Välkommen till Glasbruket i Fixfabriken

Slutsålt projekt med bostadsrätter i Majorna

Glasbruket - Rätt i livet

Majorna. Vad mer finns det att säga för en göteborgare? Det finns få Göteborgsområden som anammar andan av staden bättre än Majorna. Det är inte konstigt att Glasbrukets systerprojekt, Bränneriet, har samlat mest intresse av alla våra byggnationer. Och det är inte bara på grund av arkitekterna “What!”s tidlösa fasader och välplanerade lägenheter. Det handlar i första hand om hur älskat detta historiska område är.

Glasbruket är slutsålt!

Intresset för Glasbruket i Fixfabriken har varit stort och alla lägenheter är sålda. Är du intresserad av en nyproducerad bostad i Göteborg med omnejd? Se våra projekt i Göteborg här.

Projektet
Med tanke på områdets betydelse var det extra viktigt för oss att representera Majorna på ett sätt som skapar en naturlig brygga mellan gammalt och nytt. Samtidigt som vi bidrar till att området bevarar sin genuinitet måste det finnas rätt touch av modern design och bekvämlighet.

Bostäderna
Glasbruket består av 136 bostadsrättslägenheter fördelat på 1-5 rum och kök fördelat på 35 till 173 kvadratmeter. Bostäderna har genomgående liknande planlösningar som Bränneriet med samma stora spann av rum och lägenhetsstorlekar. Detta betyder att vi skapat något för alla. Vare sig du är en större familj, ett par som planerar att bli tre eller mer distingerade personer på livsnjutarsidan av livet, så finns det alltid något att hämta i Glasbruket.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  35 – 173 m²
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Slutsålt
 • Inflyttning:
  Våren 2023

Glasbrukets omgivning

Glasklar arkitektur

Som namnet antyder dominerar glaset i den klassiskt teglade fasaden. För att förstärka den industriella känslan – och dra nytta av 360-utsikten över vattnet och Kungsladugårds taklandskap – får Glasbruket ovanligt stora fönsterpartier, med rak sättning. Något som var vanligt förr.

– För att skapa rätt uttryck och industriella karaktär valde vi tidigt bort nutidens moderna fönstersättningar. Förr tänkte de mer systematiskt och satte fönstren rakt ovanpå och under varandra för att det var lättare att mura. Det gör vi här också, plus att de 2,40 meter breda fönstren är betydligt större än normalt, säger Oskar Strand arkitekt från What!.

Gårdsvegetation och lek

Området runt fastigheten är fyllt till bredden med rörelse och aktiviteter. Sydväst ligger Sannaparken med alla dess möjligheter. Här finns stora gröna ytor att spela fotboll, brännboll, kubb eller egentligen vad du vill på.

Glasbrukets gård får en lite vild och rufsig profil med mycket grönska. Här klättrar växterna medan häckar ramar in uteplatserna mot gården. Gården får även många sociala inslag med möjlighet till lek och aktivitet för barn och vuxna.

Lägenheter för alla typer

I Glasbruket finns många olika och unika planlösningar. Exempel på detta är ettorna som får sov-nischer för att enkelt kunna skapa en sovrumsdel. Alla lägenheterna har minst en balkong eller uteplats, flertalet har två stycken.

Utsikt värd att drömma för

Hamninloppet, Eriksbergskranen, Göteborgs skyline. Det finns många fina punkter i Göteborg att fästa ögonen på från de vackert utformade balkongerna i Glasbruket. För oavsett väderstreck finns det alltid något spännande att titta närmare på.

Kontakta oss

Har du frågor om Glasbruket eller Fixfabriken? Ta kontakt med oss.

Balders Kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se