Välkommen till Botanik - nybyggda hyresrätter i Växjö

Inflyttning från sommaren 2023

VÄXJÖS NATURSKÖNASTE LÄGENHETER

Välkommen till natursköna Botanik i Växjö. En livfull nyproduktion med närhet till naturen runt Vikaholm. Här skapar vi 104 hyresrätter med bland annat treor om 73-74 kvm. Lägenheterna kommer med en härlig balkong eller uteplats som vetter ut mot innergården eller skogsbrynet. Inflyttning i Botanik sker enligt överenskommelse. Se alla planlösningar i Botaniks projektbroschyr.

ANSÖK OM 3 ROK VIA HOMEQ

Botaniks lägenheter finns publicerade på HomeQ. Gå in och kika på treorna som erbjuds i kvarteret och lämna din ansökan.

Ansök om lägenhet →

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

Varmt välkommen att delta på Botaniks lägenhetsvisning.
En unik möjlighet att se hur en trea ser ut i form av planlösning, ljusinsläpp och mycket mer.

Vi på Balder finns på plats för att visa er runt, berätta mer om Botanik och svara på eventuella frågor.

Anmäl till visning →

Botaniks innergård och utbud
I Botanik äter du mer än gärna din middag utomhus. Ofta på balkongen eller uteplatsen, men ibland dukar du upp i Botaniks kronjuvel: växthuset. Innergården rymmer även Botaniks egen “raingarden”, en harmonisk oas med vatten, sten och växter. Och bakom knuten finner du utegymmet som ligger i anslutning till Vikaholms skog och en kort promenad från Södra Bergundasjön där du kan fiska, åka skridskor och utforska spännande djurliv.

Bostäder med statligt investeringsstöd
I Botanik bygger vi bostäder med statligt investeringsstöd. Vid uthyrning av bostäder med statligt investeringsstöd har vi en särskild uthyrningspolicy.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Antal lägenheter:
  104 st
 • Upplåtelseform:
  Hyresrätter
 • Hyra:
  9156 – 9213 kr/mån
 • Boarea:
  73 – 74 m²
 • Antal rum:
  3 rok
 • Status:
  Uthyrning pågår
 • Inflyttning:
  Enligt överenskommelse

Distanser till stadens knutpunkter

 • 2 min till Busslinje 1 och 7

 • 10 min till Linnéuniversitetet

 • 8 min till Växjö Centrum

 • 5 min till Lidl

Nedladdningsbara dokument

Välkommen in i din nya lägenhet

Gå en virtuell rundvandring i en av Botaniks hyresrätter och få känslan av hur ditt nya hem kan se ut. Dra i bilden för att se hela rummet och navigera mellan rummen i menyn "Välj bostad".

Nybyggda treor med socialt kök och vardagsrum

I Botanik smälter kök och vardagsrum samman och ger dig stora möjligheter att möblera efter dina behov. Lägenheterna kommer med diskmaskin, vilket gör dagarna i köket lite extra roliga. Gillar du stora middagar med nära och kära? Eller föredrar du soffhäng med alla du känner?  Här väljer du hur ytorna ska utnyttjas. Inred med ett rymligt matbord som växer in i vardagsrummet eller en riktigt stor modulsoffa med plats för alla du känner. Den öppna planlösningen bidrar dessutom till en mer harmonisk helhet mellan rummen i din lägenhet.

Och det allra bästa? Alla treor erbjuder en härlig balkong eller uteplats.

Ljust och fräscht sovrum i Botanik

Välkommen till din privata oas i Botanik. Här möts du av ljusa väggar och vacker ekparkett. En perfekt grund för att sätta din personliga prägel i din hyresrätt.

Håll det ljust och fräscht, eller smycka med färgrika textilier och växter. Det breda fönstret med fönsterbänk i grå natursten är som perfekt för både luftiga gardiner och grönskande växter i storlek större.

Sedan får vi inte glömma de rymliga garderoberna som låter ditt sovrum hållas fint och fräscht även de stressigaste morgnarna.

Ett optimalt badrum i ditt nya hem

Tvättmaskin, torktumlare och bra förvaringsmöjligheter är A och O för att ditt badrum ska kännas lyxigt. Detta tillsammans med bra belysning. stora vita kakelplattor, granitkeramik på golv, klarglas och genomgående kromade detaljer ger Botanik dig ett badrum med det där lilla extra.

EN HÅLLBAR HEMMAMILJÖ

I samklang med Hållbara Växjö 2030 ser vi till att skapa ett område som andas hållbarhet för både miljön och människan. Kvarteret har en tydlig miljöprofil som kommer att bli certifierad “Miljöbyggnad Silver”, vilket är en svensk miljöcertifiering som säger att projektet har en hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalité (som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel m.m.). Läs mer nedan om Botaniks dynamiska innergård och annat som främjar en god miljö.

Kommunikationer

Sjuans buss tar dig smidigt och enkelt in till stortorget i Växjö på en kvart från Vikaholmsallén. Här har du hela stadens utbud till ditt förfogande. Till universitetet tar du dig enklast på cykel. Hit trampar du iväg på bara tio minuter i skön fart. Dina yngsta barn går du hand i hand med till förskolan i Vikaholm och dina äldre cyklar på tre minuter till Torpaskolans åk F-6. Veckans handling görs enkelt och smidigt på Lidl fem minuter bort med bil.

Innergård som främjar en hälsosam vardag 

Vår idé med din innergård är att den ska ge dig förutsättningar för ett hälsosamt och aktivt liv. Här bygger vi ett generöst utegym där du kan träna kroppens alla delar. För den händiga finns Botaniks egna tingotek där du kan låna verktyg och i verkstaden bredvid kan du laga cykeln. Mellan husens natursköna träfasader ger ett växthus gården liv och färg. Här finns möjligheter för dig att duka upp för picknick eller middag även när det regnar.

Elbilspool

Ett varierat liv är ett rikt liv. I Botanik delar du tillsammans med dina grannar möjligheten att använda kvarterets eldrivna poolbil. Boka bilen den dagen eller timmarna du behöver och slipp onödiga kostnader när du inte använder den. Ännu bättre är givetvis att ta cykeln. I Botanik finns det gott om cykelförråd och avstånden till dina ärenden är ofta korta på cykeln.

Tre rum och kök med balkong eller uteplats

När solens första strålar lyser genom träden och mjukt landar på din balkong njuter du som allra mest. Morgonens nybryggda kaffe och skogens lugn som omsluter Botanik blir kanske dagens höjdpunkt, innan den knappt hunnit börja. En kort promenad bort glittrar vattnet när solen når ända dit. Du tänker att platsen du bor på mår bra. Skogen och vattnet är friskt. Och det får även dig att känna dig frisk och sund.

Vid Vikaholms skogsparti växer nya hyresrätter till liv. Husens träsmyckade fasader och vackert inramade fönster flätas samman med naturens ståtliga trädstammar. Och lika frisk och sund som naturen är, lika fräsch och sprillans ny är din lägenhet i Botanik i Växjö.

Kanske är det så att ingen i hela Växjö kommer bo i en mer naturskön hyresrätt. Botanik väntar på dig.

Botaniks nybyggda treor

 • 3 rok | Köket

  Möts av ett fantastiskt ljusinsläpp i en av Botaniks treor. En genomgående hyresrätt med stora fönster i tre väderstreck. Här bjuder du med fördel hem nära och kära tack vare den öppna och sociala planlösningen. Köket är välutrustat med moderna vitvaror, såsom diskmaskin, som stilfullt smälter in i inredningen.

 • 3 rok | Vardagsrummet

  Den genomgående trestavsparketten i ek tillsammans med den rymliga uteplatsen tar dig nära naturen och gör skogen bredvid till en självklar förlängning av din inredning.

 • 3 rok | Badrummet

  Det ljusa och fräscha badrummet är helkaklat och inrett med kromade detaljer. Här finns dessutom goda tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Botanik? Hör av dig!

Vi svarar på dina frågor
uthyrning.nyproduktion@balder.se

DIN LÖRDAG I BOTANIK

 • 08.20 - Löprunda i Vikaholmsområdet

  Djupa andetag. Skogens friska luft fyller dina lungor när du tar dina första löpsteg på lördag morgon. Veckans bekymmer försvinner ett steg i taget. Framför dig ligger hela helgen. Du svänger av från Södra Bergundasjön, hejar på ett par och viker in på en kuperad stig som leder mot stortorget. Över stock och sten också tillbaka på plan mark igen. Du känner dig stark och dina nyinköpta löparskor känns fjärderlätta – precis som säljaren i butiken sa. Sista kilometern ökar du takten. Du tar av mot Bröd & Sovel. Frukosten väntar.

 • 09.30 - Frukost från Bröd & Sovel

  Bröd & Sovel svänger du nästan alltid förbi på lördagsmorgonen för att köpa nybakade frallor till din frukost. Och det är en lika svår prövning varje gång. Här finns nämligen mer än bara frallor som lockar. Tårtor i alla dess former, sockrade bullar och bakverk som är vackra att bara titta på. Det händer därför då och då att det slinker ner en och annan bulle i frukostpåsen. Men, tänker du för dig själv, du har ju redan tränat. Visst förtjänar väl du en belöning?

 • 12.00 - Shopping i centrala Växjö

  Fem låtar hinner du lyssna på. Sen har sjuans buss tagit dig in till centrala Växjö. Idag står fest på schemat och du vet inte vad du ska ha på dig. Det känns dock bara spännande, hela stan ligger öppen för dig med stilar för alla tillfällen. Här trivs du lika bra som i lugnet där hemma. Här får du känna stadspulsen vibrera omkring dig i kontrast till morgonens harmoniska början.

 • 16.10 - Botaniks lummiga innergård

  Du tittar på klockan när du kommer hem. Tio över fyra. Då har du nästan en timme innan du behöver börja förbereda maten. Du sätter på kaffet, plockar med några av bullarna du köpte i morse och tar med dig familjen ner till innergården. Din granne Johan tränar på utegymmet och frågar ”ska vi byta?” när han ser er fika. En annan lagar sin cykel i verkstaden. Några barn gungar med sin mamma. Det är en fin och precis lagom lugn plats du bor på, tänker du.

 • 18.17 - Mellan köket och balkongen

  Precis lagom sena (kl 18 var det sagt) anländer dina gäster. Det är varmt i luften ute på din balkong men det balanserar du upp med något kallt i glasen. Det är bara den sista touchen som behövs innan soppan som ni ska äta är färdig men ni hjälps alla åt tillsammans. Nåja, vissa mer än andra. I din öppna planlösning bjuds det in till härligt umgänge i köket med generösa arbetsytor där alla får plats. ”Mm, vad gott,” säger någon. ”Kunde inte gjort det bättre själv,” säger en annan.

 • 22.30 - "Klart vi ska ut"

  …utbrister din kompis när du frågar om ni inte istället ska fortsätta kvällen nere i växthuset på innergården. Där finns både bord och sköna stolar, menar du. Men det är klart ni ska ut. I Botanik blir kvällarna aldrig för sena då avstånden aldrig är för långa. I cykelförrådet står cyklarna redo och en kvart senare parkerar ni utanför Fyra krogar vid sjön. Ni får ett bord med magisk utsikt över vattnet. Kvällen är fortfarande ljummen när du njuter av den kalla drycken. Det kanske till och med blir dans ikväll?

Botaniks innovativa leveranslösning: iBoxen

Nu installerar vi framtidens leveransbox, iBoxen, i ditt nya kvarter. Denna gör det enklare för dig att hämta eller lämna paket och dylikt. Precis där du bor.

Hur fungerar iBoxen?
iBoxen är en unik boxlösning som står utomhus i ditt kvarter och är tillgänglig dygnet runt. Den är öppen för alla transportbolag och kan dessutom nyttjas av dig som privatperson.

Kanske behöver du lämna något till en vän när du inte är hemma? Låna verktyg av grannen? Eller vill sälja något online men inte har lust att krångla med överlämningen? Allt detta löser iBoxen på ett smidigt sätt. Här placerar du bara dina saker i en av boxarna du bokat och därefter får mottagaren ett meddelande med instruktioner kring upphämtningen. Färdigt!

Besök iBoxen.se för att lära dig mer!