Välkommen till Kopparlunden

Nyproducerade hyresrätter i Västerås

Full fart framåt

Så kan man sammanfatta Kopparlundens historiska industrimiljö. Densamma som hjälpt till att forma Västerås industriella framgångssaga under det senaste århundradet. Nu planeras det för att öppna upp Kopparlundens portar för ett större centrum, och det första bidraget kommer från Balder i form av vårt hyresrättsprojekt Metallverket.

Kopparlunden genomgår ett stålbad

Mellan E18 och Ringvägen ligger Kopparlunden, inte bara ett industriområde som agerat som succéfaktor för Västerås framgång som industri- och entreprenörsstad. Det är också en viktig pusselbit i utveckling av hela centrumkärnan.

I hela Kopparlunden planeras det för ca 1300 nya bostäder som växer samman med de kulturellt viktiga byggnaderna i området. Culturen och Valsverket kommer finnas kvar tillsammans med Muren som vägleder arkitekturen för det kommande bostadsområdte. Inom planprogrammet ryms också 4 förskolor med 15 avdelningar, livsmedelsbutik och förbättrad koppling till stadskärnan med en ny gång- och cykelbro över E18 samt en tunnel till Ängsgärdet.

Visualiseringar: FOJAB

En levande stadsdel

Kopparlunden utvecklas av Västerås stad tillsammans med Balder och andra fastighetsägare med visionen att skapa en attraktiv, levande och blandad stadsdel med bostäder, butiker, kontor, förskolor, parker och torg. Balder ansvarar för att bygga ett kvarter med ca 100 lägenheter i anslutning till Linverket.

Visualiseringar: FOJAB

Projekt i Kopparlunden

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Fastighetsutvecklare
Julia Samaan
08-508 838 05
julia.samaan@balder.se