Historiens bästa läge

Upptäck våra nyproducerade bostadsrätter i Majorna

Skulle du vilja bo på en plats där det bara finns rum för det goda i livet? Välkommen till Fixfabriken.

Det är inte konstigt att Majorna har en så stark identitet, kultur och plats i göteborgarnas hjärta. Här finns det en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Sedan dess har områdets karaktär fått växa fram i sin egen takt – sten för sten, hus för hus och invånare för invånare. Varenda ingrediens har sin plats och sin betydelse för att Majorna ska vara just Majorna. Sällan har en stadsdel varit så välkomponerad, genuin och äkta. Så tillgänglig och så generös när det gäller råvaror, utbud, service, människor och upplevelser.

Vi på Balder är otroligt stolta och ödmjuka inför uppgiften att utveckla och förvalta Fixfabriken och dess historiska mark på bästa möjliga sätt. Vi ser fram emot att få integrera ett nytt modernt kvarter utifrån den kulturella mångfalden och de befintliga kvarterens gestaltning.

Vi hoppas du är intresserad av att vara med på vår spännande resa och anmäler ditt intresse här på sidan. Först ut var Bränneriet som släpptes till försäljning under våren 2019 – följt av nästa etapp Glasbruket som har förturskväll den 18 mars. Anmäl intresse för att få inbjudan.

Se filmen om en dag i Fixfabriken

Projekt i Fixfabriken

Glasbruket
Visning 4/11

Göteborg

Glasbruket

bostadsrätter - Flerbostadshus
 • Preliminär inflyttning
  Våren 2023
 • Pris:
  2.245 – 8.995 mkr
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
Glasbruket
Bränneriet
Visning 4/11

Göteborg

Bränneriet

bostadsrätter - Flerbostadshus
 • Preliminär inflyttning
  Hösten 2021
 • Pris:
  2.195 – 7.995 mkr
 • Antal rum:
  1 – 4 rok
Bränneriet

Fördelar i området

Klicka på knappnålarna för att få veta mer

Slottsskogenca 8 min med cykelKlippan och Röda StenSockerbrukets karaktäristiska fasader drar åt siguppmärksamheten. Liksom Klippans långahistoria och industriella vingslag. En bensträckarener mot kajkanten ligger också Röda Sten,Sjömagasinet och andra kulturella trevligheter.Triumf GlassGlassigare kan det knappast bli. Triumf Glass ochmånga goda stunder ligger precis runt hörnet.Råvaror och butikerBageri, grönsaker, kött, korv eller fisk? Vad vill dulaga för mat idag? Kanske en sväng in i hudvårds-butiken, blomsteraffären eller second-handen?Restauranger och caféerRunt Mariaplan och Mariagatan är det nästansvårt att veta vad man ska välja. En kopp, ettglas, en korv, en rätt eller rent av tre?KommunikationerHär finns det alltid en spårvagn eller buss nära tillhands. Dessutom har du en hel spårvagnshall,Oscarsled, Älvsnabb och cykelled att välja på.TräningUtanför dörren har du Friskis & Svettis, lite längrebort Vagnhallen CrossFit och ytterligare någrahundra meter Nordic Wellness.Skolor och förskolorOmrådet har flera grundskolor och förskolor attvälja mellan. Allra närmast är Sannaskolan F-9.GlasbruketVårt andra projekt Glasbruket startas uppefter Bränneriet och består preliminärt av140 lägenheter.BrännerietFörsta projektet Bränneriet släpps till försäljningunder våren 2019. Sammanlagt består Brännerietav 134 lägenheter med storlekar på 1 – 5 rokoch 27 – 162 m². Preliminär inflyttning frånhösten 2021.StenålderslekplatsenSandarna är ett känt arkeologiskt område medmånga fynd från stenåldern. Här finns en vidakänd och uppskattad Stenålderslekplats förbarn i alla åldrar.

Tre oj så starka fördelar

Historiska värden

Hur du än vänder och vrider dig står du med båda fötterna i den svenska och göteborgska historien. Majorna är känt för sina charmiga gamla kvarter, karaktäristiska kultur och industriella framtoning. Men visste du att Klippan varit en viktig knutpunkt för handeln sedan 1400-talet – långt före staden Göteborg bildades? Att området ses som Sveriges första boplats? Och att arkeologer hittat fynd från 8400-6000 år före Kristus?

Nära allt möjligt

Du behöver inte gå många meter i nåt av väderstrecken för att bli ett med Majorna. Här är det lätt att stanna till och byta några ord med ett bekant ansikte eller bara slänga upp en glad hand till butiksbiträdet på andra sidan gatan. Förutom Mariaplan med caféer, restauranger, nybakat bröd, nystyckat kött, florister och hudterapeuter är du omringad av Slottsskogen, Röda Sten, Sockerbruket, havet, Sjömagasinet och centrum. Liksom bra kommunikationer åt alla håll och kanter.

Hög arkitektonisk höjd

Samtidigt som Fixfabriken kommer bli något utöver det vanliga vill vi att den ska andas Majorna. De som redan bor i området ska känna att det nya kvarteret passar in i den befintliga bebyggelsen. Medan du som flyttar hit ska känna kulturen i väggarna i skön harmoni med hög arkitektonisk höjd, sunda materialval och inspirerande inredning.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Sanna Berglund
0703 – 40 40 54
sanna.berglund@nyakvadrat.se