Karlastaden – ny stadsdel på Lindholmen

Balder är med och utvecklar Karlastaden

En helt ny stadsdel med nya perspektiv

Grundtanken med Karlastaden är att skapa en stadsmiljö som kommer bjuder på nya perspektiv, oväntade upplevelser och den göteborgska framåtandan.

Balder och Serneke utvecklar Karlastaden som blir en stadsdel med över 2 000 bostäder, restauranger, kreativa kontor, hotell, shopping, kulturupplevelser och utmärkt service. Det blir en plats där människor trivs – en stad i staden med stark identitet, stort hjärta och en öppen famn. Precis som Göteborg.

Vår vision är att Karlastaden ska vara Sverige, världen och Göteborg på ett och samma ställe. En plats där liv, rörelse och rum ger nya perspektiv.

Snabbfakta

  • Status:
    Byggnation pågår

Karlastadens område

På Lindholmen kompletterar vi med service, restauranger, bostäder och annat matnyttigt som kommer att göra stadsdelen komplett.

Tillsammans gör Lindholmen och Karlastaden att Göteborgs innerstad vidgas och äntligen tar steget över älven. Både visuellt och genom att tillföra nytt, attraktivt innehåll och inspirera fler att upptäcka såväl den nya stadsdelen som Hisingen i stort.

Karlatornet blir Nordens högsta byggnad

Välkommen upp, välkommen hem. Karlatornets höjd blir något utöver det vanliga, med sina 245 meter och 73 våningar blir det Nordens högsta byggnad. Högst upp i Karlatornet finner du unika penthouses som du kan ta dig en virtuell rundvandring i.

I Karlatornet bor du med milsvid utsikt över Göteborg i en modern lägenhet, omsorgsfullt designad av några av Sverige främsta arkitekter. I Karlatornet strävar vi efter en hög livskvalitet, oavsett om det sker i din bostad eller från allt de utbud den nya stadsdelen kommer att erbjuda. Ambitionen är att det ska finnas ett utbud för alla, för dig som bor i området men även för dig som besökare.

Vill du veta mer om Nordens högsta byggnad?
Karlatornets projektsida och få mer information om de lägenheter är till salu.

Bo på första parkett i Karlastaden. Lynxigt!

Lynx är det första projektet som Balder utvecklar tillsammans med Serneke. Bor du i Lynx bor du på första parkett i Karlastaden, där den nya stadsdelen öppnar sig mot vattnet och bjuder in till en helt ny innerstadsupplevelse i Göteborg.

Du begränsas inte av dina kvadratmeter i Lynx, utan det finns flera gemensamma ytor att njuta av. Vill du börja dagen med en kaffe på takterrasserna som blickar ut över Karlastaden? Varsågod! Eller varför inte avrunda dagen i den gemensamma lokalen i anslutning till övernattningslägenheten? Kör på!

I Lynx utvecklar vi något för dig där du enkelt kan höja nivån på hemmalivet med kvaliteter som vi själva längtat efter. En förhöjd vardag helt enkelt.

Kalla det livskvalitet om du vill. Vi kallar det vardagslynx.

Se när Karlatornet växer fram

Karlatornet har en minst sagt intressant resa framför sig, visst vill man bara veta mer? Du kan ta del av resan mot Nordens högsta byggnad i vår filmserie: Se alla avsnitt av Tornet här.

Resan mot en färdig stadsdel

Mycket har hänt sedan 2007 när den första idén om Karlastaden presenterades. 2020 gick vi på Balder in som delägare i Karlatornet och därefter vässade vi pennan ihop för att utveckla Lynx, Virgo, Callisto och senast även Aries och Auriga tillsammans. I Karlastaden utvecklas även Cassiopeja och Capella.

Hitta till Karlastaden

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar kring Karlastaden.

Säljansvarig
Marie Holmström
031 – 10 99 57
marie.holmstrom1@balder.se

Vi bygger mer än Karlastaden

Se all vår nyproduktion i Göteborg →