TRYGGHET, GRÖNSKA OCH GEMENSKAP I CENTRUM

Nyproducerade bostäder i Rissne Centrum

Kavallerivägen 2 Stockholm – Sundbyberg

Här bygger vi vidare på Rissnes kvaliteter och låter grönskan få ha sin tydliga roll i området. Luft, ljus och grönska. Husen byggs mer intimt vilket kommer göra att det skapar en tryggare känsla. Här ska människor bo, umgås och dela vardagen tillsammans genom generationer. Husen kommer att forma flera kvarter i Rissne Centrum och vi planerar för böljande balkonger som spänner sig runt byggnadskropparna och vetter ut mot Rissnes grönområde eller den gröna innergården.

PLANERING PÅGÅR

Vi planerar för fullt för att framöver kunna erbjuda en stadsdel med nya perspektiv.

Här kommer finnas all den närservice du behöver i din vardag. Vi tillför utöver bostäder också cirka 2600 kvm yta för kommersiella lokaler – exempelvis en ny Hemköp och mindre handel, och planerar även för en ny vårdcentral i ett av de befintliga husen.

LÄGENHETER FÖR DEN MODERNA MÄNNISKAN

Interiört skapar vi lägenheter för den moderna människan. Här finns en tanke för alla de parametrar vi förväntar oss finnas med i det moderna hemmet. Då husen är placerade för att släppa luft och framför allt ljus emellan sig får samtliga lägenheter ett härligt ljusinsläpp. Hållbara materialval och öppna samt flexibla planlösningar ska ge möjlighet för att skapa sitt eget personliga hem. Det kommer finnas mindre lägenheter som lämpar sig för dig som är yngre eller student och större lägenheter för dig med familj.

Rissne. Stadsutveckling i Sundbybergs kommun

MÄNNISKORNA

Vi på Balder drivs av att se människor må bra och trivas med såväl sig själva som med sin omgivning. Därför lade vi också ett extra stort fokus på det när vi drog upp riktlinjerna för morgondagens Rissne. Det handlar bland annat om att skapa ytor, utrymmen och funktioner som inspirerar till aktiviteter, möten och egentid.
Läs mer

KOMMUNIKATIONERNA

Planen är att garaget som finns i området idag kommer att ersättas av ett nytt och större garage. Utöver parkeringsplatserna planeras för flertalet mobilitetslösningar som ska göra det möjligt att resa hållbart till och från ditt hem. Lägg till den nya tvärbanan som väntas vara klar 2024 och du förstår att här kommer finns alla möjligheter för hållbara kommunikationer.
Läs mer

RISSNE ÄNGAR

Lämna Rissne Centrum bakom dig och kliv in i naturens magiska atmosfär. I Rissne ängar omsluts du av härliga skogar samtidigt som barnen får springa av sig all energi på ängarna. Brännboll, kubb, picknick, yoga – allt ryms i Rissnes gröna vardagsrum.
Läs mer
HÄR UTVECKLAR VI RISSNE

Möjligheten att både bo i grönska men också mitt i centrum gör detta projekt unikt. Här kommer finnas all den närservice du behöver i din vardag. Vi tillför yta för kommersiella lokaler, t.ex. en ny vårdcentral i ett av de befintliga husen.

Tar du steget utanför Rissne Centrum möts du av grönområdet Rissne ängar bara ett par minuter från ditt hem. Här omsluts du av härliga skogar samtidigt som barnen får springa av sig all energi på ängarna. Brännboll, kubb, picknick, yoga – allt ryms i Rissnes gröna vardagsrum.

Rissne i Sundbybergs kommun.

OMGIVEN AV GRÖNSKA

I lägenheterna högst upp bor du högt över trädkronorna med härliga utsikter över Rissne ängar och dess omkringliggande natur. Grönskan på två av huskropparnas fasader gör att husen känns naturliga i den miljö de står i. Tanken är även att de gröna fasaderna tillsammans med dina grannars växter på balkongerna kommer addera ytterligare grönska till området.

Växtligheten som är på tak, gårdar och fasader handlar om att ta hand om och utnyttja regnvattnet och dagvattnet på bästa sätt, och är dessutom toppen för artrikedomen.

INNERGÅRD I OLIKA NIVÅER

Precis som i naturen finns det olika nivåer och höjder i området. En av nivåskillnaderna utgör den kvartersbricka som tre punkthus planeras för. Lägenheterna här är större och passar perfekt för familjer med lekplatser och grillplatser på gården.

Vår idé om kvartersbrickan är att det är en central grannskapsenhet. Den är aningen upplyft, vilket gör att det blir en tydlig gräns kring vilken del som är bostadsgård och vilken del som är torg. Men den är visuellt öppen. Det är bara några trappsteg upp så är du uppe på gården.

VÄGEN TILL DIN NYA BOSTAD

Planering

Vi förbereder inför byggstarten.

Förtursevent

Här får du information om säljstart, projektinfo och andra spännande detaljer.

Säljstart

Försäljningen är igång - dags att hitta din drömbostad!

Byggstart

Första spadtaget är gjort och nu börjar vi bygga.

Bostäder färdigställs

Nu bygger vi klart ditt nya hem och du blir inbjuden till förhandstitt.

Inflyttning

Välkommen hem!

SE FLER PROJEKT I STOCKHOLM

referer: