Historiens bästa läge

Upptäck våra nyproducerade bostadsrätter i Majorna

Skulle du vilja bo på en plats där det bara finns rum för det goda i livet? Välkommen till Fixfabriken.

Det är inte konstigt att Majorna har en så stark identitet, kultur och plats i göteborgarnas hjärta. Här finns det en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Sedan dess har områdets karaktär fått växa fram i sin egen takt – sten för sten, hus för hus och invånare för invånare. Varenda ingrediens har sin plats och sin betydelse för att Majorna ska vara just Majorna. Sällan har en stadsdel varit så välkomponerad, genuin och äkta. Så tillgänglig och så generös när det gäller råvaror, utbud, service, människor och upplevelser.

Vi på Balder är otroligt stolta och ödmjuka inför uppgiften att utveckla och förvalta Fixfabriken och dess historiska mark på bästa möjliga sätt. Vi ser fram emot att få integrera ett nytt modernt kvarter utifrån den kulturella mångfalden och de befintliga kvarterens gestaltning.

Vi hoppas du är intresserad av att vara med på vår spännande resa och anmäler ditt intresse här på sidan.

Projekt i Fixfabriken

Tre oj så starka fördelar

Historiska värden

Hur du än vänder och vrider dig står du med båda fötterna i den svenska och göteborgska historien. Majorna är känt för sina charmiga gamla kvarter, karaktäristiska kultur och industriella framtoning. Men visste du att Klippan varit en viktig knutpunkt för handeln sedan 1400-talet – långt före staden Göteborg bildades? Att området ses som Sveriges första boplats? Och att arkeologer hittat fynd från 8400-6000 år före Kristus?

Nära allt möjligt

Du behöver inte gå många meter i nåt av väderstrecken för att bli ett med Majorna. Här är det lätt att stanna till och byta några ord med ett bekant ansikte eller bara slänga upp en glad hand till butiksbiträdet på andra sidan gatan. Förutom Mariaplan med caféer, restauranger, nybakat bröd, nystyckat kött, florister och hudterapeuter är du omringad av Slottsskogen, Röda Sten, Sockerbruket, havet, Sjömagasinet och centrum. Liksom bra kommunikationer åt alla håll och kanter.

Hög arkitektonisk höjd

Samtidigt som Fixfabriken kommer bli något utöver det vanliga vill vi att den ska andas Majorna. De som redan bor i området ska känna att det nya kvarteret passar in i den befintliga bebyggelsen. Medan du som flyttar hit ska känna kulturen i väggarna i skön harmoni med hög arkitektonisk höjd, sunda materialval och inspirerande inredning.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!