Hovås Höjd - med havet i sikte

Det finns få tillfällen där du kan bli helt unik – det här är en av dem.
Aldrig tidigare har någon stått där du kommer att stå och blicka ut över Hovås.
Aldrig tidigare har en av Göteborgs populäraste stadsdelar fått möjligheten att presentera sig likt ett levande vykort, fyllt av klassiska västkustelement.

Säljstart
Just nu arbetar vi för fullt för en preliminär säljstart av Hovås Höjd i början av 2021. Lämna en intresseanmälan längre ner på sidan för att inte missa när vi släpper mer information om lägenheterna, planritningar, bostadsväljare, säljstart och hur det funkar att köpa en nyproducerad bostadsrätt.

Bostäderna
Hovås Höjd skapas med fötterna i i utkanten av naturreservatet Sandsjöbacka. Naturens villkor sätter förutsättningarna för hur de fyra huskropparna kommer gestaltas. Runt husen kommer skogen ge ett härligt lugn över de 138 lägenheterna och de 10 radhusen som kommer byggas här.

Här skapar vi bostäder med ett spann på 1 – 5 rum och kök, inom storleksspannet 35 – 143 kvm där balkongerna är ett stort plus för husens blickfång som omsluter husen. Många av lägenheterna kommer att ha havsutsikt över Askimsfjorden och Göteborgs Golf Klubb, andra in mot Sandsjöbackas naturreservat. Och i flera lägenheter har du bägge möjligheterna när balkongerna löper runt husknuten och hela fasaden.

Radhusen planeras bli som ett townhouse i två våningsplan och uteplats, 4 rum och kök. Helt enkelt ett modernt boende för den moderna familjen. Dessutom planerar vi för ett centrumhus, ett gemensamt utrymme för hela Hovås Höjd utmed Skalldalsvägen.

Kommunikation och parkering
Ett parkeringsgarage planeras för hela området och behöver du komma in till Göteborg är 158:an nära tillhands där det nu byggs nya påfarter och avfarter precis utmed Skalldalsvägen. Vid Askims kyrka finns den närmaste lokalbusshållplatsen och promenerar du runt kyrkan finns närmaste expressbusshållplats.

Låter det här som ett boende som passar dig – lämna en intresseanmälan för att få reda på när vi släpper mer information om Hovås Höjd.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Pris:
  Ej fastställt
 • Avgift:
  Ej fastställt
 • Boarea:
  35 – 143 m²
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  Våren 2023

Distanser till stadens knutpunkt

 • 1.5 kilometer till Hovåsbadet

 • 0 meter till Sandsjöbacka

 • 1 kilometer till Göteborgs Golfklubb

 • 5 kilometer till Köpcenter 421

Hovås Höjd träder fram

Naturens element inspirerar

Att få hus att smälta in i den naturliga miljön. Det är en utmaning för arkitekterna men samtidigt ett bra argument för att skapa hållbara bostäder. För när träd och skog finns i bakgrunden är inspirationen redan på plats, utsikten är bestämd.

– Det är en fin plats nu, men också väldigt otillgänglig, det är få förunnat att ta sig upp där. Men med ett sånt här bostadsprojekt kan vi tillgängliggöra utsikten för många fler.
Michael Ghersetti, Liljewall Arkitekter.

Och bostaden blir verkligen inkluderad i naturen. Från bostadens entré ska du direkt ha långa siktlinjer och möta Hovås Höjds panoramautsikt över naturens häftiga element, oavsett om det är naturreservatet i öster eller havet i väster.

Arkitekten berättar

“Vi har tagit hänsyn till den kuperade terrängens olika nivåskillnader så mycket som möjligt för att få bostäderna att harmoniera med den omkringliggande vegetationen. Vår tanke är att husen ska klättra upp på berget på ett varsamt sätt och att den fina naturen ska kännas närvarade inifrån bostäderna. Det är extra kul att vi har lyckats få till en bra variation av lägenhetstyper och storlekar utan att tumma på bostadskvaliteterna. Med enkla former har vi skapat ett bostadskvarter med hög kvalitet som tillför värden för de boende.

Radhusen och centrumbyggnaden ramar in området på ett fint sätt. Det är byggnaderna man möts av från gatan och platsen framför centrumbyggnaden markerar entrén in till området på ett naturligt sätt. Dessutom har den platsen ett riktigt bra solläge.”

Utsikten över Askimsfjorden

“Vi ville verkligen ta tillvara på den fantastiska utsikten mot havet och naturen så mycket som möjligt. De stora balkongerna förlänger lägenheterna och möjliggör utkiksplatser i olika väderstreck. Fönster från golv till tak bjuder in dagsljuset och gör att bostäderna känns luftiga. Gården och vinträdträdgårdarna är gemensamma platser som uppmanar till spontana möten mellan grannarna.”

Inredning

Hur du vill bo och uppleva ditt hem kommer skilja sig från alla andra. Kulörer i textiler är framtagna ur din palett och dina preferenser.

Som en hjälpande hand har vi på Balder ett väl utformat program för inredningsval, anpassat efter moderna trender och funktionella lösningar. Vi kallar våra koncept för Klassisk, Trend och Elegans.

Bilden är från ett annat projekt som inspiration, inte utformad för Hovås Höjd.

Logotypen för Hovås Höjd

När naturens element är så påtagliga blir det också enkelt att göra ett grafiskt manér som alla känner igen sig i.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Magnus Svärdegård
031 – 734 49 66
magnus.svardegard@fastighetsbyran.se

Mäklare
Sebastian Stafnergård
031 – 734 49 66
sebastian.stafnergard@fastighetsbyran.se

Mäklare
Christer Svärdegård
031 – 734 49 66
christer.svardegard@fastighetsbyran.se