Vikaholm - en härlig del av Växjö

Nyproducerade hyresrätter i Växjö

Projekt i Vikaholm

Botanik

Växjö

Botanik

hyresrätter - Flerbostadshus
  • Preliminär inflyttning
    Sommaren 2023
  • Hyra:
    4459 – 9213 kr/mån
  • Antal rum:
    1 – 3 rok
Botanik

Välkommen in

VIKAHOLM, en pittoresk stadsdel endast ett par kilometer söder om Växjö centrum. Här öppnar vi upp för nyproducerade hyresrätter i fyra huskroppar med ca 104 lägenheter från ett till tre rum. I Botanik bor du med det bästa från det mysiga småstads- och studentlivet och närhet till härliga sjöar samt natur så långt ögat kan nå.

Kultur, liv och hållbarhet

Småstadslivet, en bit att äta och dricka nere vid vattnet, shopping. Det finns otaliga anledningar att vilja bo och leva i Vikaholm. Tänk dig möjligheten att kunna packa en lätt picknic korg och vandra längs Södra Bergundasjön. Där hittar du flertalet soldattorp som idag används av bland annat konstnärer och frilufts- och föreningsliv – underbart!

Vikaholm är inom nära avstånd Linnéuniversitetet, tidigare Växjö universitet, vilket ger många fördelar för de boende i området. Universitetet har sedan 1999 blivit ett av Sveriges främsta och har satt sin prägel på hela Växjö, men speciellt Vikaholm. Med dess starka studentliv ingjuter universitetet glädje, energi och kultur till stadsdelen, speciellt med hjälp av dess nämnvärda utbytesprogram.

Få nycklarna till ett hållbart boende
Målet är att vårt projekt Botanik i Vikaholm ska vara ett hållbart bostadsområde. Vad menar vi med det? Jo, helt i samklang med “Hållbara Växjö” skapas bostäder med certifiering Miljöbyggnad Silver. Det innebär att vi förhåller oss till specifika värden när det kommer till energiåtgång, innemiljö och luftkvalitet. Som boende i Botanik behöver du helt enkelt inte ha miljöångest.