Hovås Höjd - med havet i sikte

Det finns få tillfällen där du kan bli helt unik – det här är en av dem.
Aldrig tidigare har någon stått där du kommer att stå och blicka ut över Hovås.
Aldrig tidigare har en av Göteborgs populäraste stadsdelar fått möjligheten att presentera sig likt ett levande vykort, fyllt av klassiska västkustelement.

Privata visningar

Vill du veta mer om Hovås Höjd rekommenderar vi att boka en privat visning hos Fastighetsbyrån Väster.

Med hjälp av Hovås Höjds fina modell över det kommande bostadsområdet kan de vägleda dig till den bostad som passar dig och dina intressen bäst. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Kommande etapper
Vi förbereder Hovås Höjd för den sista säljetappen där lägenheterna i hus 2 och 3 samt projektets 10 radhus ingår – om dessa kan du läsa här. Lämna en intresseanmälan så kommer vi inom kort berätta om när säljstarten går av stapeln.

Nytt för den här säljetappen är att det blir en större fördelning på lägenheter inom spannet 3-5 rok. I första etappen hade lägenheterna i öster- och söderläge trädtopparna utanför fönstret. Till den här etappen är det istället lägenheterna i norr och öster som får in den gröna lugnet genom bostadens fönster.

Dessutom finns Hovås Höjds exklusiva takvåning i Hus 3, två härliga trerumslägenheter med dubbla sovrum och badrum. Master bedroom har badrum en suite och i köket finns vinkylen installerad till inflyttningen, bara att korka upp! Lägenheterna får också en egen takterrass med pergola plus egen balkong runt huslivet. Här uppe skapas en helt egen lugn oas där solen kommer åt hela dygnet.

Bostäderna
Hovås Höjd skapas med fötterna i i utkanten av naturreservatet Sandsjöbacka. Naturens villkor sätter förutsättningarna för hur de fyra huskropparna kommer gestaltas. Runt husen kommer skogen ge ett härligt lugn över de 138 lägenheterna och de 10 radhusen som kommer byggas här.
Klicka här för att läsa mer om radhusen.

Här skapar vi 138 lägenheter med ett spann på 1 – 5 rum och kök, inom storleksspannet 35 – 143 kvm. Balkongernas generösa ytor flörtar med villalivet med en förlängning av vardagsrummet och blir ett vackert blickfång från gatan. Många av lägenheterna kommer att ha havsutsikt över Askimsfjorden och Göteborgs Golf Klubb, andra in mot Sandsjöbackas naturreservat. Och i flera lägenheter har du dessutom bägge möjligheterna när balkongerna löper runt husknuten och hela fasaden.

Kommunikation och parkering
I Hovås Höjd kommer två elbilar att inkluderas i områdets elbilspool av märket Nissan Leaf. Bilarna är ett komplement till hela bostadsområdet som kommer vara starkt förknippat med hållbara levnadsval. Under radhusen och i nivå med gården kommer två parkeringsgarage byggas och behöver du snabbt åka till Göteborg eller Nya Hovås finns 158:an nära anknutet. Här byggs just nu nya på- och avfarter. Vid Askims kyrka finns den närmaste lokalbusshållplatsen och promenerar du runt kyrkan finns närmaste expressbusshållplats.

Karta
Vill du se mer av Hovås? Klicka här för att se mer av vad området har att erbjuda.

Låter det här som ett boende som passar dig? Lämna en intresseanmälan så berättar vi mer eller hör av dig till mäklarna för en privat visning.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Pris:
  1.850 – 8.350 mkr
 • Avgift:
  2600 – 6400 kr/mån
 • Boarea:
  35 – 143 m²
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Försäljning pågår
 • Preliminär inflyttning
  Sommaren 2023

Distanser till stadens knutpunkt

 • 0 meter till Sandsjöbacka

 • 1 kilometer till Göteborgs Golf Klubb

 • 1.5 kilometer till Hovåsbadet

 • 2.5 kilometer till Nya Hovås

 • 5 kilometer till Köpcenter 421

360-visning

Kliv in i en av Hovås Höjds vackra lägenheter och klicka dig runt mellan rummen. Dra i bilden för att se rummen i olika vinklar och byt rum genom kamera-ikonen. I kök och badrum kan du se hur våra tre inredningskoncept Klassisk, Trend och Elegans gestaltas.

Till inredningskoncept Trend finns det både en grön respektive vit lucka att välja mellan. Vilken tilltalar dig mest?

Hovås Höjd träder fram

Ett ben i skogen, det andra i havet

Varför välja? När du köper en bostad i Hovås Höjd behöver du inte utesluta varken skogsmiljön eller havsbrisen. Vad du däremot behöver ta beslut om är vilken av de 148 bostäderna i Hovås Höjd som passar dig bäst.

Utsikt över Askimsfjorden

“Ta vara på den fantastiska utsikten mot havet och naturen.” Det var en av grundstenarna som Liljewall arkitekter arbetade efter när de ritade på Hovås Höjds bostäder. För att möjliggöra utsikt åt flera riktningar ritade de in rymliga balkonger som vandrar runt fasaden och möjliggjorde stora fönster som bjuder in dagsljuset oavsett väderstreck.

“Vår tanke är att husen ska klättra upp på berget på ett varsamt sätt och att den fina naturen ska kännas närvarande inifrån bostäderna.”
– Michael Ghersetti, arkitekt på Liljewall.

Multifunktionella huset

Centralt i det nya bostadsområdet är Navet, strategiskt placerat vid entrén. Huset kommer fyllas av funktioner för fest och vardag som gör livet så mycket enklare. Eller vad sägs om två övernattningslägenheter och en rymlig festlokal med dörrar ut mot vinterträdgården?

Eller ett rum för service av din egen cykel eller för de sex lådcyklarna som du får låna fritt, fantastiska att använda när du snabbt ska ta dig till Nya Hovås eller Hovåsbadet.

Eller en Instabox som gör dina sporadiska besök hos närmaste postombud än mer sporadiska. Och det var det som ryms på insidan. Utanför parkeras områdets två Nissan Leaf som ingår i bostadsområdets elbilspool.

Vad som är säkert är att Navet kommer bli en central funktion i det hållbara bostadsområdet.

"Vi ses under pergolan om 10"

Gården och vinterträdgårdarna är gemensamma knutpunkter som binder samman bostadsområdet, trots den kuperade terrängen. Istället för att agera hinder uppmanar platserna dig och dina grannar att ta er tid till spontana träffar. Vinterträdgårdarna är placerade i radhuslängan där den södra blir ett komplement till Navets festlokal. Där öppnas portarna upp till vinterträdgården och låter festen flytta utomhus. Båda vinterträdgårdarna har glasat väggparti mot 158:an och semiglasat tak.

Inred med känsla av naturen

Hur du vill bo och uppleva ditt hem skiljer sig från alla andra. Kulörer i textiler är framtagna ur din palett och dina preferenser.

Som en hjälpande hand har vi på Balder ett väl utformat koncept för inredningsval, anpassat efter moderna trender och funktionella lösningar. Vi kallar våra koncept för KlassiskTrend och Elegans. Klassisk ingår i bostadsköpet medan Trend och Elegans är tillval där en kostnad tillkommer.

Ibland kan man vilja blanda. Därför finns möjligheten att mixa stilarna mellan de olika koncepten.

Klassisk Kök och Badrum

Du kliver in i ditt nya hem. Genast blir du omsvept av en ombonad atmosfär. Nordiskt, rent och ljust. I detta harmoniska hem kan du slå dig ner i lugn och ro. De vitmålade väggarna är genomgående i alla rum, precis som det vitpigmenterade askgolvet. Här känns det ljust till och med på kvällen. Känslan är klassisk, men allt annat än ordinär. Fönsterbänken är i polerad natursten, badrummet glänser. Det varmgråa klinkergolvet går hand i hand med de krispigt vita detaljerna. Det är rent och fräscht. Köket bjuder in till kulinariska resor. De vita köksluckorna rimmar väl med de senaste vitvarorna. Här bjuder du mer än gärna dina grannar på middag. Något klassiskt.

Inredningskoncept Klassisk ingår i bostadsköpet.

Trend Kök och Badrum

Välkommen. Grönt är din färg, som skog och natur. Den varma vitgrå väggfärgen smälter fint ihop med köksluckan i en härlig varmgrön ton. För att förtydliga det industriella uttrycket har köket rostfria vitvaror och diskreta rostfria handtag på skåpen. Diskmaskinen smälter väl in, integrerad bakom köksluckan. Bänkskiva som går i en varm ljusgrå mönstrad kvartskomposit. I badrummet möter Terazzo klinkern den svarta takduschen som ger dig den industrikänsla du är ute efter. Djärvt och coolt. Du tänker bara på ett ord – Trend.

Trend finns också som vit kökslucka.

Inredningskoncept Trend är tillval och kan väljas för kök, badrum och övriga bostaden eller blanda mellan koncepten.

Elegans Kök och Badrum

Det är en tidlös känsla du är ute efter i ditt hem. De vita köksluckorna i kombination med kökets detaljer – bänkskiva och stänkskydd i en varmgrå kvartskomposit – ger ett lugnt och behagligt intryck. Andas in. Här är det elegant utan undantag. Alla detaljer exponeras inte. Greppslisten är infälld i luckan, allt för att förstärka det eleganta uttrycket, samtidigt som kyl, frys och diskmaskin är smakfullt integrerade i köksluckorna. Givetvis är köket utrustat med de senaste vitvarorna. Resten av konceptet andas harmoni. Väggar, innerdörrar, foder och karmar samt golvsocklar är alla målade i en och samma varma gråa ton. Här kan du sätta upp en väggklocka och behålla det tidlösa. Det finns dessutom gott om förvaring. Mer vitvaror? Självklart. I badrummet står tvättmaskin och torktumlare på grå klinker. Polerad kalksten och handtagslösa köksluckor bildar en helhet som andas stil och elegans.

Inredningskoncept Elegans är tillval och kan väljas för kök, badrum och övriga bostaden eller blanda mellan koncepten. Visualiseringen är skapad med tillvalen spotlights i taket och handdukstork som kan väljas.

Karta

I Hovås finns det mycket som väntar på dig – västkustens vackra landskap, Sandsjöbackas orörda natur och träningsmöjligheter som är väl värda att utforska.

Lägenheterna

VISA ENDAST

35 m²

Enrumslägenhet med sovalkov och balkong i sydläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning

35 m²

Praktisk etta på 35 kvm med balkong och sovalkov

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning

35 m²

Äntligen dags för allmän säljstart för Hovås Höjd!

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11503 6 2.100 mkr 2 600 kr Ledig

44 m²

Rymlig gaveletta i sydostläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11405 5 Såld  

53 m²

Stor etta med utvecklingspotential och praktiska förvaringytor

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11102 2 2.600 mkr 3 100 kr Ledig

55 m²

Rymlig etta med balkong och många möjligheter

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11204 3 Såld  
11304 4 2.550 mkr 3 200 kr Ledig

55 m²

Stor enrumslägenhet med balkong i sydläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11305 4 2.700 mkr 3 200 kr Ledig

55 m²

Luftig och välplanerad tvåa med balkong i västerläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41101 2 2.700 mkr 3 300 kr Ledig 41201 3 2.800 mkr 3 300 kr Ledig
41301 4 Såld  
41401 5 Såld  
41501 6 Såld  
41601 7 Såld  

55 m²

Smart och bekväm tvåa med balkong ut mot grönområde

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41304 4 Såld  
41404 5 2.850 mkr 3 300 kr Ledig 41503 6 3.000 mkr 3 300 kr Ledig 41603 7 3.150 mkr 3 300 kr Ledig

55 m²

Välpanerad tvåa med härlig hörnbalkong i nordostläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11404 5 2.800 mkr 3 300 kr Reserverad
11504 6 Såld  
11604 7 Såld  
11704 8 Såld  

55 m²

Välpanerad tvåa med härlig hörnbalkong i syddostläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11505 6 2.950 mkr 3 300 kr Reserverad 11605 7 3.050 mkr 3 300 kr Ledig
11705 8 Såld  

57 m²

Härlig tvåa i gavel med balkong i norr- och västerläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11202 3 Såld  
11302 4 Såld  
11402 5 Såld  
11502 6 Såld  
11602 7 Såld  

57 m²

Härlig tvåa i gavel med balkong i väster- och norrläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11702 8 Såld  

57 m²

Tvåa i sydvästläge med härlig balkong

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11201 3 Såld  
11301 4 Såld  
11401 5 Såld  
11501 6 Såld  
11601 7 Såld  
11701 8 Såld  

59 m²

Välplanerad tvårumslägenhet med stor balkong

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41103 2 2.850 mkr 3 500 kr Ledig

60 m²

Välplanerad tvårumslägenhet med stor balkong

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41203 3 2.950 mkr 3 500 kr Ledig

65 m²

Tvårummare med balkong i härligt söderläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41104 2 3.150 mkr 3 700 kr Ledig

66 m²

Tvårummare med balkong i härligt söderläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41204 3 3.250 mkr 3 700 kr Reserverad

71 m²

Gaveltrea med stor balkong i dubbla väderstreck

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41303 4 Såld  
41403 5 Såld  

71 m²

Tre rum och kök i gavel med balkong i nordvästläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41102 2 Såld  
41202 3 Såld  
41302 4 Såld  
41402 5 Såld  

71 m²

Trerumslägenhet på markplan med egen härlig uteplats

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41001 1 Såld  

74 m²

Trea på 74 kvm i underbart sydvästläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
11101 2 Såld  

90 m²

Fantastisk gavelfyra i sydvästläge

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41105 2 Såld  
41205 3 Såld  
41306 4 Såld  
41406 5 Såld  
41505 6 Såld  
41605 7 Såld  

90 m²

Härlig hörnlägenhet om fyra rum och kök

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41305 4 Såld  
41405 5 Såld  
41504 6 Såld  
41604 7 Såld  

109 m²

Över 100 kvadrat markplansdröm med tillhörande stor uteplats

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41002 1 Såld  

143 m²

Makalös femrumsbostad med balkong och utsikt i tre väderstreck

Exempelplanlösning

Exempelplanlösning
Exempelplanlösning
 • Ledig
 • Reserverad
 • Såld
Nr Våning Pris Månadsavg. Status  
41502 6 Såld  
41602 7 Såld  

Så här går det till

1. Anmäl intresse

2. Visning

3. Reservera lägenhet

4. Förhandsavtal

5. Inredningsval

6. Upplåtelseavtal

7. Slutbetalning

8. Flytta in

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Magnus Svärdegård
031 – 734 49 66
magnus.svardegard@fastighetsbyran.se

Mäklare
Sebastian Stafnergård
031 – 734 49 66
sebastian.stafnergard@fastighetsbyran.se

Mäklare
Christer Svärdegård
031 – 734 49 66
christer.svardegard@fastighetsbyran.se