Nyproducerade bostäder i Göteborg

Det finns många fördelar med att köpa eller hyra en nyproducerad bostad, ett nyckelfärdigt hem där livet kan få ta plats. På den här sidan har vi samlat alla våra områden, projekt och bostäder i Göteborg. Och lite till dessutom. Välkommen till ditt helt nya och framtida hem i Göteborg!

Aktuella projekt i Göteborg

Markera nedan vad du är intresserad av.

Götaland

Norrland

Svealand

Östergötland

Visa endast

Att bo i en nyproduktion i Göteborg

Goa glada Göteborg är staden där vi har landat, där du befinner dig just nu virtuellt och som vi alla har någon härlig koppling till. Och det finns många platser i Göteborg som du kan ha just den här kärleken till. Liseberg, Avenyn, Slottsskogsvallen, Korsvägen, Dr Forselius backe. Stort som smått, fortfarande med den göteborgska charmen.

Staden vill växa och välkomna fler som vill bli göteborgare till staden. Då behöver vi hjälpa till att skapa en bättre nyproduktion i Göteborg, i olika stadsdelar, olika storlekar och olika boendeformer. För från Hovås Höjd och Fixfabriken i väster, Långströmsallén, Backaplan och Karlastaden på Hisingen, Kungälv Centrum och Ale i norr, Västra Eklanda och ner mot Kungsbacka i söder till Smörslottsparken, Angered Centrum och Bergsjö Småstads omvandling i öster samt vår mest centrala byggnation någonsin på Bohusgatan är vi med och stöter och blöter för att skapa attraktiva nyproducerade hem i Göteborg, oavsett om det är en bostadsrätt eller hyresrätt som efterfrågas.

Vi vill också se till att det finns utmanande och interaktiva lekplatser för barnen, grillar i gårdsmiljön för grannarna och rätt antal parkeringsplatser utifrån vilka som bor i våra områden. Vi vill skapa hållbara bostäder i Göteborg och uppmuntra till rikare liv.

Köp eller hyr en nyproducerad lägenhet i Göteborg

Hur går det till att köpa eller hyra en nyproducerad lägenhet i Göteborg? Vi har tagit fram Köpguiden och Hyresguiden så du har koll på resan från att du gör en intresseanmälan till dagen du flyttar in i din nyproducerade lägenhet i Göteborg.

Nyproducerade bostäder med naturnära läge

Vi vet att läget spelar stor roll när man köper en nyproducerad bostad i Göteborg. I läget finns givetvis kommunikationer, skola och förskola, handel och andra delar inkluderade.

En viktig del för oss är även närheten till naturen – till skogen, till parker, till djurliv, till hav och sjöar. Att leva nära naturen och kunna ta del av den är nog så viktigt som att kunna ha nära till spårvagnen. I samtliga av våra nybyggnationer i Göteborg är naturen närvarande, vilket också speglas i några av namnen vi ger våra områden: Frölunda Park och Smörslottsparken exempelvis. I Frölunda hittar du Näset och Västra Göteborgs marina liv, i Smörslottsparken är vildmarkslivet i Delsjön ständigt närvarande.

Även där vi inte döper området med naturen i anspråk finns den ändå närvarande: Fixfabriken och Slottsskogen, Långströmsallén och Långströmsparken, Bergsjö Småstad och skogarna runt Bergsjöbadet, Hovås Höjd med Askimsviken och Sandsjöbackas naturreservat i sikte. Även i våra centrala bostadsprojekt, som Bohusgatan vid Heden, finns det chans för vila i naturen. Här kan du strosa runt i Trädgårdsföreningen många timmar och vila med dina vänner över en picknick.

Kontakta oss

Har du frågor om Balders nyproduktion i Göteborg? Kontakta vår kundservice.

Balders kundservice
0774-49 49 49
kundservice@balder.se

Bo i en nyproducerad lägenhet i Göteborg

Att bo i en nyproducerad lägenhet i Göteborg är bekvämt. Du slipper underhåll som äldre hus behöver genomgå och stambytet är många år bort. Skulle något vara fel finns det garanti och försäkringar som täcker det. Framförallt är det enkelt för att allt är nytt, till för dig. Det känns också exklusivt att få flytta in i en nyproducerad bostad som ingen annan tidigare har bott i. Nu kan du starta på ruta ett och måla om, tapetsera eller ta dig tid att uppleva solljuset in i lägenheten.

Balder har tagit fram olika inredningskoncept och erbjuder flera tillval som gör det enkelt att anpassa lägenheten efter din smak och behov. Inredningskoncept och tillval skiljer sig från projekt till projekt.

Balder 💗 Nyproduktion i Göteborg

I denna 400-åriga stadspärla som Göteborg är, startade Balders resa år 2005. Från ett förvaltande bolag i centrala Göteborg med enstaka fastigheter och hyresgäster, är vi idag ett av de största fastighetsbolagen i Sverige. Men vi har inte glömt var vi kommer ifrån för det. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg där vi producerar årligen 300–600 inflyttningsklara nyproducerade bostäder i och runt Göteborg.

2019 stod det första projektet, Sjöstjärnan i Frölunda Park, färdigt för inflyttning. En milstolpe för Balder och vår nyproduktion när 130 bostäder fick nya ägare i västra Göteborg. Men det var bara början. Under 2020 blev det inflyttning i fem nyproduktioner spridda över Göteborg och katalogen av nyproducerade bostäder både centralt, i förorter och kranskommuner fortsätter att öka.

Stadsutveckling i Göteborg

Ale Torg

Nödinge

Ale Torg

Preliminär inflyttning från 2025

Ale Torg
Backaplan

Göteborg

Backaplan

Preliminär inflyttning från 2024

Backaplan
Bergsjö Småstad

Göteborg

Bergsjö Småstad

Nästkommande inflyttning: hösten 2022

Bergsjö Småstad
Fixfabriken

Göteborg

Fixfabriken

Preliminär inflyttning vintern 2022/2023

Fixfabriken
Frölunda Park

Göteborg

Frölunda Park

Nästa hyresrättsinflyttning från 2023

Frölunda Park
GoCo

Mölndal

GoCo

Preliminär inflyttning våren 2024

GoCo
Långströmsallén

Göteborg

Långströmsallén

Nästa hyresrättsuthyrning - våren 2023

Långströmsallén
Smörslottsparken

Göteborg

Smörslottsparken

Preliminär inflyttning från hösten 2023

Smörslottsparken
Västra Eklanda

Mölndal

Västra Eklanda

Preliminär inflyttning från 2024

Västra Eklanda

Söker du lägenhet i Göteborg?

Förutom nyproducerade bostadsrätter i Göteborg erbjuder vi lediga hyresrätter i varierande läge och kvadratmeter.