Välkommen till Bergsjö Småstad

Nyproducerade radhus, bostadsrätter och hyresrätter i Bergsjön

Vi bygger nytt i Bergsjön. Det är bara början.

Just nu pågår en stor satsning på Bergsjön. Nya bostäder ska byggas och Bergsjön kommer utvecklas på alla plan. Stadens vision är bland annat att göra stadsdelen mer tillgänglig och skapa nya unika boendetyper. Det har vi tagit med oss när vi tar oss an uppgiften att utveckla Bergsjön Småstad.

Många aktörer gör mycket tillsammans

Vi på Balder har startat två projekt där fokus har legat på det som eftersökts i Bergsjön – större lägenheter och radhus. I detta ingår också att lyfta fram naturen i våra projekt och det sociala mötet mellan människor. Vi vill helt enkelt skapa mötesplatser för människor i livets alla skeden och samtidigt göra omgivningarna grönare, tryggare och trevligare.

Uppdraget genomför vi tillsammans med flera andra aktörer som också satsar stort i Bergsjön. Det betyder att det inom några år kommer ha hänt mycket i hela stadsdelen, stort som smått. Attraktiva lekplatser, fler idrottsplaner, utveckling av kollektivtrafiken, företagskluster vid torgen.

Och givetvis finns dagens dragplåster kvar: Bergsjön med sina badbryggor, hopptorn och grillplatser samt den omtyckta stadslantgården Galaxen. Naturen kommer helt enkelt fortsatt bli en självklar del av det sociala mötet i Bergsjön.

Fördelar i området

Klicka på knappnålarna för att få veta mer

Galaxens stadslantgårdca 10 min med cykelBergsjö BryggaEn del av Bergsjö Småstad. Hyresrätterna integreras i de befintliga husen och kommer formas som radhus i olika storlekar.TräningFörutom friluftslivet de gröna omgivningarna uppmanar till, finns fotbollsplaner på Bergsjö- vallen, flera idrottshallar, gym och motionsspår.NaturenHela Bergsjön omringas av natur och öar av skog ligger utspridda bland gator, torg och hus.BergsjönBergsjön heter skogssjön som gett stadsdelen dess namn. Den kantas av klippbranter och inbjuder till bad med sina bryggor och hopptorn.RymdtorgetDet kallas Bergsjön Centrum och har nyligen renoverats och lockat till sig bättre service och nya butiker. Här ska ett nytt kulturhus byggas som kommer stärka torgets status som Bergsjöns naturliga mötesplats.FörskolaHär planeras det för en ny förskola. Bergsjön har annars sex grundskolor och förskolor, flera friskolor och Göteborgs Folkhögskola.KommunikationerTvå spårvagnslinjer och en busslinje tar dig till och från stan och du kan cykla till Göteborg city på en dryg halvtimme. I framtiden kommer kommunikationerna att bli ännu bättre.Gröna gårdarVi ska släppa in naturen mellan husen, samtidigt som vi skapar tryggare och trevligare miljöer att vara i.Bergsjö Gård och Bergsjö HageVår andra satsning på Bergsjön består av radhus fördelat på två områden. De kommer att ligga bredvid varandra i söder, drygt hundra meter från Bergsjön och den orörda naturen.StjärnkikarenDetta är de första nya bostäderna vi bygger i Bergsjön. Det är ett höghus med 40 bostadsrätterrätter som ska stå klart till sommaren 2020.

Projekt i Bergsjö Småstad

Bergsjö Brygga

Göteborg

Bergsjö Brygga

Radhus
 • Upplåtelseform:
  Hyresrätt
 • Preliminär inflyttning:
  Sommaren 2019
 • Hyra:
  9600 – 17000 kr/mån
 • Antal rum:
  1 – 5 rok
Bergsjö Brygga
Bergsjö Gård
Visning 27/2

Göteborg

Bergsjö Gård

Radhus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Preliminär inflyttning:
  Sommaren 2020
 • Pris:
  2.395 – 2.670 mkr
 • Antal rum:
  5 rok
Bergsjö Gård
Stjärnkikaren
Visning 27/2

Göteborg

Stjärnkikaren

Flerbostadshus
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Preliminär inflyttning:
  Hösten 2020
 • Pris:
  1.595 – 2.595 mkr
 • Antal rum:
  2 – 4 rok
Stjärnkikaren

Kort om Bergsjön

Galaxens alla djur

Det här är en stadslantgård med ett brett utbud av aktiviteter. Förutom de svenska djurraserna som finns här, hjälper Galaxen till att ordna med barnens födelsedag, arrangera disco, hålla midsommarfirande och erbjuder kurser. För att inte tala om den populära ponnyridningen.

Bergsjöbadet

Badplatsen är välbesökt när solen värmer de släta klipporna. Nu blir den finare med nya grillplatser och belysning, så att flera kan njuta av att ha vatten så nära hem.

Vintergatan

Bergsjöns två torg ska knytas samman av Projekt: Vintergatan. Det innefattar att ett stråk av varierad bebyggelse där både miljö och arkitektur får ta plats – något som kan upplevas saknas i Bergsjön idag. Vintergatan kommer också förenkla rörelsemönster och förbindelser mellan torgen.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Mäklare
Magnus Hägg
+46 (0)768-74 66 33
magnus.hagg@nyakvadrat.se

Mäklare
Gustav Johansson
+46 (0)734-05 00 05
gustav.johansson@nyakvadrat.se