Det bästa av två världar

Västmannagatan 13 är slutsålt!

Intresset för projektet har varit stort och alla lägenheter i Västmannagatan 13 är sålda. Tack till alla våra fantastiska kunder som gjorde detta möjligt!

Välkommen till Västmannagatan 13 och ett modernt liv i 1800-talsmiljö. Här går du ut och in i framtiden som du själv vill. Njut av den gamla stadsbilden under den korta promenaden till Drottninggatan och hela City. Eller till någon av Vasastans alla parker, caféer, kaffebarer och restauranger.

Projektet
I samarbetet mellan oss på Balder, arkitekterna och inredningsdesignern har det pågått ett omfattande arbete med att skapa ett modernt och funktionellt hem anpassat efter husets ålder. Fastigheten, som av Stockholms stadsmuseum klassificerats som särskilt värdefull, har ett kulturhistoriskt värde som vi har tagit hänsyn till vid återställandet. Fasaden har restaurerats med försiktighet och de nya balkongerna har utformats efter gårdsfasadens karaktär.

Bostäderna
Totalt finns det 21 lägenheter, varav ett gårdshus, som noggrant restaureras. Vi har skrapat fram de gamla originalkulörerna i väggarna och utrustat lägenheterna med alla moderna nödvändigheter du kan tänka dig.

Området
Västmannagatan 13 ligger attraktivt belägen grönskande oaser såsom Tegnérlunden och Vasaparken och Klarabergskanalens stränder är endast en kort promenad bort. Det eftersökta läget erbjuder ytterst goda kommunikationsmöjligheter där såväl Odenplan och Centralstationen med bussar, tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express finns inom gångavstånd. I det direkta närområdet finns ett brett utbud av matbutiker och kända restauranger såsom anrika Tennstopet, Wasahof, Melanders samt populära Flippin’ Burgers. Inom några minuters promenad finns även flertalet förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  23 – 157 m²
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Slutsålt
 • Inflyttning
  Januari – Mars 2021

Distanser till stadens knutpunkt

 • 12 minuter till Stockholms Centralstation

 • 10 minuter till Odenplan

 • 2 minuter till Tegnérlunden

Kika in i en lägenhet på Västmannagatan!

Välkommen in i en lägenhet på Västmannagatan 13! Dra dig runt i rummet och zooma in på det du tycker är intressant. Klicka även på kameran vid utgången för att förflytta dig till badrummet.

Närområde och fasad

Lev modernt i ett hus med historia

Vi på Balder tillsammans med arkitekterna och inredningsdesignern har gjort ett omfattande arbete med att skapa moderna och funktionella bostäder som ska vara en hyllning till byggnadens kulturhistoriska värde. Därför har vi bl.a. restaurerat stuckatur och takrosetter för att bibehålla husets själ och känsla.

Nära till mysiga höstpromenader

När du bor på Västmannagatan 13 är det lätt att åtnjuta en mysig höst utomhus. Med Vasaparken endast en kort sträcka bort finns det goda möjligheter för trevliga samtal med vänner och sköna springturer.

Fasadförnyelse

Fasaden på Västmannagatan 13 är klassisk och kommer därför restaureras med försiktighet. Fastigheten, som av Stockholms stadsmuseum klassificerats som särskilt värdefull, har ett kulturhistorisk värde som tas hänsyn till vid återställandet till bostäder. Fasaden restaureras och balkongernas utformning anpassas till husets ålder och gårdsfasadens karaktär.

Västmannagatan 13 bomagasin

Kolla in Västmannagatans fantastiska bomagain! Där finns 50 sidor av underbara illustrationer, information och fakta om området samt alla lägenheter. Där hittar du även alla planlösningar och information om köpprocessen!

Var i byggnaden ligger din favorit?

Kombinera denna bild med din favoritlägenhet nedan för att se exakt var i den anrika byggnaden du kommer att bo! Obs: Fasadritningarna avser enbart att illustrera lägenhetens placering i fastigheten och är inte fullt överensstämmande.

Kontakta oss

Har du frågor om Västmannagatan 13? Kontakta oss!