Stadspuls eller cityliv på Bohusgatan?

Säljstart: 17 maj 2021

Boka in den 17 maj 2021 i din kalender för säljstarten och den 12 maj för förturskvällen.

För att vara med på förturskvällen behöver du lämna en intresseanmälan längre ner på sidan. Du missar då inte heller alla uppdateringar kring försäljningen, lägenheterna och allt annat som du behöver veta för att ta ett bra beslut i livet – att köpa en attraktiv bostadsrätt i Bohusgatan.

Det är sällan man får chansen till att köpa något nyproducerat i Göteborgs innersta kärna. Just här vid Heden får vi gå 20 år tillbaka i tiden. Nästa möjlighet kommer inte snart igen. Ett ögonblick från Hedens fotbollsplaner, en reklampaus från Bergakungens biografer, ett måljubel från Gamla Ullevi hittar du Bohusgatan – både gatan och projektet med 326 bostadsrätter som vi döpt därefter. I det här läget av staden finns redan allt som behövs för ett stadsliv utöver det vanliga.

Projektet
För Bohusgatan finns det en kravställning att fasaderna ska passa in i omkringliggande arkitektur från 1800-talet och framåt. Detta har gjort att vi influerats av 1920-talets tilltalande estetik och skapat arkitektur i en modern tappning. Samtidigt blir det en mäktig upplevelse att från gatan se projektets två torn på 15 och 19 våningar bli en självklar del av Göteborgs skyline.

Bostäderna
Här skapar vi 326 bostadsrätter på 1 – 5 rum och kök där tid och omsorg investeras för att få rätt känsla och ljusinsläpp in i varje bostad. Dessutom kombinerar vi detta med tre inredningskoncept som vägleder dig till att få din bostad precis så elegant som du vill ha den.

Bohusgatans plats i centrum
Mot Bohusgatan vill vi skapa ett levande gaturum där byggnaden får en hög glasad bottenvåning med lokaler för handel och restaurang tillsammans med bostadsentréer. Här vill vi få in aktörer som än mer gör Bohusgatan till den destinationen som vi alla förväntar oss att det ska bli. För gatan har exceptionell placering med Göteborgs evenemangsstråk runt nästa krön.

Visningsbod
När du promenerar utmed Bohusgatan finns numera projektets visningsbod. Inredd för att passa in i och flytta dina tankar till 1920-talets estetiskt vackra tidsperiod. Kika in genom hålen och ta del av platsens framtid, inspirerad av dåtid.

Lämna ditt intresse
Är Bohusgatan din nästa anhalt i ditt framtida cityliv? Lämna en intresseanmälan i formuläret längst ner så vet du att du är med på resan.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätter
 • Pris:
  Ej fastställt
 • Avgift:
  Ej fastställt
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  Vintern 2023/2024

Distanser till stadens knutpunkt

 • 1 kilometer till Korsvägen

 • 600 meter till Avenyn

 • 300 meter till spontanfotboll

 • 500 meter till Trädgårdsföreningen

Inredning och arkitektur

Kliv in i livet på Bohusgatan

Oavsett om det är varma sommarkvällar eller murriga höstdagar så blir utblicken genom Bohusgatans fönster en häftig upplevelse över Göteborgs skyline – oavsett om du blickar ut från balkongen eller har filmkväll i det öppna vardagsrummet.

Bjud in staden

Du vaknar sakta upp till stadens ljud och hämtar din nybryggda kopp kaffe. Sakta skjuter du upp balkongdörrarna och bjuder in staden i ditt sovrum.

Inredningskoncept Klassisk

Som gjort för dig som vill hitta lugnet, harmonin och inspirationen i det traditionella och tidlösa. Köket är inrett i en varm sandfärgad kökslucka och de varmt vitgrå målade väggarna är genomgående i alla rum. Vill du hellre ha krispigt vitt så kan du givetvis välja en vit kökslucka till den varma tonen på väggarna. Fönsterbänken är i polerad natursten, garderober med platsbyggd känsla och ett badrum som glänser.

Badrum i Bohusgatan. Inredd i konceptet Klassisk.

Badrum i Bohusgatan. Inredd i konceptet Trend.

Inredningskoncept Trend

Grått är din färg. Från kökslucka till detaljer som innerdörrar, socklar och foder binder ihop lägenheten. Detaljer i svart i hela lägenheten och även in i badrummet, takduschen i svart ger dig den industrikänslan du är ute efter. Djärvt och coolt. Bänkskiva som går i en varm ljusgrå mönstrad kvartskomposit. Du tänker bara på ett ord – Trend.

Badrum i Bohusgatan. Inredd i konceptet Elegans.

Inredningskoncept Elegans

En sober färgskala med material som är enkla att kombinera med många personliga stilar. Den vackra, dova och jordnära kulören på köksluckorna som möter noggrant utvalda material och detaljer – bänkskiva och stänkskydd i en ljusgrå kvartskomposit – skapar en harmonisk och enhetlig känsla. Här är det elegant utan undantag.

Fasaden mot Bohusgatan

Sedan brandstationens sista dagar har Bohusgatan haft ett hål i fasadlivet. Det nya bostadskvarteret kommer göra så att gatan blir ett helt stadsrum, som inordnar sig i stadens struktur på ett tidstypiskt sätt med stadsmässiga kvaliteter – högt glasade bottenvåningar med lokaler och bostadsentréer. Bottenvåningen är indragen ca 2.5 meter från fasadlivet för att ge plats för en generös trottoar.

Längs Bohusgatan har kvarteret flera lokaler i olika storlek för restaurang, café, gym, butik, bageri, etc. med stora glasade skyltfönster som hjälper till att lysa upp gatan. Mellan gata och gård finns en uppglasad passage där gården kan anas från gatan.

Gårdsidan får andra uttryck

På kvarterets insida byter kvarteret skepnad och fasaden blir ljust putsad med räcken av stål på balkongerna. Även det mindre friliggande huset har en ljusputsad fasad som smälter in med resten av kvarteret. På så sätt upplevs gårdsrummet som ljust trots de höga omgivande tornen i bandtäckt plåt och skiffer.

Gårdsmiljön

Bostadsgården erbjuder kvalitativa ytor och en väl tilltagen vegetation som blir ett grönt tillskott i området och stadsdelen. Förbipasserande får glimtar av den gröna gården när de vandrar förbi.

Takterrassen på gårdshuset är tillsammans med grönskan vad de boende är stolta över och skapar gårdens dragningskraft. Terrassen fungerar som en social yta dit de boende kan bjuda med sig gäster eller slå sig ner för att ta en paus från stadsbruset. Nedanför gårdshuset, centralt placerat på gården, finns även här en yta för att träffa sina vänner.

Det moderna stadslivet

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare  
Karin Berggren
031 – 733 20 20
karin.berggren@bjurfors.se