Bergsjö Höjd – hyreslägenheter i Bergsjön

Inflyttning från hösten 2022

Hyresrätt med vidsträckta vyer över Bergsjön

BOSTÄDER MED STATLIGT INVESTERINGSSTÖD

I Bergsjö Höjd bygger vi bostäder med statligt investeringsstöd. Vid uthyrning av bostäder med statligt investeringsstöd har vi en särskild uthyrningspolicy.

Läs mer här→

Välkommen till Bergsjö Höjd – Balders nyproducerade hyresrättslägenheter i Bergsjön i östra Göteborg. Längst upp på Universumsgatan skapar vi nya hem för paret som vill flytta ihop och den växande familjen. Alla lägenheterna har en rymlig balkong eller uteplats för härliga möten.

Preliminär inflyttning för hus 1 sker hösten 2022. Hus 2 är planerad vintern 2022/2023 och hus 3 våren 2023.

Bergsjö Höjd är fullt uthyrt!

Projektet är uthyrt och de första hyresgästerna är på gång att flytta in i Bergsjö Höjd! Vill du ta del av inflyttningslyckan? Se vår kommande och pågående nyproduktion i Göteborg här.

Bergsjö Höjds lägenheter

Bergsjö Höjd består av 154 trevliga lägenheter fördelat på tre hus på Universumsgatan ovanför Backegårdsskolan. Lägenheterna är fördelade på 1–3 rok på 28-66 kvm.

Stark miljöprofil i Bergsjö Småstad

Hela Bergsjö Småstad har en tydlig miljöprofil som kommer att bli certifierad Miljöbyggnad Silver, en svensk miljöcertifiering som visar att Bergsjö Höjd håller hög standard när det gäller engagemang i miljöfrågor och livskvalitet – som solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och lufttillförsel. Fastigheten har självklart grön el som är producerad av förnybara energikällor.

Parkering och kollektivtrafik

På gården mellan de tre husen kommer vi skapa en parkeringsyta för boende. På promenadavstånd når du också Komettorget, där spårvagnar och bussar avgår till Göteborg centrum.

Snabbfakta

 • Typ:
  Flerbostadshus
 • Antal lägenheter:
  154 st
 • Upplåtelseform:
  Hyresrätter
 • Hyra:
  4 862 – 8 765 kr/mån
 • Boarea:
  28 – 66 m²
 • Antal rum:
  1 – 3 rok
 • Status:
  Uthyrt
 • Inflyttning:
  Från hösten 2022

Byggnation av Bergsjö Höjd i februari 2022

Upplev Bergsjö Höjd

 • Lägenheter med öppen planlösning

  Genom att öppna upp ytan mellan kök och vardagsrum får du en lägenhet att kännas större. Ljus kommer in från fler fönster och vinklar och du rör dig enklare i hela lägenheten. Vardagsrummet är en härlig plats att vistas i och fönster och balkongdörr släpper in naturen in i lägenheten.

 • Trevligt utformade kök

  Köket blir en naturlig plats där du befinner dig många timmar om dygnet. De vita luckorna och lådorna smälter stiligt in i lägenheten mot väggar, golv och tak. Duka upp middagen här inne eller ta med allt ut på balkongen och avnjut härliga smaker.

 • Ljust och funktionellt badrum

  Badrummet har en hög standard med stora, vita kakelplattor och härligt glasad dusch samt kombimaskin.

 • Utveckling i Bergsjön

  Bergsjön är ett av Göteborgs bäst belägna områden med ett alldeles slående naturlandskap. Bergsjön har de senaste åren gjort stora framsteg och utvecklingen har bara börjat. Läs mer om utvecklingen av Bergsjö Småstad.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Balders nyproduktion av hyresrätter i Bergsjön?

Vi svarar på dina frågor
bergsjon@balder.se

Balder bygger nytt i Göteborg

Vi är med och utvecklar Göteborg med omnejd och bygger nya hyres- och bostadsrätter. Se all vår pågående och kommande nyproduktion i Göteborg.