Välkommen till Västmannagatan!

Nyrestaurerade lägenheter på Norrmalm

Där historien möter framtiden. Eller tvärtom.

Även om förnyelsen av City och Norrmalm har pågått länge präglas stadsbilden fortfarande av kyrkorna samt 1600- och 1800-talens karaktäristiska kvartersbildningar. Vasastan har successivt och varsamt utvecklats för att såväl bevara stadens kulturhistoriska inslag som att möta invånarnas, näringslivets, handelns och turismens framtida behov. Gaturummen har fått fler publika och levande bottenvåningar, fler bostäder och helt nya rörelsemönster.

Vi på Balder är måna om Norrmalm värdefulla identitet och har också med oss det när vi nu ska restaurera Västmannagatan 13. Det anrika huset från 1890 får preliminärt 20 moderna och historiskt vackra lägenheter i bostadsrättsform. Här bor du nära både grönområden och storstadspuls.

På denna sidan kan du läsa mer om alla fördelar, se projektstatus, aktuella visningar och anmäla intresse till den eller de bostäder du är intresserad av. Försäljningen är planerad till sommaren/hösten 2020 och inflyttningen till vintern 2020/2021.

Tre av områdets största fördelar

Bo med ena foten i historien och den andra i framtiden

Västmannagatan fick sitt namn 1884 medan huset på Västmannagatan 13 byggdes runt 1890. Vasastans historia sträcker sig lika långt tillbaka i tiden som den är vacker. Samtidigt har området störst möjligheter att utvecklas.

Shopping, nöjen och grönområden i världsklass

Västmannagatans centrala läge gör att du å ena sidan är ett par minuter från Sergels torg, Drottninggatan, Odenplan och hundratals små mysiga butiker, stora internationella klädkedjor, restauranger, krogar, klubbar och caféer. Å andra sidan parker som Observatorielunden, Tegnérlunden, Vasaparken och Humlegården.

Alla kommunikationer du kan tänka dig

Som en direkt följd av att bo så centralt får du också tillgång till alla tänkbara färdmedel. Det strategiska läget gör att du har nära till både bussar och T-centralens pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express etc.

Projekt i Innerstan

Det anrika huset på Västmannagatan får moderna och historiskt vackra lägenheter i bostadsrättsform. Försäljningen startar preliminärt under vintern 2020.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Sälj- och marknadsansvarig
Annette Andersson
08 – 50 88 38 07
annette.andersson@balder.se