Ett område att vilja vara i

Smörslottet är slutsålt!

Intresset för Smörslottet har varit stort och alla lägenheter är sålda. Vill du bo i Smörslottsparken ska du kika närmare på våra kommande projekt Björkbacken och Björkkronan.

Smörslottet är vår första nybyggnation i Smörslottsparken och ligger i den sydöstra delen av bostadsområdet. Det är startskottet för de drygt 600 bostäder som ska byggas i Björkekärr och kommer med sina tio våningar stoltsera utmed Smörslottsgatan.

Bostäderna
Smörslottet består av 88 bostadsrättslägenheter, fördelat på 1-4 rok med en ytvariation från 31 till 90 m². Här har vårt fokus varit  att skapa ljusa lägenheter med moderna materialval av högsta kvalitet. Lägenheterna har gott om fönster för ljusinsläpp och vill du ha extra sol har alla lägenheterna såklart balkong, fransk balkong eller uteplats. I Smörslottet finns också den gemensamma takterrassen där ni kan skapa trevliga grillkvällar med kvällssolen på första parkett.

I månadsavgiften ingår Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100), uppvärmning, kallvatten, trappstädning och yttre skötsel. Varmvatten och elförbrukning kopplat till din förbrukning tillkommer.

Parkering
Till Smörslottet finns ett varmgarage med ca 40 parkeringsplatser under mark. För gäster och besökare finns ett antal besöksparkeringar och avlämningsplats till Björkekärrs nyaste förskola i två våningsplan som ingår i huset.

Utemiljön
Vi vill i samband med skapandet av Smörslottet lyfta upp hela Smörslottsparken. Det gör vi genom att utveckla en utemiljö utöver det vanliga med caféer, träningsmöjligheter och sociala ytor. Ta gärna en kik på utemiljön för Smörslottsparken här.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  31 – 90 m²
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
 • Status:
  Slutsålt
 • Inflyttning
  Mars 2020

Distanser från Smörslottet

 • 1 minut till förskola

 • 15 minuter till Härlanda tjärn

 • 10 minuter till Centralstationen

 • 23 minuter till Landvetter Flygplats

Virtuell visning

Välkommen till en virtuell visning av en välplanerad lägenhet om 3 rum och kök med gott om plats. I denna virtuella 3D-modell för Smörslottet kan du få 360 graders visning av hur bostaden kan komma att se ut ifrån givna punkter. Dra i bilden för att titta på rummet i olika vinklar, och navigera mellan rummen genom planritningen eller pilarna.

Bilder

Del ett av visionen

Smörslottet är först ut, som en del i hela visionen om Smörslottsparken. Här kommer inte bara ca 600 bostäder att förverkligas. Hela områdets befintliga hus renoveras invändigt och utvändigt, gårdsmiljön får ett lyft med såväl lekytor som sällskapsytor och utegym för den träningsintresserade. I området ser vi också till att skapa lokaler för restauranger, caféer, bagerier eller mataffärer.

Ljusa vardagsrum med närhet till Delsjöområdets bris

Ljust och fräscht är en trend som inte går ur tiden. Med den vetskapen i ryggen var det ett naturligt steg att få in mer fönsteryta och mindre väggyta i Smörslottet. När du bor högre upp i huset kommer du aldrig få nog av att gå ut på balkongen och känna brisen från Delsjöområdet.

Rofyllda sovrum

Att sova gott om nätterna är viktigt för hälsan på samma sätt som träning och frisk luft. När du bor i Smörslottet får du alltsammans på ett och samma ställe. Sovrummen är alltid placerade mot den lugna gården, utegym med träningsmöjligheter finns utanför dörren och Delsjöns naturreservat agerar som områdets renande lunga.

Gemensamt kök och vardagsrum

Oavsett vilken lägenhet du tittar närmre på kommer du notera att här finns alla möjligheter till umgänge. Genom det öppna sambandet mellan kök och vardagsrum blir sällskapsdelen luftig och ljus, med gott om plats för vänner och familj.

Välkommen in i en av Smörslottets lägenheter!

Kontakta oss

Har du frågor om Smörslottet eller Smörslottsparken? Ta kontakt med oss.

Balders Kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se