Välkommen till Västra Kungsholmen!

Nyproducerade bostadsrätter på Kungsholmen

Ett av Stockholms absolut bästa lägen

Att bo nära vattnet med lugna intilliggande promenadstråk, samtidigt som man har nära tillgång till ett rikt restaurangutbud låter för många som en önskedröm. För de som bor på Kungsholmen däremot, är det en förnöjsam och självklar vardag. Allt detta och mycket mer finns inom gångavstånd från Fabrique 46. Vårt första bostadsrättsprojekt på Västra Kungsholmen.

Letar man sig utanför sitt nya kvarter finns de centrala delarna av Kungsholmen tillgängliga endast ett stenkast bort. Sätter man sig på cykeln kan man till exempel inom 5 minuter befinna sig i köpcentrumet Västermalmsgallerian för att stilla sin shoppinglust. Vill man istället upptäcka andra stadsdelar i vår huvudstad ligger tunnelbanan precis utanför dörren.

Viktig del av Kungsholmens stadsutveckling

Fabrique 46 – 138 moderna och yteffektiva bostadsrätter. Fabrique 46 blir en viktig del i de framtidsplaner som finns för området och kommer agera som en naturlig länk mellan Hornsbergs strand och de mer centrala delarna av Kungsholmen.

Detaljplanen för hela området kommer ge närmare 1800 nya bostäder, ny grund- och förskola samt ett levande stads- och parkliv. Idrott kommer även vara i fortsatt fokus på Västra Kungsholmen då det planeras att byggas en ny tennishall och två fotbollsplaner.

Vi har gjort materialval som åldras vackert och är miljömässigt bra. Det är tegel och betong i varierat utförande.

— Lina Wågström från Semrén & Månsson Arkitekter AB.

Tankar från arkitekterna

Fabrique 46 - Helt nya bostadsrätter på historisk mark

Varje plats har sin historia. Bra arkitektur använder historien, plockar med det bästa och adderar nya element som hör samtiden till. Arkitektbyrån Semrén & Månsson har ritat Fabrique 46 på Västra Kungsholmen. Där världsledande industrier tidigare huserade utvecklas nu en stadsdel som människor kommer älska att komma hem till.

– Här får man det bästa av alla världar. Allt är inom räckhåll med tunnelbanan tvärs över torget. Och utblickarna härifrån. Här har du vyer över Ulvsundasjön, Karlbergs Slott och Stockholms innerstad, säger Linda Wågström, regionchef på Semrén och Månsson

Fabrique 46 blir med sina 138 helt nya bostadsrätter en unik möjlighet att bo vid vatten och natur men också mitt i stan. För Semrén & Månsson har det varit viktigt att utveckla arkitektur som håller över tid, både ur ett miljömässigt och estetiskt perspektiv.

– Vi har gjort materialval som åldras vackert och är miljömässigt bra. Det är tegel och betong i varierat utförande. Vi har arbetat mycket med detaljerna. Reliefer som skapar skuggspel och förstärker den vertikala känslan, fortsätter Lina.

 

Fakta om Västra Kungsholmen

  • Säljstart
    Våren 2022
  • Preliminär inflyttning
    Hösten 2023

Projekt i Västra Kungsholmen

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!