Bränneriet – där industriromantiken möter framtiden

Bränneriet är slutsålt

Intresset för Fixfabriken har varit stort och alla lägenheter är sålda i Bränneriet. Intresserad av en nyproducerad bostad i Göteborg? Se våra nyproduktionsprojekt i Göteborg med omnejd här →

Först ut i Fixfabriken är våra 134 lägenheter i Bränneriet. Här kan du nästan ta på den historiska stämningen och höra spanjoletterna ta form. En inspirerande miljö där industriromantiken möter framtidens arkitektur och behov. Där det breda utbudet möter alla dina intressen och smaker. Tack vare det stora spannet på lägenheternas storlekar – från minsta ettan på 35 kvm till den största fyran på 154 kvm – kommer det att bli en skön mix av boende i alla åldrar och skeenden i livet.

Bränneriet attraherar många
Alltifrån äldre i villa som har utflyttade barn och som är klar med gräsklippningen och snöskottningen till yngre ensamstående och unga par med eller utan barn. I Bränneriet och dess absoluta närhet finns det så mycket att göra att den ena dagen aldrig blir den andra lik.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Boarea:
  35 – 154 m²
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
 • Status:
  Slutsålt
 • Inflyttning
  November 2021

Distanser till stadens knutpunkt

 • 17 minuter till Göteborgs centralstation

 • 1 400 långa steg till Slottsskogen

Nedladdningsbara dokument

Upplev Bränneriets studiolägenhet

Nyproducerad studioetta om 39 kvm. Via din egna entré kliver ni rakt in denna studiolägenhet där arkitekten tänkt till lite extra. Takhöjden på 3,60 m skapar rymd och gör lägenheten helt unik.

Läge för alla smaker

Arkitekternas bakgård

Områdets starka identitet och kulturella värden gör att de majoranska strålkastarna är riktade mot Fixfabrikens arkitektur. Tomten vetter mot såväl Kungsladugårds karaktäristiska landshövdingehus som Sandarnas fina gamla lamellhus och Klippans tegeldominerande industribebyggelse. För att kvarteret ska harmoniera med omgivningen och inte tumma på områdets själ har vi valt arkitekter med omsorg. De består av personer som bott här länge. Det är deras hemmaplan, deras bakgård, deras stolthet.

Tegelfasad och sadeltak

För att koppla ihop området och bygga in kulturen i det nya kvarteret har Bränneriet ett gediget tegel och traditionellt sadeltak som den befintliga bebyggelsen har. Här möts också grannskapets låga hus upp med Bränneriets fyra våningar i kombination med två torn på sju till elva våningar.

– Vi ville förankra kvarteret i den miljö det står i. De lägre delarna knyter an till landshövdingehusens skala medan tornen har en koppling till Klippans tegelarkitektur, säger Peter Hulting som är ansvarig arkitekt på What!

Rejäl och genuin inredning

Även insidan speglar det rejäla och genuina. Den råa, matta betongen tar emot de boende i trapphusen och följer dem in i bostäderna där de grå nyanserna möter upp. För att harmoniera med de grå, tidlösa och betonginspirerade köksluckorna är standardfärgen på väggarna vitgrå. De grå nyanserna går lika mycket ton i ton med de ljusgrå kalkstenarna i fönsterbrädorna som det är en skön kontrast till de kritvita snickerierna, innerdörrarna och taken.

Skapa din drömlägenhet

I Bränneriet är det dessutom enkelt att sätta din egen prägel på lägenheten. Förutom att grundstandarden är hög från början finns det en mängd tillval för alla smaker. Du kan till exempel välja vita köksluckor och byta upp dig från betonggrå laminatköksskiva till bänkskiva och stänkskydd i gråskimrande sten. I badrummet kan du välja till takdusch, handdukstork, golvvärme och till exempel infällda spotlights.

Färger för alla smaker

Precis som vi gillar olika typer av mat gillar vi olika typer av färger. En del föredrar starka smaker medan andra kryddar mer försiktigt. Samtidigt står de vita sparsmakade nyanserna i ständig kontrast till de mer vågade. Oavsett vilken smak du har finns det garanterat en kombination för dig i Bränneriets färgskala. Här kan du välja mellan alltifrån kritvit och vitgrå till ärggrön, råg och guldockra.

Från enrumsstudios till 154-kvadratare

På 134 lägenheter finns det hela 67 olika och helt unika planlösningar. Här kan du välja mellan alltifrån en liten enrumsstudio på 35 kvadrat till en stor fyra på 154 kvadrat. Däremellan finns det en mängd olika varianter som är skräddarsydda för olika önskemål. När det gäller treorna kan man välja alltifrån mindre men väldigt yteffektiva till riktigt stora treor med mycket luft och utrymme.

Ladda ner Bränneriets säljbroschyr

112 sidor tjockt magasin fyllt med inspiration, tips på smakfulla butiker, fakta om kvarteret och området, arkitekterna som själva bor i Majorna, samtliga av Bränneriets 67 planritningar, inredningskoncept och inredningsval. Toppat med information om köpprocessen och Balders hållbarhetsarbete. Allt bara ett klick bort.

Kontakta oss

Har du frågor om Bränneriet eller våra andra projekt i Fixfabriken?

Balders Kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se