Vidsträckta vyer över Bergsjön

Välkommen till Bergsjö Höjd – Balders första nyproducerade hyresrättslägenheter i Bergsjön. Längst upp på Universumsgatan kommer vi skapa hem för paret som vill flytta ihop likväl familjen som planerar att växa. Alla lägenheterna installeras med en rymlig balkong eller uteplats som ger härliga möten. Preliminär inflyttning för hus 1 är planerad till hösten 2022, hus 2 till vintern 2022/2023 och hus 3 våren 2023.

Lägenheterna
Bergsjö Höjd består av 177 trevliga lägenheter fördelat på tre hus på Universumsgatan ovanför Backegårdsskolan. Lägenheterna är fördelade på 1-2 rok med en ytor på 38-56 m2.

Miljöprofil
Området har en tydlig miljöprofil som kommer att bli certifierad “Miljöbyggnad Silver”, vilket är en svensk miljöcertifiering som säger att projektet har en hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalité (som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel m.m.). All el i fastigheten är därmed självklart tillgodosedd av grön el som är producerad av förnybara energikällor.

Parkering och kollektivtrafik
På gården mellan de tre husen kommer vi skapa en parkeringsyta för boende. På promenadavstånd når du också Komettorget, där spårvagnar och bussar avgår ifrån till Göteborg centrum.

Ansökan
Samtliga hyresrätter kommer visas på vår hemsida balder.se och ansökan om lägenhet görs genom marknadsplatsen HomeQ.se. Om du inte redan har en profil på HomeQ.se rekommenderar vi att du gör den redan idag för att börja samla köpoäng. Allt du behöver är ett Mobilt Bank-ID. Preliminär uthyrningsstart är 9 månader innan tillträde.

Vill du få löpande information om Bergsjö Höjd?
Fyll gärna i formuläret för att löpande information och nyheter kring Bergsjö Höjd. Anmälan är inte bindande och medför inte att du börjar samla köpoäng eller gör en ansökan för en kommande bostad.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Hyresrätter
 • Hyra:
  Ej fastställt
 • Boarea:
  38 – 56 m²
 • Antal rum:
  1 – 2 rok
 • Status:
  Planering pågår
 • Preliminär inflyttning
  Hösten 2022

Visualiseringar och inredning

Öppen planlösning

Genom att öppna upp ytan mellan kök och vardagsrum får du en lägenhet att kännas större. Ljus kommer in från många fönster och du rör dig enklare i hela lägenheten. Vardagsrummet är en härlig plats att vistas i och fönster och balkongdörr släpper in naturen in i lägenheten.

Trevligt utformade kök

Köket blir en naturlig plats där du befinner dig många timmar om dygnet. De vita luckorna och lådorna smälter stiligt in i lägenheten mot väggar, golv och tak. Duka upp middagen här inne eller ta med allt ut på balkongen och avnjut härliga smaker.

Ljust och funktionellt

Badrummet har en hög standard med stora, vita kakelplattor och härligt glasad dusch. Både tvättmaskin och torktumlare installeras i lägenheten.

Utveckling i Bergsjön

Bergsjön är ett av Göteborgs bäst belägna områden med ett alldeles slående naturlandskap. Bergsjön har de senaste åren gjort stora framsteg och utvecklingen har bara börjat.

Just nu planeras det ca 2500 nya bostäder, nya parker och kreativa miljöer, smidigare trafikförbindelser samt samlingsplatser för kultur och lek. Vill du vara med på vår resa? Gör en intresseanmälan så berättar vi mer.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Vi svarar på dina frågor
uthyrning.nyproduktion@balder.se