Välkommen till Frölunda Park!

Ett nytt område har växt fram i Frölunda

Projekt i Frölunda Park

Ett delande grannskap

Vad betyder detta och vad innebär det för dig i praktiken? Vår utgångspunkt för Frölunda Park har hela tiden varit att möjliggöra möten, delande och gemenskap. Oavsett var i livet du befinner dig har bostadsområdet något för dig, något som du kan använda till din vardag.

På den här sidan kan du se alla våra projekt som vi har byggt eller håller på att bygga. Slutpunkten med vårt Frölunda Park blir att starta försäljningen av våra nyproducerade bostadsrätter i Korallen och Sandstenen.

Gör en intresseanmälan för den nyproduktion som passar dig så är du med på resan fram till du blir en av alla lyckliga som får flytta in i Frölunda Park.

Ett levande innehåll

Frölunda Park är en tavla som förändrats över tid. Först stod här de 14 karaktäristiska stjärnhusen som är iögonfallande för sin formgivning. 2019 kompletterades bostadsområdet med Sjöstjärnan, det röda huset som blivit ett nytt omtyckt kännetecken för hela bostadsområdet.

Sedan dess har vi arbetat med att utforma innehållet i tavlan, den välkomnande innergården. Vi har skapat flera sociala ytor för grannarna och ökat tillgängligheten. Lekplatser, gång- och cykelvägar. Träd, buskar och planteringar. Gemensamma grillplatser – vi har gjort mycket för att ge miljön mellan husen en charmig och inbjudande estetisk framtoning.

Ramverket blir sista pusselbiten

2020 påbörjades ramen. Strandsnäckan stod färdigt för inflyttning utmed Munspelsgatan och p-huset med Lidl öppnades upp. Efter några år med pandemin sattes spaden i marken och byggnationen av Korallen och Sandstenen utmed Lergöksgatan kunde inledas. Under 2024 kommer vi att färdigställa våra nyproduktioner i Frölunda Park.

Men med det slutar inte vårt engagemang i Frölunda. I området har vi ett förvaltningskontor som varje dag möter våra hyresgäster, håller det fint och städat på innergården och ger varje dag sitt yttersta för att Frölunda Park ska vara ett levande och inkluderande grannskap.

Livet i Frölunda Park

 • Mycket gemensamt

  Där vi bygger nytt bygger vi också hållbart. Det visar sig på olika sätt som underlättar livet i våra bostadsområden. Bland annat har vi installerat en bil- och cykelpool som kan nyttjas när behovet dyker upp. I Frölunda Park har vi byggt upp en trivsam miljö som bland annat består av utegym, moderna lekplatser, sittgrupper, grillplatser, odlingsplatser och underjordiskt bilgarage.

 • Nära shopping och avkoppling

  När du tröttnat på Frölunda Torgs 200 butiker, Köpcentrum 421 och Sisjö Shopping är det nog dags att börja koppla av. Ta poolcykeln till havet, joggingskorna till Ruddalen, barnen till Positivparken, golfklubban till World of Golf eller flipflopsen till Frölunda Kulturhus.

 • Riktigt bra kommunikationer

  17 kollektiva buss- och spårvagnslinjer, Västerleden och Dag Hammarskjöldsleden i all ära – för du bor verkligen mitt i ett nav av vägar och färdmedel. Men den största fördelen av alla är ändå hur rak och snabb cykelleden till havet och centrum är. Dessutom lär den inte bli mindre intressant i framtiden.

 • En ny skola ser dagens ljus

  I anknytning till Frölunda Park har Slottsbergsskolan sett dagens ljus. Sommaren 2020 stod skolan klar och välkomnade elever från förskoleklass till årkurs 6.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss ifall du har några frågor eller funderingar kring Frölunda Park.

Balders kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se