Välkommen till Hovås Höjd

Slutsålda bostadsrätter i Hovås

Hovås Höjd - med havet i sikte

Det finns få tillfällen där du kan bli helt unik – det här är en av dem. Aldrig tidigare har någon stått där du kommer att stå och blicka ut över Hovås. Aldrig tidigare har en av Göteborgs populäraste stadsdelar fått möjligheten att presentera sig likt ett levande vykort, fyllt av klassiska västkustelement.

Hovås Höjd är slutsålt!

Intresset för Hovås Höjd har varit stort och alla lägenheter är sålda. Är du intresserad av en nyproducerad bostad i Göteborg med omnejd? Se våra projekt i Göteborg här.

Bostäderna
Här skapade vi 138 lägenheter med ett spann på 1–5 rum och kök, inom storleksspannet 35–143 kvm. Balkongernas generösa ytor flörtar med villalivet med en förlängning av vardagsrummet och blir ett vackert blickfång från gatan. Många av lägenheterna har havsutsikt över Askimsfjorden och Göteborgs Golf Klubb, andra in mot Sandsjöbackas naturreservat. Och i flera lägenheter har dessutom bägge möjligheterna när balkongerna löper runt husknuten och hela fasaden.

Karta
Klicka här för att se mer av vad Hovås har att erbjuda.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  35 – 143 m²
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Slutsålt
 • Inflyttning:
  Sommaren 2023

Distanser till stadens knutpunkt

 • 0 meter till Sandsjöbacka

 • 1 kilometer till Göteborgs Golf Klubb

 • 1.5 kilometer till Hovåsbadet

 • 2.5 kilometer till Nya Hovås

 • 5 kilometer till Köpcenter 421

Hovås Höjd träder fram

Ett ben i skogen, det andra i havet

Varför välja? De som köpte en bostad i Hovås Höjd behöver inte utesluta varken skogsmiljön eller havsbrisen.

Utsikt över Askimsfjorden

“Ta vara på den fantastiska utsikten mot havet och naturen.” Det var en av grundstenarna som Liljewall arkitekter arbetade efter när de ritade på Hovås Höjds bostäder. För att möjliggöra utsikt åt flera riktningar ritade de in rymliga balkonger som vandrar runt fasaden och möjliggjorde stora fönster som bjuder in dagsljuset oavsett väderstreck.

Visualisering från hus 3, lägenhet 31402.

“Vår tanke är att husen ska klättra upp på berget på ett varsamt sätt och att den fina naturen ska kännas närvarande inifrån bostäderna.”
– Michael Ghersetti, arkitekt på Liljewall.

"Vi ses under pergolan om 10"

Gården och vinterträdgårdarna är gemensamma knutpunkter som binder samman bostadsområdet, trots den kuperade terrängen. Istället för att agera hinder uppmanar platserna dig och dina grannar att ta er tid till spontana träffar. Vinterträdgårdarna är placerade i radhuslängan där den södra blir ett komplement till Navets festlokal. Där öppnas portarna upp till vinterträdgården och låter festen flytta utomhus. Båda vinterträdgårdarna har glasat väggparti mot 158:an och semiglasat tak.

Karta

I Hovås finns det mycket som väntar på dig – västkustens vackra landskap, Sandsjöbackas orörda natur och träningsmöjligheter som är väl värda att utforska.

Kontakta oss

Har du frågor om vår nyproduktion i Hovås?

Balders Kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se