Välkommen till Viksäng och Regementet!

Nyproducerade bostäder i Västerås

Marsch framåt mot ett av Västerås mest attraktiva bostadsområden

Omtyckta Viksäng är beläget i östra Västerås cirka 2,5 km från City. Här låg tidigare Västmanlands regemente som också namngett Viksängs gator Regementsgatan, Soldatgatan och Infanterigatan. Det nya bostadsområdet ligger intill Mälarparken och östra Mälarstrand med småbåtshamn, strandpromenad, restaurang och café.

Här planerar vi på Balder bostäder längs med Regementsgatan och Rönnbergagatan. Som boende är du omringad av grönska och vacker natur – bara några hundra meter från Viksängs centrum. På denna sidan kan du se hur området växer fram, ha koll på nyheter, läsa om projektet och anmäla intresse till den eller de bostäder du är intresserad av. Preliminärt tillträde 2023.

Tre bra saker med området

Mälarparken

Bara några minuters promenad bort ligger Mälarparken som består av 15 hektar skog, stigar, Himlabacken och en mängd avkopplande möjligheter. Perfekt att strosa, powerwalka, jogga, downhilla eller cross countra i. Vintertid används backen flitigt till skid- och pulkaåkning.

Västerås City

Från Viksäng tar det inte mer än 10 minuter med cykel och buss till Västerås centrum. Här finns till exempel norra Europas största träningsanläggning World Class Arena, gallerior, köpcentrum och handelshus med klädkedjor, restauranger och mat från världens alla hörn. I centrum finns såväl högskola som många intressanta och etablerade arbetsgivare. ABB, Amazon, Bombardier och Northvolt för att nämna några.

Läs mer om allt du kan göra i Västerås City http://www.vasterascity.com

Öster Mälarstrand

Regementet ligger också nära småbåtshamnen, caféet och restaurangen på Öster Mälarstrand.  Längs vattenbrynet slingrar sig en milslång strandpromenad och cykelväg som börjar på andra sidan fjärden och slutar på Södra Björnö. Vintertid plogas isen för alla små hockeyspelare och stora långfärdsskridskoåkare.

Projekt i Viksäng

Här planerar vi på Balder för cirka 300 natursköna bostäder längs med Regementsgatan och på båda sidor om Rönnbergagatan. Preliminär inflyttning från 2023.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Regionansvarig Fastighetsutveckling
David Johansson
08 – 50 88 37 14
david.johansson@balder.se

Säljansvarig
Marie Engblom
08-508 838 43
marie.engblom@balder.se