Välkommen till Väsjön och Tallbacken!

Nyproducerade bostadsrätter i Sollentuna

Där svampmackor, magplask och barr i brallan är vardag

Drömmer du om ett liv i naturen med civilisationen inom bekvämt avstånd? I Väsjön växer en helt unik och aldrig skådad naturstad upp. Bland myror och tallbarr ska det byggas runt 4 400 nya bostäder i form av villor, stadsradhus och flerbostadshus samt kommunal service som nya verksamheter, skolor, förskolor, lekplatser och äldreboende. Här finns mängder av sport- och träningsmöjligheter, sjöar, kreativa lekmiljöer, badplatser och naturreserverade stigar att upptäcka.

På krönet av Ribbings väg planerar vi på Balder för cirka 85 nya natursköna bostadsrätter. Vårt mål är såklart att ta tillvara på den fantastiska miljön och omgivningen på allra bästa sätt. Därför tänker vi också på var vi bygger och hur vi bygger. Luftiga planlösningar och gröna siktlinjer är lika självklart som att vi använder oss av sunda och miljömässigt hållbara material. På denna sidan kan du se hur Tallbacken växer fram, ha koll på nyheter, läsa om projektet och anmäla intresse till den eller de bostäder du är intresserad av. Preliminär inflyttning är satt till 2022.

 

Tre största fördelarna med området

Aktiviteter åt alla håll och kanter

Uttrycket “jag har inget att göra” finns inte i Väsjön. Närheten till skogspromenader, cykling och jogging i Rösjöns- eller Törnskogens naturreservat är bara några saker. För att inte nämna alla sjöar, badplatser och sportanläggningar. Eller Väsjöbackens skidanläggning med sju liftar, fem nedfarter och en ny rolig funpark. På toppen av allt planerar kommunen för ett nytt Sportfält som blir ett stort aktivitetsfält för alla åldrar.

Läs mer om allt du kan göra här https://vasjon.nu/upplev-vasjon/

Som gjort för par i väntans tider

Kanske är ni inte riktigt där än men funderar på att slå rot innan det är dags. Eller så är ni där redan. Oavsett var ni befinner er är Väsjön som gjort för par som vill att barnen ska få en aktiv och naturskön uppväxt. Utöver den fantastiska miljön kan det vara bra att veta att kommunen planerar för fler skolor och förskolor i takt med att Väsjön bebyggs.

Läs mer om kommunens skolplaner https://vasjon.nu/artiklar/skolor-och-forskolor-i-vasjon/

Klimatanpassade transportsystem

Kommunen vill minska bilberoendet inom Väsjön genom en attraktiv kollektivtrafik och ett tillgängligt gång- och cykelnät. Dessutom hoppas man att linbanan mellan Häggvik och Väsjön snart ska bli verklighet. Även nya busslinjer och tätare turer finns med i planen.

Projekt i Väsjön

På krönet av Ribbings väg planerar vi för cirka 85 nya bostadsrätter med preliminär inflyttning satt till 2022.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Regionansvarig Fastighetsutveckling
David Johansson
08 – 50 88 37 14
david.johansson@balder.se