Välkommen till staden söder om Vänern

Nyproducerade hyresrätter i Vänersborg

Med Vänern och Göta älv som granne

Kanske har du vandrat utmed Vänerns strandkant eller i sakta gemak flutit med segelbåten på en del av Göta älv. Eller bara tagit en cykeltur till Brinkebergskulles sluss för en välsmakande glass i mysig miljö. I Vänersborg – staden med många uttryck och härliga platser – är vi med och utvecklar framtidens bostäder.

Hitta din lugna livsstil

Det är känt att vatten, ett av jordens fyra klassiska element, skapar ett lugn i våra sinnen. Att sitta ner i stillsam ro och se hur vågorna går in mot en strand, strömmarna glider ner i en älv eller slussarna som öppnas och fylls på. I mötet mellan sjö och strand, mellan vatten och land, på den västgötska slätten hittar vi Vänersborg, denna småstadspärla som är på tillväxt.

För Vänersborg är faktiskt omringat av vatten: Sveriges största sjö Vänern i norr, Vassbotten som växer samman med Vänern i väster, Göta älv som sakta glider ner mot Kattegatt i öster och den under 1700-talet utgrävda kanalen Karls Grav med Brinkebergskulles sluss i söder.

Innanför vattnet hittar du en mysig småstad, full med liv och utveckling i sig själv. Slå dig ner på ett av alla mysiga caféer eller spatsera genom centrums välvda gatstensmönster och stråk, fyllda av grönska och vacker arkitektur.

Utmana din aktiva livsstil

Sveriges största fritidsgård. Ja, så kallas faktiskt Vänersborgs Sportcentrum där ett 20-tal föreningar utför sina aktiviteter året om. Centralt i Sportcentrum är Arenan som både inhyser stadens bandylag IFK Vänersborg och som dessutom öppnar upp för olika event och mässor året om.

Öster om Vänersborg hittas både Halle- och Hunnebergen som är en given destination för natursökare. Här finns både sjöar och vandringsleder som möjliggör många olika aktiviteter. Eller vad sägs om kanotpaddling, bergsklättring, elljusspår eller höstlig svampplockning utmed stigarna?

Sjöarna runtomkring Vänersborg har också ett utomordentligt djurliv. Det är därför som sportfiskare och ornitologer vallfärdar hit för att få tag på unika exemplar av fåglar eller fiskar till sin unika samling.

I denna kontext skapar vi en hållbar nyproduktion i Vänersborg. Ett projekt i stadens centrum och ett i utkanten vid Nabbensberg. Kika in på projektens hemsidor och gör din intresseanmälan så berättar vi mer.

Projekt i Vänersborg

Haren

Vänersborg

Haren

hyresrätter - Flerbostadshus
  • Preliminär inflyttning
    Vintern 2023/2024
  • Hyra:
    Ej fastställt
  • Antal rum:
    1 – 3 rok
Haren

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!