren 2023

Kommunikationer till och från Vélocity

 • 5 min till Maria station

 • 7 min till ICA Supermarket

 • 10 min till Helsingborg C

 • 12 min till Pålsjö Skog

 • 15 min till Havsbad och strand

Området du snabbt förälskar dig i

Växla upp eller växla ned. Här är det du som bestämmer hastigheten. På en plats där stad och natur möts vaknar du varje morgon omgiven av möjligheter. Områdets natursköna ängar lockar till lugnande promenader. Öresunds vatten söker din uppmärksamhet med sina salthavsvågor. Och från Maria station tar du enkelt tåget in till Helsingborgs city som välkomnar dig till pulserande aktiviteter dag som natt.

Välkommen in i Vélocitys lägenheter

Upplev de olika rummen i Vélocity genom nedan virtuella visningar.

Vélocitys fantastiska insida

 • Socialt kök och vardagsrum

  I Vélocitys lägenheter smälter kök och vardagsrum samman och skapar ett naturligt socialt rum med stora möjligheter att möblera som det passar dig och dina behov. Är stora middagsbjudningar din specialitet? Inred med ett rymlig matbord som växer in i vardagsrummet. Allt porslin från middagen slänger du in i din diskmaskin och lutar dig tillbaka. Eller föredrar du gemensamma myskvällar och skönt häng framför tv:n? Investera i en rymlig soffgrupp med plats för alla dina nära och kära. Här är det du som väljer hur ytorna ska nyttjas. Den öppna planlösningen låter dig dessutom umgås med kocken i köket samtidigt som du kryper ned under en filt i soffan.

  *Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

 • Lugnt och harmoniskt i Vélocitys sovrum

  Välkommen in i sovrummet. Här går pulsen ned direkt du kliver över tröskeln. Det stora fönstret låter din blick mötas av den grönskande innergården, samt skymten av det varma rödteglet på Vélocitys fasader.

  Låt sovrummets ljusa väggar smyckas med dina personliga konstverk. Krydda ekparkettgolvet med en fluffig matta där fötterna kan landa mjukt varje morgon. Och inred den breda fönsterbänken i natursten med lugnande växter och en mysig ljuskälla. Sedan har du en sovrum som kommer vara svårt att lämna.

  *Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

 • Badrum med det lilla extra

  Här kliver du in i ett välplanerat badrum där tvättmaskin och torktumlare får en egen del av rummet. Här finns även mycket bra förvaringsmöjligheter och en rymlig bänkskiva med plats för att både vika tvätt och förvara fina smycken och andra attiraljer på. Detta tillsammans med bra belysning. stora vita kakelplattor, granitkeramik på golv, klarglas och genomgående kromade detaljer ger Vélocity dig ett badrum med det där lilla extra.

  *Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

Miljöbyggnad Silver

Vélocity har en tydlig miljöprofil som kommer att bli certifierad “Miljöbyggnad Silver”, vilket är en svensk miljöcertifiering som säger att projektet har en hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalité (som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel m.m.). Dessutom har vi låtit installera solpaneler på taket.

Promenad- och cykelvänligt

Här bor du i ett cykelvänligt kvarter med allt du kan tänkas behöva inom gång- eller cykelavstånd. På 3 minuter tar barnen på cykeln till Maria Parkskola (f-9), 2 minuter till närmaste mataffär och service. Och för dig som vill rulla lite längre finns det oändligt med guldkorn runtomkring. Väl hemma igen växlar du enkelt ned i din nya lägenhet.

Naturnära

Skånes vackra natur omringar ditt hem i Vélocity. Precis utanför dörren möts du av natursköna ängar, en promenad eller cykeltur bort finner du Pålsjö skog och mot Helsingborg city välkomnas du av vågorna från Öresunds vatten. Ditt nya hem är en hybrid av lugnande grönområden och pulserande stad.

Här är ditt nya hem – Vélocity i Mariastaden

41 nyproducerade hyresrätter med närhet till Helsingborg city.

DIN LÖRDAG I VELÓCITY

 • 08.15 – Löprunda i Pålsjö skog

  Du hoppar upp ur sängen idag. Sträcker armarna över huvudet och känner hur du är fylld av energi. Idag blir det Pålsjö skogs längsta motionsslinga. 10 kilometer bland lövträd och fågelkvitter är precis hur du vill starta din lördag. Du hoppar på cykeln. Tre låtar i lurarna, sedan är du framme vid skogsbrynet. Perfekt uppvärmning, men nu kör vi. Över stock och sten, förbi små bäckar, fram på slingrande stigar och tillbaka på plan mark. Trots det höga tempot har du energi kvar. Cykeln står redo och du tar vägen förbi ditt favoritbageri. Idag blir det lyxfrukost.

 • 9.30 – Frukost från Brödkultur 2.0

  Surdegsbröd, bagels och frallor. Det är ett lika svårt val varje gång. Och här finns såklart mer än bara nybakat matbröd. Här finns även kakor i alla dess former, saftiga bullar och fluffiga bakverk som är vackra att bara beundra. Det händer då och då att påsen från Brödkultur 2.0 blir lite extra festlig. Som den hurtbulle du är förtjänar du det efter dina kilometer i löpspåret.

 • 12.45 – Shopping i Helsingborg

  Mariastaden är ett av Helsingborgs mest pendlingsvänliga områden. 9 minuter med Pågatåget. Sedan landar du bland allt du behöver. Charmiga butiker, mysiga kaffehak och gelaterior som är svåra att bara passera. Idag är du på jakt efter det mesta – nya kängor, mysiga höstkläder och kanske den där ljuslyktan du suktat efter på Magasinet by Bossons. I värsta fall är shoppinglyckan inte på din sida, men vad gör det när en kula italiensk glass väntar runt nästa hörn.

 • 16.00 – Balkongen i din lägenhet

  Klockan har hunnit slå fyra, men nu är alla ärenden avklarade. Innan du hoppar på tåget hem springer du förbi Matkooperativet och köper färska grönsaker till kvällens knytkalas. Hittills har din lördag gått i ett och du tillåter dig att slå dig ner på din balkong vid cafésetet du fyndat på loppis. Det kryllar av dessa guldgruvor i Skåne. Du blickar ut över den lummiga innergården, vinkar till barnen och njuter av en stor kopp nybryggt. Även den ett fynd från en av dina loppisturer.

 • 18.00 – Knytkalas på Vélocitys innergård

  Den mysiga lilla förening som du tillhör hänger gärna och ofta för den som vill. Något du verkligen älskar. Att ha nära grannar som bjuder in till middagar vid grillen känns lyxigt. Idag har ni “knytis” och du tog på dig att göra sallad. Dock glömde du det viktigaste: dressing. Tur att matbutiken ligger bara 2 minuter bort med cykel. Väl tillbaka står allt dukat. Ni skålar in kvällen och du uppskattar livet i Vélocity.

 • 20.25 – Några låtar under Helsingborgs himmel

  “Vi går till The Tivoli”, säger grannen bredvid dig vid bordet. Idag spelar ett av dina favoritband. Du kollar klockan. 35 minuter kvar till spelningen börjar. Ingen stress. Sensommaren hänger kvar i luften och ni väljer att ta cyklarna. På ställets veranda står några av dina vänner och skålar in kvällen. Det är vackert och ovanligt ljummet ute. Kanske är det sommarens sista kväll under stjärnorna? Det gör ingenting. Höstkvällarna i Vélocity är minst lika underbara.

Kontakta oss

Har du frågor om Vélocity? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Vi svarar på dina frågor
uthyrning.nyproduktion@balder.se