Välkommen till Fixfabriken!

Fixfabriken

I det populära och vackra Majorna planerar vi, tillsammans med HSB, Fixfabriken – ett nytt bostadsområde om 500 lägenheter. Balders två kvarter består av ca 250 bostäder, och här ska vi bygga trivsamma och välplanerade lägenheter om 1-4 rok, med generöst tilltagen takhöjd och moderna funktioner. Med tydlig inspiration av Sandarna, Klippan och Kungsladugård blir Fixfabriken ett område med egen karaktär. Mysiga kvarter, gröna gårdar och vackra material. Om allt följer tidplanen antas detaljplanen 2018 och då kan vi börja bygga nya Fixfabriken, en trivsam och härlig plats där människor kan bo, leva och verka.

Om området

Omgivning

I Majorna möts du av en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och kaféliv i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. Fixfabriken ligger på Bruksgatan i stadsdelen Sandarna i västra Göteborg, just där Göta älv möter västerhavet. Sandarna är den västligaste delen av Majorna. Norr om Fixfabriken – på andra sidan motorleden – ligger Klippanområdet vid älvens södra strand, med attraktioner som kulturhuset Röda Sten, gamla Sockerbruket och nästan världsberömda krogen Sjömagasinet. I Slottsskogen finns det stora grönytor som passar perfekt för fotboll, brännboll och picknick. Det finns dessutom möjligheter till att spela beachvolleyboll, minigolf och frisbeegolf på parkens banor. För dig som hellre joggar, promenerar eller åker inlines finns många fina slingrande vägar och stigar att motionera på. I närheten av Stigbergstorget hittar du Sjöfartsmuseet Akvariet som är väl värt ett besök. I Majorna finns ett stort antal förskolor och även familjedaghem i både kommunal och enskild regi.

Service

Mycket trevligt läge med Mariaplans sjudande kafé- och restaurangliv runt hörnet och Slottsskogens natur inom kort promenadavstånd. Längs Karl Johansgatan finner du en välsorterad ICA-butik, apotek, vårdcentral och mindre delikatessbutiker.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Projektledare
Karin Henström
+46 (0)31-83 94 89
karin.henstrom@balder.se