Hovås Höjd Townhouse - radhus med stadskaraktär

I Hovås Höjd skapas 148 bostäder med varierande karaktärsdrag. Lägenheter med trädtoppar synliga från sovrummen. Panoramalägenheter med utsikt över solnedgången och Askimsfjorden. Och våra 10 Townhouse, ett modernt och funktionellt boende med stadsmässig karaktär. Från Skalldalsvägen växer de upp och ger ett maffigt första intryck till hela bostadsområdet.

Hovås Höjd Townhouse är slutsålt!

Intresset för Hovås Höjd Townhouse har varit stort och alla radhus är sålda. Är du intresserad av en nyproducerad bostad i Göteborg med omnejd? Se våra projekt i Göteborg här.

Där Linné möter Hovås
Upplevelsen av att bo modernt i en attraktiv stadsmiljö, samtidigt med naturen utanför ytterdörren. Där har du det du eftersöker. För med våra 10 townhouse i Hovås Höjd är det precis det du får. Vill du veta mer om deras utformning? Kul! För det här är så mycket mer än ett radhus i klassik bemärkelse. Det här är ett townhouse – ett modernt boende för den moderna familjen. Ingen gräsmatta att klippa, bara 115 härliga kvadratmeter att rå om, utspridda på två plan som toppas av en stor balkong i västerläge.

Kom och kika på inredningsvalen
Varje tisdag och torsdag öppnar vi upp Balder Store på Drottninggatan 30 i centrala Göteborg för dig som köpt en nyproducerad bostad av oss. Här visar vi de projektspecifika koncepten med materialprover för kök, badrum och golv samt tillvalen som går att genomföra. Vi har öppet hus mellan kl. 9:00-16:00 (lunchstängt kl. 12:00-13:00). Vill du komma en annan vardag får du ringa till Balder Store för att boka tid – 020 – 160 00 00.

Karta
Klicka här för att se mer av vad Hovås har att erbjuda.

Snabbfakta

 • Typ:
  Radhus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  115 m²
 • Antal rum:
  4 rok
 • Status:
  Slutsålt
 • Preliminär inflyttning
  Hösten 2023

Visualiseringar och inredningskoncept

Townhouse med kvalitet!

Från entrén ser du direkt rakt igenom bostaden – och vidare förbi balkongen. Här hänger du av dig dina ytterkläder och vandrar in i det härliga köket, utformat i fil med funktionalitet i minsta detalj. Här kan du inreda med familjens privata köksbord. Eller varför inte bygga en social sitthörna med utökad arbetsyta? Genom köket kommer vi ut till vardagsrummet och den stora balkongen i västerläge.

Från hallen vandrar vi upp till familjens privata våning som rymmer tre rymliga sovrum, en stor walk-in-closet/förråd och badrummet med tvättmaskin och torktumlare. I den anslutande hallen finns också luckan upp till vinden.

Vandra ut i naturen

Det är en förutsättning som fyra townhouse – nr. 7 till 10 – har. Där serpentinvägen svänger i höjd med norra vinterträdgården får de fyra husen en naturmiljö framför entrédörren. Inte nog med det. Vandrar du över ängen i backen ansluts Hovås Höjd till den befintliga trappan upp till Sandsjöbackas vidsträckta natur och promenadstråk.

Klassisk Kök och Badrum

Du kliver in i ditt nya hem. Genast blir du omsvept av en ombonad atmosfär. Nordiskt, rent och ljust. I detta harmoniska hem kan du slå dig ner i lugn och ro. De vitmålade väggarna är genomgående i alla rum, precis som det vitpigmenterade askgolvet. Här känns det ljust till och med på kvällen. Känslan är klassisk, men allt annat än ordinär. Fönsterbänken är i polerad natursten, badrummet glänser. Det varmgråa klinkergolvet går hand i hand med de krispigt vita detaljerna. Det är rent och fräscht. Köket bjuder in till kulinariska resor. De vita köksluckorna rimmar väl med de senaste vitvarorna. Här bjuder du mer än gärna dina grannar på middag. Något klassiskt.
(visualiseringen är skapad för Hovås Höjds lägenheter)

Inredningskoncept Klassisk ingår i bostadsköpet. I bostadsköpet ingår spotlights i badrummen.

Trend Kök och Badrum

Välkommen. Grönt är din färg, som skog och natur. Den varma vitgrå väggfärgen smälter fint ihop med köksluckan i en härlig varmgrön ton. För att förtydliga det industriella uttrycket har köket rostfria vitvaror och diskreta rostfria handtag på skåpen. Diskmaskinen smälter väl in, integrerad bakom köksluckan. Bänkskiva som går i en varm ljusgrå mönstrad kvartskomposit. I badrummet möter Terazzo klinkern den svarta takduschen som ger dig den industrikänsla du är ute efter. Djärvt och coolt. Du tänker bara på ett ord – Trend. (visualiseringen är skapad för Hovås Höjds lägenheter. Du kan också välja inredningskoncept Trend med vita köksluckor i samma produkt.)

Inredningskoncept Trend är tillval och kan väljas för kök, badrum och övriga bostaden eller blanda mellan koncepten. I konceptet ingår spotlights i taket.

Elegans Kök

Det är en tidlös känsla du är ute efter i ditt hem. De vita köksluckorna i kombination med kökets detaljer – bänkskiva och stänkskydd i en varmgrå kvartskomposit – ger ett lugnt och behagligt intryck. Andas in. Här är det elegant utan undantag. Alla detaljer exponeras inte. Greppslisten är infälld i luckan, allt för att förstärka det eleganta uttrycket, samtidigt som kyl, frys och diskmaskin är smakfullt integrerade i köksluckorna. Givetvis är köket utrustat med de senaste vitvarorna. Resten av konceptet andas harmoni. Väggar, innerdörrar, foder och karmar samt golvsocklar är alla målade i en och samma varma gråa ton. Här kan du sätta upp en väggklocka och behålla det tidlösa. Det finns dessutom gott om förvaring. Mer vitvaror? Självklart. I badrummet står tvättmaskin och torktumlare på grå klinker. Polerad kalksten och handtagslösa köksluckor bildar en helhet som andas stil och elegans.
(visualiseringen är skapad för Hovås Höjds lägenheter)

Inredningskoncept Elegans är tillval och kan väljas för kök, badrum och övriga bostaden eller blanda mellan koncepten. I konceptet ingår spotlights i taket. Visualiseringen är dessutom skapad med tillvalet handdukstork.

Inred med känsla av naturen

Hur du vill bo och uppleva ditt hem skiljer sig från alla andra. Kulörer i textiler är framtagna ur din palett och dina preferenser.

Som en hjälpande hand har vi på Balder ett väl utformad konceptkatalog för inredningsval, anpassat efter moderna trender och funktionella lösningar. Vi kallar våra koncept för KlassiskTrend och Elegans. Klassisk ingår i bostadsköpet medan Trend och Elegans är tillval där en kostnad tillkommer.

Ibland kan du vilja blanda. Därför finns möjligheten att blanda stilarna mellan de olika koncepten, exempelvis Trend i badrum och Klassisk i kök. Då betalar du enbart för badrummet.

Ett ben i skogen, det andra i havet

Varför välja? När du köper en bostad i Hovås Höjd behöver du inte utesluta varken skogsmiljön eller havsbrisen. Vad du däremot behöver ta beslut om är vilken av de 148 bostäderna i Hovås Höjd som passar dig bäst.

En självklar plats på höjden

“Ta vara på den fantastiska utsikten mot havet och naturen.” Det var en av grundstenarna som Liljewall arkitekter arbetade efter när de ritade på Hovås Höjds bostäder. För att möjliggöra utsikt åt flera riktningar ritade de rymliga balkonger som går runt fasaden och möjliggjorde de stora fönster som bjuder in dagsljuset oavsett väderstreck.

Multifunktionella huset

Centralt i det nya bostadsområdet är Navet, strategiskt placerat vid entrén. Huset kommer fyllas av funktioner för fest och vardag som gör livet så mycket enklare. Eller vad sägs om två övernattningslägenheter och en rymlig festlokal med dörrar ut mot vinterträdgården?

Eller ett rum för service av din egen cykel eller för de sex lådcyklarna som du får låna fritt, fantastiska att använda när du snabbt ska ta dig till Nya Hovås eller Hovåsbadet.

Eller en Ibox som gör dina sporadiska besök hos närmaste postombud än mer sporadiska. Och det var det som ryms på insidan. Utanför parkeras områdets två Nissan Leaf som ingår i bostadsområdets elbilspool.

Vad som är säkert är att Navet kommer bli en central funktion i det hållbara bostadsområdet.

"Vi ses under pergolan om 10"

Gården och vinterträdgårdarna är gemensamma knutpunkter som binder samman bostadsområdet, trots den kuperade terrängen. Istället för att agera hinder uppmanar platserna dig och dina grannar att ta er tid till spontana träffar. Vinterträdgårdarna är placerade i radhuslängan där den södra blir ett komplement till Navets festlokal. Där öppnas portarna upp till vinterträdgården och låter festen flytta utomhus. Båda vinterträdgårdarna har glasat väggparti mot 158:an och semiglasat tak.

Säljmagasin

Hovås har en lång historia som landmärke på västkusten och är rik på platser värda att utforska med en golfklubba eller badlakan i handen, alternativt snöra på sig vandringskängorna. I Hovås Höjds säljmagasin har vi gått djupare in i Hovås och besökt flera platser som är värda att besöka.

Karta

I Hovås finns det mycket som väntar på dig – västkustens vackra landskap, Sandsjöbackas orörda natur och träningsmöjligheter som är värda att utforska.

Kontakta oss

Har du frågor om vår nyproduktion i Hovås?

Balders Kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se