Välkommen till Backaplan!

Backaplan

Tillsammans med Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare på Backaplan planeras en ny stadsdel för cirka 5 000 bostäder och cirka 60 000 kvm handel och lokaler, med Balder, Skandia Fastigheter och Riksbyggen som dominerande fastighetsägare.

En ny grön blandstad tar form, här planerar Balder för ca 2000 nya bostäder. Backaplans centrala läge med god infrastruktur innebär att området har goda förutsättningar att möta stadens behov av centrala bostäder, handel och kontor. Området är idag mycket lågt exploaterat och stora möjligheter finns att bygga en mer robust och tät stadsdel med stort inslag av bostäder. Preliminär inflyttning från 2023.

Med en blandning av bostäder, service, kontor och cityhandel blir Backaplan Hisingens centrum. Här har du nära till grönområden och parker som inbjuder till en löprunda såväl som till grillning sköna sommarkvällar.

Området har mycket goda kommunikationsmöjligheter, några minuter med spårvagnen så befinner man sig mitt i city. Dessutom finns gång- och cykelbana hela vägen in till centrum vilket gör det enkelt att leva ett hållbart och miljöriktigt stadsliv.

Här planerar Balder för ca 2000 nya bostäder.
Preliminär inflyttning från 2023.

Om området

Omgivning

Backaplan ska utvecklas från handelsplats till en tätbebyggd, grön och levande stadsmiljö. Här bor man centralt med all tänkbar service men man har ändå nära natur och parker. Centrala Hisingen är en fortsättning på Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området är en viktig pusselbit i att knyta ihop staden över älven. Stadsdelen är belägen på ungefär samma avstånd från stadens mitt som Linné.

Service

Här bor du med bekväm närhet till ett av Sveriges största handelsområden med 120 butiker/affärer med kaféer och restauranger medräknat. Här finner du välsorterade mataffärer, apotek och väletablerade butikskedjor. I närheten finner du även Kville Saluhall som erbjuder det mesta som kan önskas. Kött, fisk, ost, italienska och ungerska delikatesser, grönsaker, blommor och gott kaffe är bara något av allt som erbjuds.

Kontakta oss

Det är inte helt otroligt att det dyker upp en och annan fråga längs med vägen. Tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar!

Projektutvecklare
Joakim Gralén
+46 (0) 31-83 94 54
joakim.gralen@balder.se