Välkommen till Långströmsallén!

Nyproducerade bostadsrätter på Hisingen

Vi bygger inte hus. Vi bygger broar mellan människor, boendeformer och stadsdelar.

Inom synhåll växer staden fram som en urban oas med 10 000-tals nya bostäder, lokaler, butiker, restauranger, hotell och kulturcentrum. Först ut är bland annat Karlatornet som blir Nordens högsta hus.

Lindholmen är sedan tidigare en plats och hub för såväl innovativa företag och idéer som innovatörer från världens alla hörn. Det är tydligt att Göteborg centrum har tagit klivet över älven och gjort såväl avstånden kortare som tillgängligheten större för Hisingens invånare.

Det är vi med och förverkligar! Med Långströmsallén tar vi ett helhetsgrepp och utvecklar hela området så att fler kan bo på Hisingen och arbeta i centrum.

Ända sedan vi på Balder tog över förvaltningen av hyresrätterna på Långströmsgatan 2012 har vi planerat för hur vi på bästa sätt ska utveckla bostadsområdet. Samtidigt började vi skissa på hur vi skulle kunna få området att växa på ett hållbart, dynamiskt och inspirerande sätt genom att tillföra ca 500 nya bostadsrättslägenheter.

Nyfiken på Långströmsallén?

Projekt i Långströmsallén

Bergsfallet
Visning 11/8

Göteborg

Bergsfallet

bostadsrätter - Flerbostadshus
 • Preliminär inflyttning
  Sommaren 2022
 • Pris:
  1 445 000 – 3 470 000 kr
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
Bergsfallet
Triliten
Visning 11/8

Göteborg

Triliten

bostadsrätter - Flerbostadshus
 • Inflyttning
  April 2020
 • Pris:
  1295 000 – 3195 000 kr
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
Triliten

Fördelar i området

klicka på knappnålarna för att få veta mer

NärbutikernaDet befintliga närlivset flyttar in på markplan i ettav de nya husen. Liksom nya butiker eller tjänste-relaterade verksamheter som de boende efter-frågar. Har du idéer på vad detta skulle kunnavara? Kontakta oss!KommunikationernaI anslutning till området och en bit bort finns det 7busslinjer, 3 spårvagnslinjer, 2 färjelinjer och enlinbana. Dessutom finns det bra utbyggdacykelleder som snabbt tar dig dit du vill. Antingenmed egen cykel eller någon av föreningens pool-cyklar.SkolornaDet finns flera förskolor och grundskolor F-9 attvälja mellan i området.MultiplanenEn kombinerad lekplats och spelplan för basket-och fotbollsspelare i alla åldrar. Här är det alltidnån som vill spela!BygglekplatsenHär har barn och ungdomar möjlighet att lånaverktyg, få hjälp av utbildad personal och byggaallt ifrån träkojor och smycken till lådbilar. Bara attkomma förbi!OmgivningenVi på Balder drivs av att se människor må bra ochtrivas med såväl sig själva som med omgivningen.Det märker du på hur lekplatserna är arrangerade,hur sittgrupperna är placerade och på hur enkeltdet är att ta sig från lägenheten till ängen, skogs-promenaden eller bilen i garaget.BergsfalletLångströmsalléns andra projekt Bergsfallet släppstill försäljning under sensommaren/hösten 2019.Här kan du välja mellan 88 lägenheter på1–4 rok (22–87 m²).TrilitenLångströmsalléns första etapp Triliten släpps tillförsäljning i maj 2018. Det är tre sexvåningshusmed 102 lägenheter. Storlekarna varierar mellan1-4 rok och ligger på 30-83 m².CentrumkänslanEtt ögonkast bort närmar sig stadskärnan medshopping, restauranger och nöjen i världsklass -från Järntorget, Stenpiren, Nordstaden, NyaBackaplan, Frihamnen och Kville till Lindholmen,Eriksberg och den 7 km långa kajpromenaden.Här har du nära till både jobb och fritid.

Livet på Långströmsallén

Gaturummet blir en plats för alla

När Långströmsallén är färdigt kommer det ser helt annorlunda ut från idag. Till en början förändrar Trafikverket gaturummet och ersätter dagens Långströmsgatan. Istället skapas en stadsallé med sänkt hastighet, bredare trottoarer och bättre cykelvägar. En bättre stadsmiljö helt enkelt. Förflyttningen av Långströmsgatan möjliggör också för fler bostäder i framtiden och ett litet torg i mitten.

Häng i Långströmsparken

Under 2012 byggde kommunen ut lekplatsen och skapade en större lekplats och en inhägnad multisportplan. På grönytorna runtomkring finns plats för spring och lek. Eller varför inte bara bjuda vännerna på en klassisk picknick?

Nya lekplatser, ny förskola

I samband med förvandlingen kommer också en ny förskola att byggas med fler avdelningar och bättre utrymmen, anpassade för barn med mycket spring och lek i benen.

Utemiljön förbättras

Som en stor del av förvandlingen av Långströmsallén förändrar vi utemiljön mellan husen. Det blir inte bara närmare till parkeringsplatsen. Det blir också plats för myller, grillplatser och lekplatser för alla som bor här.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Matilda Ågren-Öhrfeldt
0731 – 47 86 57
matilda.agren-ohrfeldt@nyakvadrat.se