Ett grannskap utöver det vanliga

Välkommen till vårt senaste tillskott i Frölunda Park – Sandstenen. Tillsammans med systerprojektet Korallen är dessa två en komplettering till området med ca 400 nya hyresrätter. Preliminär inflyttning för denna etapp är början på 2024 med uthyrningsstart sommaren 2023.

Bostäderna
Strandstenen kommer att husera 187 lägenheter med ca 350 kvadratmeter lokalyta i botten av byggnaden. Lokaler och balkonger har sydvästlig utsikt mot Lergöksgatan och Lidl. Sandstenens lägenheter är utrustade med kvalitativa vitvaror, kombimaskin eller separat tvättmaskin och torktumlare samt hållbar interiör i kök och badrum.

Parkering kommer finnas i mån av plats utmed Frölunda Park.

Området
Målet med Frölunda Park var alltid att det skulle bli något utöver det vanliga och när vi har sett hur väl våra kunder från våra första bostadsrättsetapper trivs, så vet vi att vi har lyckats. I Frölunda Park skapar vi möjligheter för personer i alla stadier av livet. Innergården talar bara ett ord: Gemenskap. En öppen, levande och inkluderande miljö med plats för spontana samtal och gemensamma intressen, med ett flertal grillplatser, utomhusträning samt lekplats och sambafotbollsplan för barn och ungdomar.

Miljöcertifiering
En miljöbyggnadscertifiering ger ett kvitto på kvaliteter vad gäller sexton olika värden som sedan granskas av en oberoende tredje part. Dessa värden handlar bland annat om energiåtgång, innemiljö och luftkvalitet. Sandstenen byggs för Miljöbyggnad Silver som en tydlig markering på att Balder är engagerade i miljöfrågor och tänker på dig som ska vistas i byggnaden.

Ansökan
Samtliga hyresrätter kommer på vår hemsida och HomeQ. Få löpande information och börja samla köpoäng via HomeQ genom att göra en intresseanmälan nedan.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Hyresrätter
 • Hyra:
  Ej fastställt
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  Våren 2024

Närhet till livet

Stilfulla entréer

På Lergöksgatan möts man av Sandstenens stilfulla och välkomnande entréer in i byggnaden.

Ett komplett område

I Frölunda Park har vi skapat ett område för framtiden med en mängd gemensamma utrymmen och smarta delningstjänster. Vi har installerat och subventionerat en bilpool, fixat en cykelpool och cykelservicerum, lekplatser, sittplatser, grillplatser, odlingsplatser, gym, relaxavdelning, samlingslokaler, underjordiska bilgarage och så hus med moderna lägenheter i olika storlekar förstås.

Kontakta oss

Nedan anmäler du intresse till Korallen. Du blir i samband med din intresseanmälan registrerad på projektet hos HomeQ där du samlar köpoäng och du kommer få löpande e-postutskick från Balder med viktig information om vad som händer i projektet.

Vi svarar på dina frågor
uthyrning.nyproduktion@balder.se