Glasbruket - Rätt i livet

Majorna. Vad mer finns det att säga för en göteborgare? Det finns få göteborgområden som anammar andan av staden bättre än Majorna. Det är inte konstigt att Glasbrukets systerprojekt, Bränneriet, har samlat mest intresse av alla våra byggnationer. Och det är inte bara på grund av arkitekterna “What!”s tidslösa fasader och välplanerade lägenheter. Det handlar i första hand om hur älskat detta historiska område är.

Projektet
Med tanke på områdets betydelse blir det extra viktigt att representera Majorna på ett sätt som skapar en naturlig brygga mellan gammalt och nytt. Samt bidrar till att området bevarar sin genuinitet, med rätt touch av modern design och bekvämlighet.

Bostäderna
Glasbruket består av 139 bostadsrättslägenheter fördelat på 1-4 rum och kök fördelat på 35 till 173 kvadratmeter. Bostäderna har genomgående liknande planlösningar som Bränneriet med samma stora spann av rum och lägenhetsstorlek. Detta betyder att det kommer finnas något för alla. Vare sig du är en större familj, ett par som planerar att bli tre eller mer distingerade personer på livsnjutar-sidan av livet, så finns det alltid något att hämta i Glasbruket.

Välkommen till vårt Showroom
Under våra visningar presenterar vi området, Bränneriet och nu Glasbruket. Då har du också möjlighet att ställa frågor till oss, känna och klämma på valen av inredning, bläddra i säljbroschyren och reservera din drömbostad. Intresserad? Kolla in knappen under “visningar” där du kan planera din den visning som passar dig direkt in i din kalender. Alternativt kan du kontakta våra mäklare för en privat visning!

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  35 – 173 m²
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  Hösten 2022

Glasbrukets omgivning

Översikt på fastigheten och området

Området runt byggnationerna är sprängfyllt med rörelse och aktiviteter. Närliggande finns ett antal träningsfaciliteter,  grässlätter och parker, spårvagn- och busshållplatser samt restauranger och barer vid vattenkanten. Bland annat ligger Göteborgs kanske mest prestigefyllda restaurang i närheten, Sjömagasinet.

Bränneriets säljbroschyr

Innan Glasbruket fullt är på plats rekommenderar vi att du kollar in Bränneriets säljbroschyr. Där finns 112 sidor av underbara illustrationer, information och fakta om Majorna och arkitekternas tankar bakom projektet. Det är även toppat med information om köpprocessen och Balders hållbarhetsarbete.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Matilda Ågren Öhrfeldt
0731 – 47 86 57
matilda.agren-ohrfeldt@nyakvadrat.se