Välkommen till framtidens Backaplan!

Nyproducerade lägenheter och kontor på Hisingen

Bli först i framtidens Backaplan

Är du och ditt företag intresserade av framtidens kommersiella lokaler på Backaplan? Kontakta Magnus Andersson på Balder 031-10 95 90 eller lämna intresseanmälan här.

Vart hamnar du 6 minuter från Centralstationen? Det är några få platser i Göteborg som kvalar in. Men väldigt få där du har möjligheter att hitta något helt nytt. Nu har du chansen att ge ditt företag unika förutsättningar. Med Backaplans potential, framtida expansion och unika läge i ryggsäcken skapar vi på Balder vårt första kontorshus – Deltahuset. Nyproduktion för kontor i Göteborg, helt enkelt.

Men inte bara ett kontorshus i vanlig benämning. Visst kan vi berätta om 19 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, 11 och 19 våningsplan med älven och nya Hisingsbron som utsiktspunkter, 75 meter högt, 250 parkeringsplatser med ett flertal laddstationer och ett exceptionellt bra pendlingsläge både med bil och kollektivtrafik. Nej, det här blir något extra och utöver det vanliga. Det här blir först i ett område som så länge längtat efter mycket mer.

2022 planerar vi att sätta spaden i marken och starta Backaplans utveckling som en av Göteborgs största satsningar i modern tid. Ta chansen att sätta ditt företag på kartan. Ta chansen att bli först i framtidens Backaplan. 2024 flyttar du in.

Framtidens Backaplan tar plats

Backaplan är pusselbiten och navet på Hisingen som kommer binda ihop den enorma stadsutvecklingen som sker på båda sidorna av älven i Göteborg. En ny grön blandstad som så sakteliga tar form på Hisingen.

Framtidens Backaplan kommer inte bara växa fram. Framtidens Backaplan kommer ta plats. När allt förändras i grunden finns förutsättningar att skapa något unikt och kvalitativt. Utveckla en stadsdel från botten och uppåt. Urbant förändrat i takt med invånarna och infrastrukturen.

Göteborgs stad har gett Backaplan goda förutsättningar för att bli just pusselbiten mellan fastlandet och Hisingen. Marieholmstunneln är invigd, Hisingsbron har ersatt den uttjänade Göta Älv-bron, E45-an byggs ner under mark. Med dessa infrastruktursatsningar skapas också möjligheterna för fler att bo och arbeta centralt.

Göteborgs Stad och Backaplans fastighetsägare har skapat en vision* för den framtida staden. I den ligger givetvis bostäder, kontor och handel som kärna och det sträcker sig längre. Lekplatser, parker, kulturinslag, cykelbanor, parkeringsgarage, skolor, idrottshall, bättre utvecklad kollektivtrafik, caféer, restauranger. Här ska livet få ta plats oavsett vem eller var du är i livet.

* Visionen innebär ca 5 000 bostäder, 60 000m2 handel och lokaler med första inflyttning från 2024. 

Om Framtidens Backaplan

Gröna terrasser

Framtidens Backaplan är långt ifrån vad det är idag. Istället för parkeringsytor och utspridda butiker finns här en tätbebyggd, grön och levande stadsmiljö – en blandstad.

Närodlat och härodlat

Takens utrymme spelar en större roll i den moderna stadsmiljön. Restaurangerna och caféerna har himlens möjligheter att odla härproducerade varor, handplockat bara en hiss bort.

Utvecklingens strand

Elscooter, kvalitativ kollektivtrafik och förhoppningsvis en linbana. Tillsammans med de nya älvförbindelserna kan Norra Älvstranden verkligen ta tag i stadens taktpinne. Lindholmen Science Park och Campus Lundby dirigerar Göteborgs framtid tillsammans med Backaplan.

Hitta din plats i framtidens Backaplan

I stadsmiljön behöver vi också hitta vilan. Lugnet på en uteservering med en kaffe i hand eller shoppingstråk. Eller bara träffa våra vänner och vara oss själva för en stund.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Projektutvecklare
Joakim Gralén
031 – 83 94 54
joakim.gralen@balder.se

Kommersiell uthyrning
Magnus Andersson
031 – 10 95 90
magnus.andersson@balder.se

Lediga lokaler Nyproduktion