Välkommen till Sickla och Norra Nobelberget!

Nyproducerade bostadsrätter i Sickla

På en helt annan nivå

Det är väldigt mycket på gång i Sickla. Här skapas rum för 18 000 kvm handel och kontor, 28 avdelningar förskola, utökade skolverksamheter, nya torg och parker samt 2100 nya bostäder. Norra Nobelberget är en del av satsningen som kommer att bestå av många nya bostäder med inslag av butiker och service på bottenplan. Stadsbilden blir en tät och skön blandning mellan nya bostäder och gamla bevarade industrilokaler.

Alldeles intill hotellet och den nya tunnelbanan planerar vi för cirka 150 nya bostadsrättslägenheter i sextrappuppgångar – på gångavstånd från Sickla köpkvarter och en hel stad med butiker och nöjen. På denna sida kan du se hur Norra Nobelberget växer fram, har koll på nyheter och anmäler intresse till den eller de företag som du är intresserad av. Så fort planlösningarna är klara lägger vi upp dem här. Det vi vet är att det blir ljusa, öppna och funktionella lägenheter cirka 1-5 rok på 30–100 kvm. Preliminär inflyttning beräknas ske från 2026/2027.

Tre största fördelarna med området

Enkelt att leva ett naturligt friluftsliv

Förutom Nackareservatets fina natur, motionsspår och badsjö en bit bort har du bara några hundra meter till Sicklasjön och Sickla strandpark. Här finns badplats, lekplats, bänkar, picknickbord, flera restauranger, mindre serveringar och stora gräsytor för lek och spel. På vintern kan du ta skidorna på axeln och gå bort i pjäxorna till Hammarbybacken på en kvart. Eller bil på 3-4 minuter om du hellre vill.

Riktigt bra kommunikationer

Sickla station ligger bara ca 100 meter från Nobelberget. Här stannar Saltsjöbanan, Tvärbanan och ett flertal busslinjer. Dessutom bygger ett nytt hus med T-banestation precis på andra sidan Sickla industriväg – plus att knutpunkten på sikt kommer att få fler stombussar för bättre tvärförbindelser. Även gång- och cykeltrafiken öppnas upp och utvecklas för att skapa en öst-västlig förbindelse.

En hel stad med shopping, nöjen och kultur

Utöver det bor du bara 750 meter från Sickla Köpkvarter. Här kan du gå loss bland närmare 170 butiker och restauranger med allt möjligt och omöjligt från världens alla hörn – fördelat på 78 700 kvm. När du är klar med det finns även bibliotek, biograf, cirkus, konsthall och flera museer att besöka.

Projekt i Sickla

Här planerar vi på Balder för preliminärt 200 nya bostadsrättslägenheter. Preliminär inflyttning under 2026/2027.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Säljansvarig
Marie Engblom
08-508 838 43
marie.engblom@balder.se