Välkommen till Rissne

Vi utvecklar framtidens Rissne. Läs mer om våra visioner för kommande kvarter.

TRYGGHET, GRÖNSKA & GEMENSKAP I CENTRUM

Vår vision är att Rissne ska bli ett attraktivt område för såväl boende och besökare som för de som arbetar här. För att lyckas med det skapar vi en trygghet och gemenskap i området som kommer att bli något utöver det vanliga.

Stadsliv i växande miljöer

Vi bygger vidare på Rissnes kvaliteter och låter grönskan få ha sin tydliga roll i området. Luft, ljus och grönska. Det är ledorden. Men även trygghet. Husen byggs mer intimt vilket kommer göra att det skapar en tryggare känsla. Här ska människor bo, umgås och dela vardagen tillsammans genom generationer.

Möjligheten att både bo i grönska men också mitt i centrum gör detta projekt unikt. Här kommer finnas all den närservice du behöver i din vardag. Vi tillför cirka 2600 kvm yta för kommersiella lokaler – exempelvis en ny Hemköp och mindre handel, och planerar även för en ny vårdcentral i ett av de befintliga husen.

Tar du steget utanför Rissne Centrum möts du av grönområdet Rissne ängar bara ett par minuter från ditt hem. Här omsluts du av härliga skogar samtidigt som barnen får springa av sig all energi på ängarna. Brännboll, kubb, picknick, yoga – allt ryms i Rissnes gröna vardagsrum.

Goda kommunikationer

Planen är att garaget som finns i området idag kommer att ersättas av ett nytt och större garage. Utöver parkeringsplatserna planeras för flertalet mobilitetslösningar som ska göra det möjligt att resa hållbart till och från ditt hem. Lägg till den nya tvärbanan som väntas vara klar 2023 och du förstår att här kommer finns alla möjligheter för hållbara kommunikationer.

Framtiden i Rissne

Idag finns det Rissne, som arkitektbyrån DinellJohansson ritat, bara på papper. Men under hösten 2022 planerar vi för ett samråd kring detaljplanen och därefter hoppas vi kunna dela med oss av fler detaljer kring utvecklingen. Förhoppningen är att området ska börja byggas år 2024. Och år 2026 hoppas vi att förväntansfulla köpare och hyresgäster kan flytta in.

Här kan du läsa mer om Sundbybergs stads satsning i Rissne och hur framtidsutsikterna ser ut för kollektivtrafik, bostäder och mötesplatser.

Ansök om lägenhet i Rissne

Gör en intresseanmälan längst ned på sidan för att öka chansen att hitta just din drömbostad. Dessutom kan du ta del av nyheter, inspiration och underlag du behöver i din beslutsprocess.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Antal lägenheter:
  330 st
 • Pris:
  Ej fastställt
 • Avgift:
  Ej fastställt
 • Boarea:
  35 – 115 m²
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  År 2026

Distanser till stadens knutpunkt

 • 3 min till Sundbyberg Centrum

 • 14 min till Solna Centrum

 • 13 min till Mall of Scandinavia

 • 8 min till Kista Galleria

 • 4 min till Rissne ängar

Lägenheter för den moderna människan 

Vi planerar för sju bostadshus med cirka 330 lägenheter totalt. Här utvecklas både hyresrätter och bostadsrätter med en ytvariation på 35 till 115 kvm och ett storleksspann på 1 till 4 rum och kök. Husen kommer att forma flera kvarter i Rissne Centrum. I tre av de sju husen planerar vi även för böljande balkonger som spänner sig runt byggnadskropparna och vetter ut mot Rissnes grönområde eller den gröna innergården.

Interiört skapar vi lägenheter för den moderna människan. Här finns en tanke för alla de parametrar vi förväntar oss finnas med i det moderna hemmet. Då husen är placerade för att släppa luft och framför allt ljus emellan sig får samtliga lägenheter ett härligt ljusinsläpp. Hållbara materialval och öppna samt flexibla planlösningar ska ge möjlighet för att skapa sitt eget personliga hem. Det kommer finnas mindre lägenheter som lämpar sig för dig som är yngre eller student och större lägenheter för dig med familj.

Omgiven av grönska

I lägenheterna högst upp bor du högt över trädkronorna med härliga utsikter över Rissne ängar och dess omkringliggande natur. Grönskan på två av huskropparnas fasader gör att husen känns naturliga i den miljö de står i. Tanken är även att de gröna fasaderna tillsammans med dina grannars växter på balkongerna kommer addera ytterligare grönska till området.

Växtligheten som är på tak, gårdar och fasader handlar om att ta hand om och utnyttja regnvattnet och dagvattnet på bästa sätt, och är dessutom toppen för artrikedomen.

Innergård i olika nivåer

Precis som i naturen finns det olika nivåer och höjder i området. En av nivåskillnaderna utgör den kvartersbricka som tre punkthus planeras för. Lägenheterna här är större och passar perfekt för familjer med lekplatser och grillplatser på gården.

Vår idé om kvartersbrickan är att det är en central grannskapsenhet. Den är aningen upplyft, vilket gör att det blir en tydlig gräns kring vilken del som är bostadsgård och vilken del som är torg. Men den är visuellt öppen. Det är bara några trappsteg upp så är du uppe på gården.

Tre fantastiska fördelar att utgå ifrån

För att skapa en socialt hållbar stadsdel som gör livet gott att leva är helhetslösningen helt avgörande. Den formar vi genom att förena tre fantastiska fördelar.

Människorna

Vi på Balder drivs av att se människor må bra och trivas med såväl sig själva som med sin omgivning. Därför lade vi också ett extra stort fokus på det när vi drog upp riktlinjerna för morgondagens Rissne. Det handlar bland annat om att skapa ytor, utrymmen och funktioner som inspirerar till aktiviteter, möten och egentid.

Kommunikationerna

Planen är att garaget som finns i området idag kommer att ersättas av ett nytt och större garage.
Utöver parkeringsplatserna planeras för flertalet mobilitetslösningar som ska göra det möjligt att resa hållbart till och från ditt hem. Lägg till den nya tvärbanan som väntas vara klar 2023 och du förstår att här kommer finns alla möjligheter för hållbara kommunikationer.
Vill du veta mer om områdets smidiga kollektivtrafik?
Läs mer här.

Rissne ängar

Lämna Rissne Centrum bakom dig och kliv in i naturens magiska atmosfär. I Rissne ängar omsluts du av härliga skogar samtidigt som barnen får springa av sig all energi på ängarna. Brännboll, kubb, picknick, yoga – allt ryms i Rissnes gröna vardagsrum.

Kontakta oss

Hör av dig om du har några frågor och funderingar om Rissne.

Frågor angående utvecklingen av Rissne
David Johansson, Regionansvarig Fastighetsutveckling
08-50 88 37 14

Frågor om förvaltning
Donya Salem, Bitr. Förvaltare
08-50 88 38 76
donya.salem@balder.se

Säljansvarig
Marie Engblom
08-508 838 43
marie.engblom@balder.se