Välkommen till natur och hav

Nyproducerade bostadsrätter och radhus i Hovås

Västkustens bästa element

Sand mellan tårna, sedan klipporna, rader av kritvita sjöbodar. Blicken glider ut över Askimsfjorden och längre bort skymtas Göteborgs södra skärgård. Därefter hav. Detta gungande vackra hav. Västkusten visar sig verkligen från sin bästa sida från Hovås kustremsa.

Vänder vi blicken från Askimsvikens tilltalande badplatser pickar naturen i öster ständigt på vår uppmärksamhet i denna naturligt tilldragande del av Göteborg. För likväl som vatten ger ett lugn för sinnet är också naturen och skogen en lisa för själen. När vi utvecklar vårt bostadsområde formger vi det med det bästa av Hovås i åtanke. Panoramautsikt över havet eller skogens trädtoppar precis utanför balkongen. Båda två finns tillgängliga för våra sinnen.

Valet är helt och hållet ditt – spendera en dag med att vandra upp för fina bergsslingor i Sandsjöbackas naturreservat eller cykla ner och andas frisk luft längs västkusten. För i Hovås finns naturens vila alltid tillgänglig. Välkommen till Hovås och våra nya bostäder i Hovås Höjd.

Projekt i Hovås

Hovås Höjd innefattar 138 bostadsrättslägenheter i fyra punkthus och 10 radhus. Preliminär inflyttning sommaren 2023.

Vad väntar på dig vid Hovås Höjd?

Nya Hovås

En kort färd söderut hittar vi något alldeles unikt – ett litet område med storstadsprägel. Nya Hovås har på kort tid expanderat till en självklar del av sydvästra Göteborg. Och en fördel för vår byggnation är att det går att ta elpoolsbil, ta elbil, ta lokalbuss, ta expressbuss, ta lådcykel, ta egen cykel – eller springa hit. För så nära är det till gymmet, förstklassig handel, restauranger och mmm-doftande bageri.

Förutom Nya Hovås expansion finns det massa härligt att bli en del av när du flyttar till Hovås Höjd. För det här är verkligen platsen vid havet som du får uppleva från första parkett. Läs mer om Nya Hovås, (gamla) Hovås och lite annat smått och gott i Hovås Höjds magasin på sidorna 6-7.

Kustens pärla

Sand mellan tårna, sedan klipporna, rader av kritvita sjöbodar. Blicken glider ut över Askims­fjorden och längre bort skymtas Göteborgs södra skärgård. Därefter hav. Detta gungande vackra hav. Västkusten visar sig verkligen från sin bästa sida utmed Hovås kustremsa. Vi berättar gärna mer för dig om västkustens finaste kustremsa. Läs gärna vår artikel i Hovås Höjds säljmagasin på sidorna 10-11.

Sveriges äldsta golfklubb

I teorin är det möjligt att stå på Hovås Höjds hustak, pegga upp, ta sikte mot 16:e hålets green på Göteborgs Golf Klubb och landa några meter från flagg. Från Hovås Höjd är det nämligen bara 320 meter fågelvägen till green – en lång och rak drive. Det gäller bara att passera Säröleden, några trädtoppar som skymmer sikten och att slå rakt. Lättare sagt än gjort. 320 meter är det kanske inte alla som slår så ett FORE i bakfickan och korrigerat sikte kan vara ett strategiskt förslag.

Vi har gått in på djupet till Hovås vackra golfbana och återberättat historian om Sveriges äldsta golfklubb. Läs vår historiska artikel om Göteborgs Golf Klubb, kossorna som går här och vad banan faktiskt har fått uppleva av världens perspektiv, du hittar artikeln på sidorna 8-9.

Hemliga rum & promenadstråk

Visst är skogen magnifik? Massvis med smultron- och kantarellställen som bara är dina egna. Det är få förunnat att bo nära staden med ett naturreservat runt knuten, precis som det är i Hovås Höjd. Drygt 4000 hektar naturreservat dessutom.

Att sakta gå in i skogens härlighet, det blir en härlig tillflykt från stadens tempo när du bosätter dig i Hovås. Vi har fått möjlighet att gå in i Sandsjöbacka och ta del av härliga vidder, vackra blommande hav av lila ljung och grillat korv vid Oxsjön. Läs om dina framtida hemliga rum och promenadstråk i säljmagasinet på sidorna 12-13.

Det flexibla kontoret i Nya Hovås

När du behöver ett miljöombyte från hemmakontoret eller det faktiska kontorets väggar är The House ett bra komplement. I Nya Hovås utmed 158:an ligger det flexibla kontoret där du och dina kollegor kan äta lunch, boka konferenslokaler, arbeta ostört eller i öppet cafélandskap.

Kontakta oss

Har du frågor om vår nyproduktion i Hovås?

Balders Kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se