Historiens bästa läge

Upptäck våra nyproducerade bostadsrätter i Majorna

Nybyggnation i Majorna

Sällan har en stadsdel varit så välkomponerad, genuin och äkta som Majorna. Tillgänglig och generös när det gäller råvaror, utbud, service, människor och upplevelser. Välkommen till Fixfabriken.

Projekt i Fixfabriken

Fixfabriken i Majorna

Det är inte konstigt att Majorna har en så stark identitet, kultur och plats i göteborgarnas hjärta. Här finns det en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Sedan dess har områdets karaktär fått växa fram i sin egen takt – sten för sten, hus för hus och invånare för invånare. Varenda ingrediens har sin plats och sin betydelse för att Majorna ska vara just Majorna.

Vi på Balder är otroligt stolta och ödmjuka inför uppgiften att utveckla och förvalta Fixfabriken och dess historiska mark på bästa möjliga sätt. Vi ser fram emot att få integrera ett nytt modernt kvarter utifrån den kulturella mångfalden och de befintliga kvarterens gestaltning.

Här hittar du Fixfabriken

Inspireras av Majorna

  • Historiska värden

    Hur du än vänder och vrider dig står du med båda fötterna i den svenska och göteborgska historien. Majorna är känt för sina charmiga gamla kvarter, karaktäristiska kultur och industriella framtoning. Men visste du att Klippan varit en viktig knutpunkt för handeln sedan 1400-talet – långt före staden Göteborg bildades? Att området ses som Sveriges första boplats? Och att arkeologer hittat fynd från 8400-6000 år före Kristus?

  • Nära allt möjligt

    Du behöver inte gå många meter i nåt av väderstrecken för att bli ett med Majorna. Här är det lätt att stanna till och byta några ord med ett bekant ansikte eller bara slänga upp en glad hand till butiksbiträdet på andra sidan gatan. Förutom Mariaplan med caféer, restauranger, nybakat bröd, nystyckat kött, florister och hudterapeuter är du omringad av Slottsskogen, Röda Sten, Sockerbruket, havet, Sjömagasinet och centrum. Liksom bra kommunikationer åt alla håll och kanter.

Livet i Fixfabriken