Välkommen till Bergsjö Småstad

Nyproducerade radhus, bostadsrätter och hyresrätter i Bergsjön

Vi bygger nytt i Bergsjön. Det är bara början.

Just nu pågår en stor satsning på Bergsjön. Nya bostäder byggs och Bergsjön kommer utvecklas på alla plan. Stadens vision är bland annat att göra stadsdelen mer tillgänglig och skapa nya unika boendetyper. Det har vi tagit med oss när vi tar oss an uppgiften att utveckla Bergsjön Småstad.

Många aktörer gör mycket tillsammans

Vi har startat tre projekt där fokus har legat på boendeformer som eftersökts i Bergsjön – större lägenheter och attraktiva radhus. I detta ingår också att lyfta fram naturen i våra projekt och det sociala mötet mellan människor. Vi vill helt enkelt  underlätta mötet mellan människor i livets olika skeden. Samtidigt gör vi det vi kan för Bergsjön att fortsätta vara ett grönt, tryggt och trivsamt området att bo i.

Uppdraget genomför vi tillsammans med flera andra aktörer som också satsar stort i Bergsjön. Det betyder att det inom några år kommer ha hänt mycket i hela stadsdelen, stort som smått. Attraktiva lekplatser, fler idrottsplaner, utveckling av kollektivtrafiken, företagskluster vid torgen.

Och givetvis finns dagens dragplåster kvar: Bergsjön med sina badbryggor, hopptorn och grillplatser samt den omtyckta stadslantgården Galaxen. Naturen kommer helt enkelt fortsatt bli en självklar del av det sociala mötet i Bergsjön.

Fördelar i området

Klicka på knappnålarna för att få veta mer

Galaxens stadslantgårdca 10 min med cykelBergsjö BryggaEn del av Bergsjö Småstad. Hyresrätterna integreras i de befintliga husen och kommer formas som radhus i olika storlekar.TräningFörutom friluftslivet de gröna omgivningarna uppmanar till, finns fotbollsplaner på Bergsjö- vallen, flera idrottshallar, gym och motionsspår.NaturenHela Bergsjön omringas av natur och öar av skog ligger utspridda bland gator, torg och hus.BergsjönBergsjön heter skogssjön som gett stadsdelen dess namn. Den kantas av klippbranter och inbjuder till bad med sina bryggor och hopptorn.RymdtorgetDet kallas Bergsjön Centrum och har nyligen renoverats och lockat till sig bättre service och nya butiker. Här ska ett nytt kulturhus byggas som kommer stärka torgets status som Bergsjöns naturliga mötesplats.FörskolaHär planeras det för en ny förskola. Bergsjön har annars sex grundskolor och förskolor, flera friskolor och Göteborgs Folkhögskola.KommunikationerTvå spårvagnslinjer och en busslinje tar dig till och från stan och du kan cykla till Göteborg city på en dryg halvtimme. I framtiden kommer kommunikationerna att bli ännu bättre.Gröna gårdarVi ska släppa in naturen mellan husen, samtidigt som vi skapar tryggare och trevligare miljöer att vara i.Bergsjö Gård och Bergsjö HageVår andra satsning på Bergsjön består av radhus fördelat på två områden. De kommer att ligga bredvid varandra i söder, drygt hundra meter från Bergsjön och den orörda naturen.StjärnkikarenDetta är de första nya bostäderna vi bygger i Bergsjön. Det är ett höghus med 40 bostadsrätterrätter som ska stå klart till sommaren 2020.

Projekt i Bergsjö Småstad

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Magnus Hägg
+46 (0)768-74 66 33
magnus.hagg@nyakvadrat.se

Mäklare
Gustav Johansson
+46 (0)734-05 00 05
gustav.johansson@nyakvadrat.se